Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΦΕΚ | Πως θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές ως το τέλος Μαΐου στην Αρκαδία!

ΦΕΚ | Πως θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές ως το τέλος Μαΐου στην Αρκαδία!

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση για τον τρόπο λειτουργίας των λαικών αγορών ως το τέλος του Μαίου 2020.

Ειδικότερα, προβλέπεται...

α. Σε κάθε υπαίθρια αγορά, από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).
β. Στις περιοχές όπου λειτουργούν παράλληλες υπαίθριες αγορές σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4682/2020 (Α’ 76) δεν εφαρμόζεται το ανωτέρω εδάφιο.
γ. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.
2. Οι φορείς λειτουργίας των υπαίθριων αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες κάθε φορά πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις υπαίθριες αγορές ευθύνης τους για την περ. α’ της παρ. 1.
3. Απαγορεύεται έως και την Κυριακή, 10 Μαΐου 2020 η πώληση στις υπαίθριες αγορές των βιομηχανικών ειδών της κατηγορίας Ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 17 του ν. 4497/2017, εκτός των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας.
4. Απαγορεύεται έως και την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 η λειτουργία των αγορών του άρθρου 38 του ν. 4497/2017.
5. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ορίζεται αρμόδια για την επιβολή των μέτρων της παρ. 1, μετά από βεβαίωση της παράβασης μη τήρησης αυτών από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Ο Δήμος Τρίπολης ενημερώνει το καταναλωτικό του κοινό ότι, στα πλαίσια λήψης μέτρων με σκοπό την καταπολέμηση εμφάνισης ή και διάδοσης του κορωνοϊού που ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία καθώς και λήψης μέτρων για την εξασφάλιση της επάρκειας των αγαθών, έχει προβεί από 13/4/2020 και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στην λειτουργία παράλληλων λαϊκών αγορών ως κατωτέρω :

ΣΑΒΒΑΤΟ : Πλ. Βαλτετσίου, Πλ. Θεοκρίτου και Πλ. Μαντινείας
ΤΕΤΑΡΤΗ : Πλ. Μαντινείας και Πλ. Θεοκρίτου 

Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι καταναλωτές μας να προμηθεύονται τα απαραίτητα αγαθά στις λαϊκές αγορές που λειτουργούν στην γειτονιά τους, προς αποφυγή του συγχρωτισμού και συνωστισμού που εγκυμονούν κίνδυνο διάδοσης του κορωναιού COVID-19.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...