Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Β. Αθανασιάδης: «Επιχειρήσεις εστίασης δεν άντεξαν και βάζουν λουκέτο στην Τρίπολη»!

Β. Αθανασιάδης: «Επιχειρήσεις εστίασης δεν άντεξαν και βάζουν λουκέτο στην Τρίπολη»!

Πολύ σοβαρές επιπτώσεις δημιουργεί η κρίση της πανδημίας στην αγορά της Τρίπολης, αφού ήδη υπάρχουν επιχειρήσεις που «γονάτισαν» και αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο στο χώρο της εστίασης.

Αυτό επισήμανε ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και μέλος του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας, Βασίλης Αθανασιάδης, μιλώντας, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης.

Ειδικότερα, είπε ότι υπάρχουν επιχειρήσεις εστίασης που έχουν προχωρήσει σε οριστική παύση εργασιών στην Τρίπολη, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν ποτέ ξανά.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν κάποια στιγμή μέσα στο Μάιο, καφετέριες – εστιατόρια, θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε προσαρμογές στη νέα κατάσταση (λιγότερα τραπεζοκαθίσματα, μικρότερος τζίρος), κάτι που θεωρείται μαθηματικά βέβαιο ότι θα επιφέρει μειώσεις προσωπικού και απολύσεις.

Αυτή είναι η μεγλαή εανησυχσία των επιχειρηματιών που σε καμία περίτπωση, όπως τόνισε και ο κ. Αθανασιάδης, δεν θέλουν ούτε μείωση του τζίρου, ούτε φυσικά επιθυμούν να προχωρήσουν σε απολύσεις.

Η εστίαση ζητά μειώσεις στη φορολογία (ΦΠΑ), δραστική μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές για το 2020 και κεφάλαιο επανεκκίνησης για να μπορέσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους και να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για να διατηρήσουν όλες τις θέσεις εργασίας.

Επιμέλεια κειμένου | www.kalimera-arkadia.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...