Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παραδοσιακά η κουρά των προβάτων στη Μυγδαλιά Γορτυνίας!

Παραδοσιακά η κουρά των προβάτων στη Μυγδαλιά Γορτυνίας!

Έχοντας διανύσει δυο χρόνια από την τελευταία κουρά στον Άγιο Θόδωρο οι Σύλλογοι Αμυγδαλιωτών Αθήνας και Τρίπολης αποφάσισαν  να πραγματοποιήσουν  φέτος στις 23 Ιούνη την αναβίωση της κουράς, στο χωριό.

«Η κουρά  έγινε πλέον θεσμός με την συμμετοχή και την  θέληση όλων μας και με την  ίδια συμμέτοχη και θέληση θα την συνεχίσουμε κόντρα στην εποχή. Οι δραστηριότητες και οι προτεραιότητες των συλλόγων θα παραμείνουν ενεργές  στις δύσκολες εποχές και θα συντηρούν στην αυθεντική τους  εκδοχή, ότι χρειάζεται  για να  μην ξεχαστούν  οι παραδόσεις ,τα  έθιμα  και αποκοπούμε  από τις ρίζες μας. Όσο συμμετέχουμε μαζικά στις εκδηλώσεις των συλλόγων και αλληλοβασταζόμαστε όπως στους χορούς δεν θα πούμε ποτέ “τέλος εποχής “

Έτσι λοιπόν μ ένα παρόμοιο πρόγραμμα σαν πρόπερσι, θα έχει στις 22 του μήνα το απόγευμα ποδοσφαιρικό αγώνα  μεταξύ Αθήνας και Τρίπολης στο γήπεδο του χωριού. Την επομένη στις 23 θα γίνει η κουρά προβάτων στον Αγ Θόδωρο μετά την λειτουργία που θα τελεστεί κι αυτή στο εκκλησάκι  του  Η προσπάθεια των συλλόγων είναι να διευρύνει περισσότερο αυτήν την αναβίωση της κούρας γι αυτό από φέτος προσκαλούμε τους τσοπάνηδες από τα χωριά της Γορτυνίας να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό για να διακριθεί ο  γρηγορότερος στο κούρεμα των προβάτων  .Στον πρώτο τσοπάνη θα απονεμηθεί ένα συμβολικό δώρο σαν βραβείο. Ο κάθε τσοπάνης που θα διαγωνιστεί  θα κουρέψει ένα πρόβατο μόνο.  

Εν συνεχεία στην πλατεία του χωριού και  κάτω από το ίσκιο των πλατανιών θα καθίσουμε για το μεσημεριανό φαγητό με το σχετικό γλέντι όπως κάθε χρόνο με παραδοσιακά μας τραγούδια.  

Έχουμε αφορμή και λόγο να επισκεφτούμε όλοι το χωριό και να απεγκλωβιστούμε για ένα τριήμερο από την σκληρή πραγματικότητα

Τα ΔΣ των συλλόγων Αθήνας και Τρίπολης»

Η είδηση είναι από το ιστολόγιο mygdalia.blogspot.gr.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...