Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόβλημα η δυνατή μουσική στην «Πετρινού» - Σεβασμό για το Μαλλιαροπούλειο ζητούν από τη Θεατρική Ομάδα (vd)

Πρόβλημα η δυνατή μουσική στην «Πετρινού» - Σεβασμό για το Μαλλιαροπούλειο ζητούν από τη Θεατρική Ομάδα (vd)

Το Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο αποτελεί ένα ιστορικό οίκημα για την πόλη μας αλλά και για όλη την Πελοπόννησο, με ιστορία ενός αιώνα και πλέον (από το 1910), δωρεά ενός ευεργέτη της Τρίπολης, του Ιωάννη Μαλλιαρόπουλου. Ένα οίκημα που με το πέρασμα των χρόνων έχει περάσει πολλά...

Η ανακαίνιση του ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός, ωστόσο έμεινε κλειστό περίπου 2,5 χρόνια και από την άνοιξη του 2013 ξαναλειτουργεί. Στις πρώτες παραστάσεις, σύμφωνα με την εμπνεύστρια και δημιουργό της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης, Γεωργία Δάλκου, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, αφού πολλοί έμπαιναν και έβλεπαν (εκτός από τις παραστάσεις) απλά και μόνο το χώρο του θεάτρου.
Η κυρία Δάλκου όμως, ως άτομο που γνωρίζει πολύ καλά το συγκεκριμένο θέατρο και άτομο που νοιάζεται για το μέλλον του, έκανε στην κάμερα του kalimera-arkadia.gr κάποιες επισημάνσεις - αδυναμίες, με σκοπό φυσικά την αποκατάσταση τους. Ειδικότερα ανέφερε ότι υπάρχουν λίγα καθίσματα, γεγονός που το καθιστά αντιοικονομικό, δεν υπάρχουν συστήματα ήχου, το χειμώνα με τις πολλές βροχές μπαίνει νερό στο υπόγειο και μάλιστα είχε μπει και στη σκηνή, δεν υπάρχει φωτισμός σε όλους τους χώρους του θεάτρου, κάποια καθίσματα δεν έχουν σωστή ορατότητα, δεν υπάρχουν κουδούνια, ενδοεπικοινωνία και ταμείο.
Ένα ακόμα πρόβλημα που το έχουν επισημάνει αρκετές φορές τόσο οι θεατές όσο και οι ηθοποιοί είναι ότι τα γύρω μαγαζιά ενοχλούν τις παραστάσεις με την μουσική, η οποία πολλές φορές είναι πολύ δυνατή. Σύμφωνα με τη Θεατρική Ομάδα Τρίπολης πρέπει να υπάρξει σεβασμός και να καταλάβουν όλοι στην πλατεία ότι μπορούν να λειτουργήσουν, θέατρο και καφετέριες, σε συνεργασία, αφού το θέατρο φέρνει κόσμο στην πλατεία και αντίστοιχα το θέατρο δεν θέλει την πλατεία 'νεκρή'. Το πρόβλημα τόνισαν ότι είναι περισσότερο εσωτερικό, γιατί ακόμα και ήχοι που αναπόφευκτα δε μπορούν να μην γίνουν ακούγονται έντονα, σε ένα χώρο μάλιστα που κατά τη διάρκεια της παράστασης είναι απόλυτα ήσυχος.
Η Θ.Ο.Τ έχει έρθει σε επαφή με το δήμαρχο Γ. Σμυρνιώτη γι' αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το θέατρο και αποκαταστάθηκαν μάλιστα δύο αδυναμίες του, ο τοίχος που ανεβοκατέβαινε μπροστά από τα πρώτα καθίσματα και το χρώμα της μπούκας από άσπρο έγινε μαύρο.
Η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης έδωσε 12 παραστάσεις τον Απρίλη, 'Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας', με μεγάλη προσέλευση κοινού και ετοιμάζουν μαζί με άλλους φορείς κάτι για το Σεπτέμβρη στον Αϊ Γιώργη, για τη γιορτή κρασιού.
Η κυρία Δάλκου τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός καλλιτεχνικού διευθυντή για να υπάρχει συνεχές πρόγραμμα στο Μαλλιαροπούλειο.
Στο βίντεο μιλούν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης Γιώργος Ηλιόπουλος και Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, καθώς και η Γεωργία Δάλκου. Στα πλάνα θα δείτε εικόνες από το εσωτερικό μέρος του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου και του υπογείου του.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...