Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διακόπηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης για το κλείσιμο της ΕΡΤ – Συμπαράσταση στους 26 εργαζόμενους της ΕΡΑ (vd)

Διακόπηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης για το κλείσιμο της ΕΡΤ – Συμπαράσταση στους 26 εργαζόμενους της ΕΡΑ (vd)

Για το κλείσιμο της ΕΡΤ, έθεσε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Θεόδωρος Παλιογιάννης ο οποίος είπε ότι θα πρέπει να γίνει ψήφισμα προς την Κυβέρνηση και τους πολιτικούς αρχηγούς και να διακοπεί η συνεδρίασης. Υπέρ της διακοπής τάχθηκε και ο Τάσος Κακλαμάνος.

Το kalimera-arkadia.gr σάς μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ.

Αρχικά, αποφασίστηκε να γίνει μια διαπαραταξιακή επιτροπή που θα επεξεργαστεί το ψήφισμα.

Εργαζόμενοι της ΕΡΑ ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, πήραν το λόγο και είπαν ότι πρόκειται για ανιστόρητη και πραξικοπηματική απόφαση. Τόνισαν ότι δεν υπάρχει κανένα κράτος που να μην έχει δημόσιο, ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Μετά, αναφέρθηκε ότι η ΕΡΑ στην Τρίπολη έχει διαμορφώσει γενιές και έχει προφέρει παράδοση και πολιτισμό. Από την ΕΡΑ Τρίπολης, μένουν στο δρόμο 26 εργαζόμενοι.

Μέσα σε μία νύχτα εργαζόμενοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, είπε ο Δημήτρης Παυλής, καταγγέλλοντας την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Να αρθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου είπε ο Νίκος Δελφάκης.

Αν δεν απαντηθεί αυτός ο αυταρχισμός, θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα, τόνισε ο Τάσος Παπαζαχαρίας και πρότεινε να κλείσουν την Παρασκευή όλες οι υπηρεσίες του δήμου και να πάνε όλοι έξω από την ΕΡΑ για να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης πρότεινε ψήφισμα για το κλείσιμο της ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι «Συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στον αγώνα των υπαλλήλων και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ για να μην υλοποιηθεί η απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ και ιδιαίτερα του Περιφερειακού Σταθμού της ΕΡΑ Τρίπολης».

Με τη δήλωση του Δήμαρχου συμφώνησε ο Κώστας Γεωργακόπουλος και είπε ότι πρέπει να διακοπεί η συνεδρίαση.

Τελικά, αποφασίστηκε –μετά από μία ολιγόλεπτη διακοπή- να εγκριθεί ψήφισμα το οποίο αναφέρει ότι καταγγέλλεται η απόφαση της Κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ζητείται η  άμεση ακύρωση τη πράξης νομοθετικού περιεχομένου και κρίνεται απαραίτητος ο εξορθολογισμός και αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης  χωρίς να διακοπεί η λειτουργία της. Η ενημέρωση της κοινωνίας με δημόσιου χαρακτήρα ΜΜΕ αναφέρθηκε ότι είναι κατάκτηση και αδιαπραγμάτευτη απαίτηση των πολιτών.

Επίσης, τονίστηκε ότι θεωρείται πλήγμα για την πόλη το κλείσιμο της ΕΡΑ Τρίπολης αλλά και χτύπημα της πολυφωνίας των πολιτών της Πελοποννήσου, αφού η ιστορία του σταθμού είναι ταυτισμένη με την ιστορία της πόλης.

Αυτή την ιστορική στιγμή δεν δικαιούνται να σιωπήσει κανείς, υπογραμμίστηκε.

Ο Δημήτρης Νικολάου  ο οποίος και πρότεινε το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ που έχει ως αποτέλεσμα την παράδοση της ενημέρωσης στα χέρια των μεγαλοκαναλαρχών. Το Δημοτικό Συμβούλιο στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και απαιτεί την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και να μην απολυθεί κανείς. Την ψήφισαν μόνο οι Νικολάου και Παπαζαχαρίας και απορρίφθηκε.

Το Συμβούλιο διακόπηκε για την επόμενη Τρίτη, στις 8.00 το βράδυ. Με τη διακοπή διαφώνησε ο Πέτρος Καλτεζιώτης ο οποίος είπε ότι «παίζουμε θέατρο και τίθενται σε κίνδυνο κάποια έργα».

Η πρόταση να κλείσουν οι υπηρεσίες του Δήμου, απορρίφθηκε. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...