Τέλος το «τζάμπα» πάρκινγκ στην Τρίπολη - Αντίστροφή μέτρηση για να ξεκινήσει η ελεγχόμενη στάθμευση (vd)
Για την ελεγχόμενη στάθμευση, η τελευταία εξέλιξη είναι ότι εγκρίθηκαν από το ελεγκτικό συνέδριο οι συμβάσεις.
Αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, ότι μέσα στις επόμενες 20 -30 μέρες, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Γιάννη Σμυρνιώτη- ότι σε συγκεκριμένους δημοτικούς χώρους, θα παρκάρουμε, πληρώνοντας μισό ευρώ (0,50 λεπτά), ανά ώρα.
Η χρέωση μπαίνει, για να μην μπορεί κάποιος να αφήνει το αυτοκίνητο του, επί ώρες και να υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι οδηγοί.
Η ελεγχόμενη θα ισχύει μόνο για τις ώρες και τις μέρες που είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα.
Οι συμβάσεις έχουν ήδη «φύγει» για δημοσίευση, έχουν τυπωθεί οι κάρτες με την καινούργια χρέωση και μέσα σε ένα μήνα το πολύ θα ξεκινήσει η εφαρμογή της απόφασης η οποία θα εφαρμοστεί στους ακόλουθους χώρους στάθμευσης:
Δημοτικός χώρος επί του οικοδομικού τετραγώνου που περιβάλλεται από τις οδούς Δεληγιάννη και Αποστολοπούλου. Μισθωμένα οικόπεδα επί των οδών Ερυθρού Σταυρού 12, Δούνια και Διοτίμας 11, Καρακάλου 20, Δημητσάνης 11, Δαρειώτου, Δήμητρος και Διοτίμας 11, Δημητρακοπούλου και Εθνικής Αντίστασης, Λαγοπάτη 15-17-19 και Εθνομαρτύρων και Φωτάκου. 11.
Οι χώροι αυτοί θα λειτουργήσουν με κάρτα (χρέωσης χρόνου) ελεγχόμενης στάθμευσης από Δευτέρα έως Παρασκευή (8:00 π.μ έως 21:00 μμ) και Σάββατο (8:00 πμ έως 15:00 μμ). Η τιμή θα ανέρχεται στα 0,50 ευρώ ανά ώρα και το πρόστιμο που θα επιβάλλεται σε όσους θα κάνουν χρήση της ελεγχόμενης στάθμευσης χωρίς να καταβάλλουν το παραπάνω ποσό ή σε όσους υπερβαίνουν το χρόνο στάθμευσης θα είναι στα 20 ευρώ.






