Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αρκαδία | Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, λαϊκές, υπηρεσίες και τράπεζες (ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ)

Μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αρκαδία | Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, λαϊκές, υπηρεσίες και τράπεζες (ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ)

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας κι αυτό θα ισχύσει μέχρι νεωτέρας.

Τα περισσότερα καταστήματα έχουν κλείσει, όλα τα σχολεία – πανεπιστήμια είναι κλειστά και γενικότερα έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα με στόχο να μην υπάρχει συνωστισμός που διευκολύνει τη διασπορά του ιού.

Το www.kalimera-arkadia.gr ετοίμασε έναν χρήσιμο οδηγό –με όλα τα νέα δεδομένα- για όλους τους πολίτες της Αρκαδίας.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ – Λειτουργούν από τις 8.00 το πρωί ως τις 9.00 το βράδυ, καθημερινά. Πλέον, θα μπαίνουμε με κάρτα εισόδου, ένας καταναλωτής ανά 10 τετραγωνικά μέτρα και θα υπάρχουν αποστάσεις δύο μέτρων στις ουρές. Delivery προϊόντων στα σπίτια θα γίνονται και τις Κυριακές.

ΙΑΤΡΕΙΑ – Για κάθε περιστατικό, θα προηγείται τηλεφωνική συνεννόηση με τον / την γιατρό, για να αποφευχθεί συνωστισμός στα ιατρεία και στους χώρους αναμονής.

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ - Σταματούν όλες οι Λειτουργίες μέχρι τις 30 Μαρτίου. Αντισηπτικά έξω πρέπει να υπάρχει έξω από κάθε εκκλησία - Ένας πιστός ανά 10 τ.μ. στο Ναό!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ -  Ελεγχος στην είσοδο κάθε Π.Ε. από υπαλλήλους, οι οποίοι θα ρωτούν σε ποιον υπάλληλο πάνε οι εισερχόμενοι και θα εξετάζεται αν μπορεί να εξυπηρετηθεί η υπόθεση του πολίτη τηλεφωνικά. Σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση πού και πώς θα γίνεται ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του κοινού.

ΔΗΜΟΙ – Οι Δήμοι της Αρκαδίας έχουν ανακοινώσει ότι πληρωμές θα γίνονται ηλεκτρονικά και πως δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις στις δημοτικές υπηρεσίες. Για έκτακτες περιπτώσεις, επικοινωνείτε τηλεφωνικώς με τον Δήμο της περιοχής σας.

ΔΕΥΑ - Κλειστό το ταμείο στη ΔΕΥΑ Τρίπολης (Για βλάβες και γενικώς για έκτακτες ανάγκες στο τηλέφωνο 2710223223 όλο το εικοσιτετράωρο) και στη ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας (για έκτακτες ανάγκες το τηλέφωνο είναι 2755024182-3). 

ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ – Θα λειτουργούν μέχρι το μεσημέρι, μόνο με τηλεφωνικά ραντεβού.

ΟΑΕΔ – ΕΦΚΑ – ΕΦΟΡΙΑ Όλες οι συναλλαγές πλέον θα γίνονται ηλεκτρονικά. Σταματούν οι επισκέψεις στις υπηρεσίες. Ανανεώνονται αυτόματα όλες οι κάρτες ανεργίας!

ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ – Οι λαϊκές στην Αρκαδία συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, τις καθορισμένες μέρες ανά περιοχή. Θα πωλούνται μόνο τρόφιμα. Δωρεάν γάντια σε όλους τους καταναλωτές.

ΦΟΥΡΝΟΙ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ – Λειτουργούν κανονικά, εφόσον δεν έχουν τραπεζοκαθίσματα.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ – Λειτουργούν κανονικά με βάση το πρόγραμμα εφημεριών που ανακοινώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αρκαδίας. Μέτρα αποφυγής συνωστισμού και προστασίας της υγείας έχουν ληφθεί και για τους χώρους των φαρμακείων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ – Λειτουργούν κανονικά, αλλά οι ουρές απαγορεύεται να είναι πάνω από πέντε άτομα. Επίσης, κανονικά θα τροφοδοτούνται με χρήματα τα ΑΤΜ ‘s.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΕΗ - Τα καταστήματα της ΔΕΗ θα παραμείνουν ανοικτά μόνο για τη λειτουργία των ταμείων και με ελεγχόμενη προσέλευση των πελατών, καθώς και καταγραφή τους κατά την είσοδο. Για την αποφυγή συνωστισμού και την προστασία της υγείας των πελατών και των εργαζομένων συνίσταται στους πελάτες να εξυπηρετούνται από το τηλεφωνικό κέντρο 11770 ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο https://www.dei.gr/contact και να προτιμήσουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές χωρίς καμία επιπλέον χρέωση από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ, στο σύνδεσμο https://www.dei.gr/epayment.

ΚΤΕΛ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – Έχουν περιοριστεί πολλά δρομολόγια, ενώ για όσα εκτελούνται, γίνονται τακτικές απολυμάνσεις στα λεωφορεία. Η «ΚΤΕΛ Νομού Αρκαδίας Α.Ε.» ενημερώνει το επιβατικό της κοινό ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση του, για τις ώρες εκτέλεσης των δρομολογίων λόγω έκτακτων αλλαγών να επικοινωνούν πρωτίστως με τα εκδοτήρια της εταιρείας στα τηλέφωνα: Εκδοτήρια Τρίπολης: 2710222560 - Εκδοτήρια Αθήνας: 2105153510 καθώς και στα κατά τόπους πρακτορεία.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ - "Τέλος" οι επισκέψεις στα γραφεία των λογιστών - Συνεννόηση με τους πελάτες από το τηλέφωνο ή ηλεκτρονικά!

ΕΛΤΑ – Λειτουργούν με το κανονικό ωράριο, έχουν ληφθεί μέτρα κατά του συνωστισμού. Η είσοδος των πελατών στα ταχυδρομικά καταστήματα θα γίνεται τμηματικά, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου (ένας πελάτης κάθε 10τμ) με μέγιστο αριθμό πελατών σε αναμονή, τα 3 άτομα. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει να περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος.

1η ΤΟΜΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – Τηλεφωνική επικοινωνία πριν την επίσκεψη στη δομή ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ στα τηλέφωνα 2710234931 και 2710238195.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ – Είναι κλειστά ως τις 27 Μαρτίου. Μόνο οι αναγκαίες διαδικασίες θα εκτελούνται από τις εισαγγελίες.

ΕΟΠΥΥ – Σταματούν οι επισκέψεις στην υπηρεσία. Παράταση για τα ατομικά αιτήματα. Κανονικά θα αποζημιωθούν οι ασφαλισμένοι.

ΕΜΠΟΡΙΚΑ - Θα κλείσουν όλα από την Τετάρτη 18/3/2020.

ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ - Για την υποβολή αιτημάτων στρατολογικής φύσης (π.χ. αναβολές σπουδών, μειωμένη θητεία κλπ), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκτυπώσουν τη σχετική αίτηση εδώ και αφού τη συμπληρώσουν και την υπογράψουν, να την αποστείλουν στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ, επισυνάπτοντας τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά 

"ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" (ΤΡΙΠΟΛΗ) - Το πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ  ΣΤΟ  ΣΠΙΤΙ της Κ.Ε.ΔΗ.Τ. λειτουργεί κανονικά και όσοι χρειαστούν βοήθεια μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ 2710 235925  καθημερινά  8 00 – 15 00.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ - Ανοιχτά κάθε πρωί 10.00 με 12.00.

ΔΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣΟι Υπηρεσίες θα λαμβάνουν τα αιτήματα των συναλλασσομένων μέσω αλληλογραφίας ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου ο συναλλασσόμενος θα αναφέρει τα στοιχεία επικοινωνίας του (email και τηλέφωνο). Η επικοινωνία για καθορισμό συνάντησης του συναλλασσόμενου με την Υπηρεσία, θα πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικής επικοινωνίας (ραντεβού).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού, αναστέλλονται από Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 όλες οι συναλλαγές των πολιτών με φυσική παρουσία τους σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης και των Νομικών Προσώπων του, για το διάστημα από 16-3-2020 έως και 27-03-2020.
- Οι πολίτες δύνανται να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά και να λαμβάνουν ηλεκτρονικώς τα αιτούμενα έγγραφα.
- Με φυσική παρουσία και κατόπιν ραντεβού που θα κλείνεται ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τους καθ΄ ύλην αρμοδίους υπαλλήλους, θα εξυπηρετούνται μόνο όσες περιπτώσεις κρίνονται ως έκτακτες και επείγουσες.
- Για την εξυπηρέτηση των ραντεβού στην είσοδο του Δημαρχείου θα υπάρχει υπάλληλος του Δήμου, ο οποίος θα κατευθύνει τους πολίτες και θα τους ενημερώνει για χρήση αντισηπτικού.
Τηλέφωνα επικοινωνίας με το Δήμο ανά Διεύθυνση:
Δ/νση Διοικητικών Τπηρεσιών: 2713600440-432.
Πρωτόκολλο: 2713600414-415, Δημοτολόγιο: 2713600412-413, Ληξιαρχείο: 2713600409,410
Δ/νση Οικονομικών Τπηρεσιών: 2713600475-464-460.
Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού: 2713600418-419-429.
Δ/νση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Οργάνωσης και Πληροφορικής: 2713600458-438
Δ/νση Σεχνικών Έργων και Πολεοδομίας: 2713600456,2713610441.
Δ/νση Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης: 2713610400, 2713600482.
Δ/νση Σοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης: 2713600430
Δ/νση ΚΕΠ: 2713600000.

----------------------------------------------------------------------------------------

ΤΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

  • Σούπερ Μάρκετ (7.00 το πρωί ως τις 10.00 το βράδυ, λειτουργία και τις Κυριακές)
  • Φαρμακεία
  • Πρατήρια καυσίμων
  • Τράπεζες – ΑΤΜ
  • Φούρνοι και ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα
  • Περίπτερα - ψιλικατζίδικα – mini markets
  • Delivery
  • Καταστήματα take away (φαγητό και καφές στο χέρι)
  • Κρεοπωλεία
  • Μανάβικα
  • Μπακάλικα
  • Couriers
  • Συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, συμπεριλαμβανομένων των συνεργείων που λειτουργούν εντός καθετοποιημένων μονάδων αντιπροσωπειών λιανικής και after sales
  • Pet Shops - καταστήματα πώλησης και διατροφής ζώων συντροφιάς, ζωοτροφών ή κτηνιατρικών φαρμάκων
  • Καταστήματα οπτικών
  • Καταστήματα κινητής τηλεφωνίας
  • Ιχθυοπωλεία
  • Κάβες
  • Καταστήματα αναπηρικών και ορθοπεδικών ειδών
  • Καταστήματα πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας (κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας)
  • Καταστήματα εμπορίας και πώλησης ποδηλάτων
  • Καθαριστήρια
  • Καταστήματα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, κατά το μέρος που αφορά υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών, καθώς και υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.), τηρουμένων των περιορισμών για το μη συγχρωτισμό εντός των καταστημάτων
  • Κατάστηματα παροχής ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου
  • Καταστήματα φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων, πολλαπλασιαστικού υλικού και γεωργικών φαρμάκων ή υλικών
  • Καταστήματα ιατρικών και βιομηχανικών αερίων και μηχανημάτων
  • Γραφεία τελετών
  • Λαϊκές Αγορές
  • Ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας (τα ιδιωτικά ιατρεία στην Τρίπολη θα λειτουργούν μετά από τηλεφωνικό ραντεβού)
  • Ξενοδοχεία (αυστηρά για εξυπηρέτηση των τουριστών με τη δυνατότητα delivery και take away  από το μπαρ ή το εστιατόριο που λειτουργεί εντός)
  • Καταστήματα ΔΕΗ

----------------------------------------------------------------

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Από την Τρίτη 24 Μαρτίου θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων του Απριλίου 2020. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 2 Απριλίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:
  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Απριλίου την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Απριλίου την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020
  • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Απριλίου τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020
  • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Απριλίου 2020 τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020
  • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις Απριλίου 2020 τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020
  • Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Απριλίου 2020 την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020
  • Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Απριλίου τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Απριλίου θα καταβληθούν τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020
  • Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Απριλίου την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...