Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μεγάλη ζήτηση και μικρός ο αριθμός των παιδικών σταθμών στην Τρίπολη

Μεγάλη ζήτηση και μικρός ο αριθμός των παιδικών σταθμών στην Τρίπολη

Στις μέρες μας οι παιδικοί σταθμοί αποτελούν μονόδρομο για τις περισσότερες οικογένειες λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, αφού λόγω των αναγκών εργάζονται και οι δύο γονείς.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα εργάζονται και οι παππούδες παρά το γεγονός ότι έχουν συνταξιοδοτηθεί, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων της σύγχρονης ζωής. Βέβαια τα τελευταία 3 χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και των πολλών απολύσεων υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο γονιό αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι παιδικοί σταθμοί δεν είναι απαραίτητοι.

Η είσοδος ενός παιδιού σε έναν παιδικό σταθμό αποτελεί το ξεκίνημα μιας νέας ζωής καθώς οι γονείς βιώνουν για πρώτη φορά το αίσθημα του αποχωρισμού και το παιδί γνωρίζει την πρώτη μορφή της κοινωνικοποίησης του. Σύμφωνα με τους ειδικούς μια καλή ηλικία για να πάει ένα παιδί στον παιδικό είναι τα 2,5 χρόνια. Παρόλα αυτά πολλοί γονείς αναγκάζονται να πάνε τα παιδιά τους σε ένα σταθμό και σε μικρότερη ηλικία.

Στην Τρίπολη οι παιδικοί σταθμοί είναι λίγοι σε σχέση με την ζήτηση που υπάρχει αφού έχει παρατηρηθεί ότι κάθε χρόνο γίνονται πολύ περισσότερες αιτήσεις από τις διαθέσιμες θέσεις.

Στην περιοχή μας υπάρχουν επτά δημοτικοί παιδικοί σταθμοί (πέντε εντός της πόλης και δύο σε Αλέα και Λεβίδι) και ένα κληροδότημα, που είναι το "Βοσυνιώτειο".

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...