Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την επέκταση του αποχετευτικού και η κατασκευή νέου δικτύου όμβριων στη Μεγαλόπολη (εικόνες)

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την επέκταση του αποχετευτικού και η κατασκευή νέου δικτύου όμβριων στη Μεγαλόπολη (εικόνες)

Ξεκίνησε το έργο με τίτλο: “Επέκταση Αποχετευτικού Τ.Δ. Μεγαλόπολης”. Προϋπολογισμός μελέτης:  577.000,00 €. Έκπτωση:  49,81 %. Προϋπολογισμός Σύμβασης:  296.731,99 €.

Ανάδοχος:  Αφοί Β. Καραλέκα Ο.Ε. – Δομοτεχνική

Πηγή χρηματοδότησης:  3ο Ε.Α.Π.

Με το έργο αυτό πρόκειται να γίνει επέκταση του αποχετευτικού δικτύου της πόλης σε διάφορες θέσεις, συνολικού μήκους 1500 μέτρων και αγωγών ομβρίων εντός του συνεκτικού ιστού της πόλης (Οδός Πολυβίου και Φιλοποίμενος), μήκους 1200 μέτρων για τον διαχωρισμό των ομβρίων από τα λύματα.

Σκοπός του έργου είναι αφ’ ενός με τις επεκτάσεις να επαρκεί το αποχετευτικό δίκτυο στην ανοικοδόμηση της πόλης και αφ’ ετέρου να γίνει ο διαχωρισμός των ομβρίων από τα λύματα για να μπορεί ο Βιολογικός Σταθμός καθαρισμού των λυμάτων να λειτουργεί με περιβαλλοντικά αποδεκτά αποτελέσματα.

Πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά έργα που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό των υποδομών της πόλης, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος, για τα οποία ο Δήμος θα σας κρατά ενήμερους μέσα από την ιστοσελίδα του.

Με τον διαχωρισμό ομβρίων – λυμάτων (έργο επίπονο μεν αλλά υποχρεωτικό για την σωστή λειτουργία του Βιολογικού Σταθμού), επιτυγχάνεται η απάλειψη όλων των δυσοσμιών που προέρχονταν από τα φρεάτια ομβρίων, καθόσον αυτό δεν θα έχουν πλέον επικοινωνία με αγωγό λυμάτων αλλά μόνο με αγωγό ομβρίων.

Σίγουρα όταν εκτελούνται τέτοιες παρεμβάσεις ειδικά εντός του κεντρικού ιστού της πόλης προκαλούνται προβλήματα στην καθημερινότητά μας (διακοπές νερού από βλάβες, κλείσιμο δρόμων, κοπή καταστρώματος δρόμου κτλ).

Θα παρακαλούσαμε για την κατανόησή σας για αυτές τις ταλαιπωρίες και την βοήθειά σας στην ροή των έργων που είναι για το κοινωνικό όφελος.

Επισημαίνεται ότι μετά τις εργασίες εγκιβωτισμού των σωλήνων θα γίνει αποκατάσταση της τομής του οδοστρώματος με νέο ασφαλτικό. Η ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών θα γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι το πέρας του έργου.   

Εκ του Δήμου.

* Ακολουθούν μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες από εργασίες που εκτελούνται στην οδό Φιλοποίμενος. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...