Menu
RSS
Πέμπτη, 09/07/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Θεοδωρακόπουλος για Παυλή: "Δυστυχώς, δεν θα προλάβεις να δεις ... "

Θεοδωρακόπουλος για Παυλή: "Δυστυχώς, δεν θα προλάβεις να δεις ... "

Με ανάρτησή του, ο στενός συνεργάτης του Δημήτρη Παυλή και πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, αναφέρει ...

"αντί ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΥ....

(θελήσαμε να μην κουράσουμε την οικογένεια και τον κόσμο, έτσι συμφωνήσαμε να μην διαβαστούν όλοι οι επικήδειοι...

Αναρτώ ολόκληρη, την βιωματική μου άποψη και δεν την χαρακτηρίζω απλά "επικήδειο"... όπου περιγράφω τον Δημήτρη τον Παυλή, όπως ακριβώς τον ζήσαμε)

- Γιώργο, έχεις την παραμικρή αμφιβολία ότι αυτό που στηρίζεις είναι το σωστό;
- Όχι, Δήμαρχε… αλλά θα πέσουν να μας φάνε και ο κόσμος επηρεάζεται από αυτά που διαβάζει.
- Να μη σε νοιάζει λοιπόν, ο κόσμος δεν είναι χαζός. Ο κόσμος εμπιστεύτηκε την κρίση σου, ακόμα και αν σε κρίνει λάθος, «θα πάς στο σπίτι σου» με καθαρή την συνείδηση σου, ότι έκανες το σωστό. Κανένας δεν διοικεί για πάντα έτσι κι αλλιώς.

Ήταν μεγάλη μου τιμή Δήμαρχε, που υπηρέτησα την πόλη μας, δίπλα σου!
Όσα μας δίδαξες όχι μόνο με τα λόγια σου αλλά και με τη δική σου στάση, δεν σβήνονται θα σε κρατούν πάντα ζωντανό ανάμεσα μας!
Μας έδειξες πως ένας ΗΓΕΤΗΣ αγωνίζεται για τον τόπο του και τα καταφέρνει.
Πώς στέκεται στα πόδια του, τινάζοντας τις λάσπες, που του έριξαν όσοι φοβήθηκαν την ικανότητα του (γιατί η σύγκριση είναι αδυσώπητη) και πως συνεχίζει να εργάζεται με μανία για τον τόπο του.

Ακόμα και τώρα Δήμαρχε μου, κάποιοι που σε ξέρουν καλά προσπαθούν να σε μειώσουν… λένε ότι εσύ πάλευες να νικήσεις τον καρκίνο, ΕΝΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΑΛΕΥΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΕΣΕΝΑ.

Κανείς μας, δεν πίστευε ότι θα σε νικούσε, όλοι μιλούσαμε μεταξύ μας και όλοι πιστεύαμε ένα πράμα: Ότι θα το ξεπερνούσες. Θα ήταν και αυτό άλλη μια δοκιμασία από τις αμέτρητες που σε είδαμε να ξεπερνάς, όσα χρόνια ήμασταν δίπλα σου. Και όλοι ξέρουμε, το πόσο μαχητικός ήσουν….

Θέλω να αναφέρω τα λόγια του γιατρού σου: "Δεν έχω ξαναδεί τέτοια μαχητικότητα σε ασθενή… ΈΠΑΙΡΝΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΑΥΤ¨ΟΝ. Μου θύμισε την ιστορία της πόλης, να μπαίνουν οι Οπλαρχηγοί στην πόλη, να μάχονται να τους κόβουν το ένα χέρι και έτσι ακρωτηριασμένοι να συνεχίζουν την μάχη μέχρι τη νίκη… έτσι κι αυτός μέχρι τέλους ανησυχούσε αν προχωρούν τα έργα, σε ποιο στάδιο βρίσκονται και μου εξηγούσε τι θα γίνει στην πόλη… πρέπει να είστε πολύ υπερήφανοι που ήταν ηγέτης σας. "

Ναι γιατρέ μου, ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ…
γιατί αυτό ακριβώς βλέπαμε και εμείς στον Δημήτρη τον Παυλή, μας ενέπνεε να προσπαθούμε να δώσουμε ότι καλύτερο είχε ο καθένας. Τον βλέπαμε να αντιδρά ακριβώς έτσι, σε κάθε δυσκολία, μέχρι να καταφέρει το αποτέλεσμα που είχε στο μυαλό του. Να μην τα παρατάει.. να αγωνίζεται μέρα νύχτα! Δεν μπορείς να μην επηρεαστείς όταν καθημερινά ζείς δίπλα σε έναν τέτοιο άνθρωπο. Είναι αδύνατο, την δίψα του για πρόοδο να μην την νιώσεις…
σε κάνει χωρίς να το σκέφτεσαι να αναζητάς το νερό που θα σου σβήσει αυτή τη δίψα…. Και ο Δημήτρης ήταν ΠΟΛΥ ΔΙΨΑΣΜΕΝΟΣ….

Και ναι, ΗΤΑΝ ΗΓΕΤΗΣ!
Φρόντιζε στους συνεργάτες του, να αναδεικνύει τα θετικά του καθενός και να τους κάνει να επικεντρώνονται σε αυτά… έτσι κατάφερε 5 χρόνια μια παράταξη με τόσους διαφορετικούς ανθρώπους να προχωρήσει μέχρι τέλους δίπλα του.

Ήταν Ηγέτης ο Δημήτρης, ήταν ο Δήμαρχος όλων… ΗΤΑΝ ΛΑΪΚΟΣ, όπως ό ίδιος ΚΑΜΑΡΩΝΕκαι φρόντιζε να το λέει συχνά…
«Γιώργο, αυτά είναι τα ωραία και ξέρεις γιατί περνάω καλά εδώ; (μου είπε σε ένα τραπέζι, που είχε στηθεί πρόχειρα σε μια στάνη…) Γιατί εμείς είμαστε λαϊκοί άνθρωποι και εδώ δεν μας κάλεσαν για να μας ζητήσουν κάτι, μας κάλεσαν γιατί μας γουστάρουν και μας αγαπάνε.

Μια φράση του Ευρυπίδη, χαρακτηρίζει τον Δήμαρχο
"Το πολλά πράσσειν ουκ εν ασφαλεί βίου"
(Το να κάνεις πολλά δεν είναι ασφαλές στη ζωή.)

Και αποδείχθηκε, περίτρανα Δήμαρχε μου… έκανες πολλά για τον τόπο… και αυτό τρόμαξε πολλούς που φοβήθηκαν την σύγκριση μαζί σου…. Τους τρόμαξε τόσο που η λάσπη που δέχτηκες δεν είχε προηγούμενο στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου. Αλλά σε θυμάμαι βρε μπαγάσα να λες με τέτοια αξιοθαύμαστη ηρεμία… «άς τους, δεν πειράζει… μόνο αυτό μπορούν να κάνουν καλά. Μην ασχολείστε με ανθρώπους που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα»

Δήμαρχε μου, έδωσες τα πάντα για τον Δήμο μας και δεν πρόλαβες να περπατήσεις την Τρίπολη που ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕΣ… που ΣΧΕΔΙΑΣΕΣ, την Τρίπολη, που ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΣ για τους Δημότες!

Δυστυχώς δεν θα δεις, να αλλάζουν οι παιδικές χαρές…

δεν θα δεις να γίνεται το Σύγχρονο Εμπορικό Κέντρο της πόλης,

δεν θα δεις το ΔΑΚ που αγαπούσες, να εκσυγχρονίζεται! Δεν θα περπατήσεις στους πεζοδρόμους τους νέους… στα χωριά να πιείς νερό καθαρό να δείς όλο τον Δήμο με τον νέο φωτισμό … δεν θα δεις την Φιλαρμονική στο Μαντζούνιο, τα σχολεία της πόλης συντηρημένα, τους δρόμους με νέο τάπητα, δεν θα δεις όλα τα έργα που παρέδωσες έτοιμα και είναι αμέτρητα… δυστυχώς.. δεν θα τα δεις.

Ούτε και εμείς θα σε δούμε ξανά, να ανεβαίνεις στις σκαλωσιές να δίνεις οδηγίες στους εργάτες, να μετράς με το πασέτο τα τετραγωνικά, να μετακινείς τα κικλιδώματα και να ασφαλίζεις τους χώρους για προφυλάξεις τα παιδιά…
να γονατίζεις και να ελέγχεις τα φρεάτια στο ενδιαίτημα… να υπηρετείς με όλη την σημασία της λέξης τους δημότες σου. Ούτε θα σε ακούσουμε ξανά να φωνάζεις… "δεν μπορούμε να σπαταλάμε τα λεφτά του κόσμου… φτιάξτε άλλη μελέτη."

Δυστυχώς δεν θα ακούσεις τον κόσμο να λέει… "ο Παυλής δεν προσέφερε το κατά δύναμιν… προσέφερε το μέγιστο ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.

Εμείς όμως, θα τα δούμε όλα αυτά Δημαρχέ μου… θα βλέπουμε την πόλη να αλλάζει και θα περηφανευόμαστε που ήμασταν δίπλα σου… γιατί εμείς ξέρουμε κάθε λεπτομέρεια μέχρι να γίνουν όλα αυτά… ξέρουμε κάθε συνομιλία σου με τους Υπουργούς… ξέρουμε κάθε καυγά σου για τις καθυστερήσεις που θα διακινδύνευαν το έργο… Ξέρουμε και κάθε γέλιο σου, αυτό που ήταν σαν μικρού παιδιού, όταν έπαιρναν την έγκριση όλα αυτά που άφησες για κληρονομιά στη πόλη….

Δήμαρχε μας…. Θα μας λείψουν πάρα πολλά από σένα…

Μας αφήνεις… και το μόνο παρήγορο είναι ότι ΕΦΥΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΗ ότι έκανες το σωστό. Δεν σε ένοιαζε να το διαφημίσεις σε ένοιαζε, απλά να το πράξεις. Σε θαυμάζω γι αυτό…

Καλό Παράδεισο!

Θεοδωρακόπουλος Γιώργος του Μαρίνη"

12 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 21:19 Σύνδεσμος σχολίου

  Α ρε μαύρε ήθελες και εσυ να πεις τον πόνο σου αλλά δεν σε ακούει κανένας.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 22:58 Σύνδεσμος σχολίου

  Γιώργο κράτα την ελπίδα μέσα σου........ότι δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα...........που ξέρεις μπορεί να συμβεί σε μια στιγμή!!!!!!!!!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 22:29 Σύνδεσμος σχολίου

  Σε βλέπω να διαδεχθείς τον Παυλή στην παράταξη και να κατέβεις για Δήμαρχος Τρίπολης Θεοδωρακόπουλε..

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 21:12 Σύνδεσμος σχολίου

  Αντε κούνα το κεφάλι σου Γιώργο μπας και ξυπνήσεις.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 20:35 Σύνδεσμος σχολίου

  Η βλακεία είναι ανίκητη!
  Η μλκια ασυγκράτητη!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 20:11 Σύνδεσμος σχολίου

  ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΠΟΝΑΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ?
  ...........Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΦΙΛΕ?

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 19:41 Σύνδεσμος σχολίου

  ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΟΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ.ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΥΛΗ ΩΣ ΗΓΕΤΗ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗ ΚΛΠ.ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΛΛΑ ΕΔΕΙΞΑΝ.ΑΣ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 19:07 Σύνδεσμος σχολίου

  @08:35 Ως τι θα πιέσει ρε μεγάλε ο Θεοδωρακόπουλος; Ως ο τρισμέγιστος αυτοδιοικητικός των 15 ψήφων; Ή ως η ανυπέρβλητη προεδράρα της Δημοτικής Κοινότητας; Βγήκαν όλοι από τα λαγούμια τους που έθαβαν το μακαρίτη πριν την ώρα του, για να δηλώσουν την τεράστια εκτίμηση που του έτρεφαν. Λίγο ντροπή

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 17:20 Σύνδεσμος σχολίου

  Ante koimhsou re.............

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 08:35 Σύνδεσμος σχολίου

  ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΕ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΠΑΥΛΗ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...