Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Απολυμένοι θεωρούνται οι υπάλληλοι της ΕΡΤ (παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας)

Απολυμένοι θεωρούνται οι υπάλληλοι της ΕΡΤ (παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας)

Νομικά αλλά και πρακτικά προβλήματα, ανέκυψαν από τη χθεσινή προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Κων. Μενουδάκου για τη μερική άρση του κλεισίματος της ΕΡΤ Α.Ε.

Σήμερα, από πλευράς του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου δόθηκαν ορισμένες εξηγήσεις - ερμηνείες για την επίμαχη προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 τής από 11.6.2013 απόφασης των δύο υπουργών (που αφορά την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε.), όλοι οι εργαζόμενοι από την ημερομηνία αυτή (11.6.2013) είναι απολυμένοι και, όπως είναι φυσικό, δεν θα τους καταβληθεί μισθός.

Αυτό επισημαίνεται σε τηλεγράφημα του Αθηναικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Το άρθρο 3 της κοινής υπουργικής απόφασης για την κατάργηση της ΕΡΤ, προβλέπει:

«1. Οι συμβάσεις εργασίας του απασχολούμενου με οποιονδήποτε τρόπο προσωπικού, όπως το τακτικό και έκτακτο προσωπικό ή άλλο προσωπικό καθώς και κάθε είδους συμβάσεις έργου ή εργασίας με εξωτερικούς ή άλλους συνεργάτες προγράμματος της ΕΡΤ− Α.Ε, και των θυγατρικών εταιρειών της λύονται από τη δημοσίευση της παρούσας. Για τις περιπτώσεις τις οποίες αφορά, η παρούσα απόφαση συνιστά και καταγγελία της ατομικής συμβάσεως εργασίας.

2. Το προσωπικό της προηγούμενης παραγράφου δικαιούται την νόμιμη κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, αποζημίωση.

3. Από τη δημοσίευση της παρούσας αίρονται αυτοδικαίως οι αποσπάσεις του πάσης φύσεως προσωπικού της καταργηθείσας ανώνυμης εταιρείας ΕΡΤ− Α.Ε. και των θυγατρικών της, που υπηρετούν σε άλλους φορείς.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...