Menu
RSS
Κυριακή, 22/03/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Γ. Φούκας: «Γίνεται πόλεμος εναντίον της εταιρείας μας»

Γ. Φούκας: «Γίνεται πόλεμος εναντίον της εταιρείας μας»

Με αφορμή όσα ακούστηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησε το λόγο ο επιχειρηματίας Γιώργος Φούκας (εκπροσωπώντας την εταιρεία Ταλούμης) ο οποίος είπε ότι «υποστηρίζουμε το δήμο Τρίπολης στο μηχανογραφικό του σύστημα 14 συναπτά χρόνια, με όλους τους δημάρχους. Αυτή τη στιγμή στο ίντερνετ γίνεται επίσημος πόλεμος στην εταιρεία μας, μιλάνε για μία μυστηριώδη εταιρεία.

Έχουν αναρτηθεί στο ίντερνετ διάφορες απευθείας αναθέσεις, είναι μία προσπάθεια εντυπωσιασμού. Έχουν ειπωθεί πράγματα που είναι ψέματα και εκτός πραγματικότητας.

Η απευθείας ανάθεση προβλέπεται, έχει νομιμοποιηθεί από τον επίτροπο, δόθηκε σε εμάς γιατί είμαστε η εξουσιοδοτημένη και η μοναδική εταιρεία που μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά.

Το κέρδος από όλες αυτές αναθέσεις είναι μόνο 23.000 ευρώ.»

Ο Δημήτρης Παυλής ρώτησε τον Γ. Φούκα πόσες αναθέσεις έχει πάρει η εταιρεία. Απάντησε ο Γ. Φούκας ότι «η συγκεκριμένη εταιρεία, από τις αρχές του 2011 έχει πάρει αναθέσεις περίπου 80.000 ευρώ κατ’ έτος που περιλαμβάνει εργασίες, προμήθειες, καλωδιώσεις. Συνολικά, 200.000 ευρώ περίπου. Κάθε χρόνο έχουμε κέρδος 23.000 ευρώ.»

Ο Δημήτρης Παυλής είπε μετά ότι «μέχρι σήμερα σε διαγωνισμό δεν έχετε πάρει κάποιο έργο, έχουμε 270.000 ευρώ μαζί με το νομικό πρόσωπο και τη σχολική επιτροπή, από αυτά περίπου τα 110.000 είναι υλικά, στο σύνολο του δήμου δεν είναι πάνω από 15% οι άλλοι, όλοι οι άλλοι. Εκείνο που βλέπω είναι ότι το 85% - 90% των απευθείας αναθέσεων πάει σε συγκεκριμένη εταιρεία σε αυτό τον τομέα. Εντάξει οι εργασίες, με τις προμήθειες τι γίνεται;»

Ο Γιώργος Σαμαρτζής πήρε το λόγο και είπε ότι δόθηκαν απευθείας αναθέσεις στην εταιρεία Ταλούμης, αλλά έπρεπε να μοιραστούν δίκαια οι υπόλοιπές προμήθειες για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σε άλλες εταιρείες. «Ο κ. Παυλής δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα, είναι πολύ μεγάλο το ποσό. Πέρα από το ηθικό, ψάχνω και τη νομιμότητα. Όταν έχω στα χέρια μου, θα σας το πω. Δεν προσέβαλα τη νομιμότητα των αποφάσεων του Δημάρχου» είπε, μεταξύ άλλων.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...