Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιστολή της τ. Πρόεδρου του Φιλοτεχνικού προς Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο – «Γιατί αρνείστε να διαθέσετε χώρο για τον ΦΟΤ;»

Επιστολή της τ. Πρόεδρου του Φιλοτεχνικού προς Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο – «Γιατί αρνείστε να διαθέσετε χώρο για τον ΦΟΤ;»

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Τρίπολης και προς το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης απέστειλε η τέως πρόεδρος του ΦΟΤ, Εύη Μεντή, επισημαίνοντας τα παρακάτω:

«Εδώ και πολλά χρόνια ο Φιλοτεχνικός Όμιλος  Τρίπολης ζητά από το Δήμο τη διάθεση  ενός χώρου για να στεγαστεί, ώστε να απαλλαγεί από το βάρος των ενοικίων, τα οποία με δυσκολία πληρώνει κάθε φορά. Ζητήσαμε επανειλημμένα και επίμονα από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές το « Πετροπούλειο», αλλά η απάντηση ήταν αρνητική . Ζητήσαμε και την οικία Τσιχριτζή, το ίδιο. Μεταξύ των άλλων επιχειρημάτων με τα οποία απορριπτόταν το αίτημά μας ήταν ότι «δεν μπορούμε να το δώσουμε σε σας, γιατί υπάρχουν και άλλα σωματεία στην πόλη που κι αυτά θα προβάλουν ανάλογες απαιτήσεις».  Σωστό και κατανοητό επιχείρημα. Σταματήσαμε τις διεκδικήσεις .

Προσωπικά, πιστεύω, πως μπορεί, αν υπάρχει  η βούληση, να βρεθεί και ο τρόπος να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα όχι  μόνο του Φ.Ο.Τ., αλλά και των άλλων αξιόλογων  πολιτιστικών συλλόγων της Τρίπολης, που το δικαιούνται άλλωστε κι αυτά.

Το καλοκαίρι του 2012, όταν εκκενώθηκαν οι χώροι του παλαιού Δημαρχείου επανήλθα, ως Πρόεδρος τότε του Φ.Ο.Τ., ζητώντας σ’ αυτό ένα χώρο για  τον Όμιλο. Έλαβα την ίδια αρνητική απάντηση και  επιπλέον ότι το κτήριο προορίζεται για μουσείο και δε θα δοθεί σε κανένα σύλλογο. Σεβαστό και αυτό το επιχείρημα. Και πάλι σταμάτησα να ζητώ.

Στο σημείο αυτό, οφείλω να αναφέρω ότι αποτελεί παράλειψή μου το γεγονός πως δεν υπέβαλα και γραπτώς το αίτημα αυτό. Ο λόγος που δεν το έκανα είναι ότι κατά τις προφορικές μας συζητήσεις  η στάση σας ήταν αποθαρρυντική και αποτρεπτική .

Πληροφορήθηκα, ότι προ ημερών ο χώρος αυτός δόθηκε στη Χορωδία Τρίπολης, μάλιστα χωρίς ψηφοφορία.

Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Αντιδήμαρχοι και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι , με ποιο επιχείρημα έγινε αυτή η επιλεκτική παραχώρηση; Μη μου πείτε ότι δόθηκε «προσωρινά» γιατί όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει η λέξη  «προσωρινά» στην Ελλάδα.

Επειδή  εκτιμώ την προσφορά της Χορωδίας Τρίπολης στην πόλη, χειροκροτώ και στηρίζω το έργο της, χαίρομαι που της δώσατε λύση, ώστε απαλλαγμένη από το οικονομικό άχθος να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο πολιτιστικό της έργο. Γνωρίζω καλά πόσο αγωνιώδης είναι για ένα φορέα παραγωγής πολιτισμού η προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για να καλυφθούν τα λειτουργικά και ανελαστικά έξοδά του.

Δεν πρέπει λοιπόν κάτι ανάλογο να πράξετε και για το Φιλοτεχνικό, τον αρχαιότερο πολιτιστικό σύλλογο της πόλης, τη μεγάλη προσφορά του οποίου κανείς δεν έχει ως τώρα αμφισβητήσει;

Δε θα έχετε καμία ευθύνη έναντι των πολιτών, αν τα «ιστορικά» πλέον εντευκτήρια του Φ.Ο.Τ. πάψουν να αποτελούν εστία πολιτισμού για τους κατοίκους της Τρίπολης, που με τόση χαρά αγκαλιάζουν κάθε εκδήλωση του Ομίλου;

Εύη Μεντή

τέως Πρόεδρος του Φ.Ο.Τ.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...