Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Αρχαιολογικός Περίπατος από το Μουσείο Τεγέας στο Ιερό της Αλέας Αθηνάς" | Οριστικός ανάδοχος για το έργο!

"Αρχαιολογικός Περίπατος από το Μουσείο Τεγέας στο Ιερό της Αλέας Αθηνάς" | Οριστικός ανάδοχος για το έργο!

Στην έγκριση του 2ου Πρακτικού Ελέγχου των Δικαιολογητικών του Προσωρινού Αναδόχου - Κατακύρωσης της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΛΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ» αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης.
Με την ίδια απόφαησ, προχώρησε στην κατακύρωση της σύμβασης του έργου στον προσωρινό ανάδοχο και άρα την ανακήρυξη της εταιρείας: «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ & ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δ.τ. "ΚΑΜΙΤΕΧΝΟΣ ΑΤΕ"», ως οριστικού αναδόχου, ο οποίος προσέφερε την πλέον συμφέρουσα, από οικονομική άποψη, προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή). Το συνολικό ποσό Σύμβασης βάσει της προσφοράς ανέρχεται στο ποσόν των 600.583,92 € (με Φ.Π.Α.), με μέση έκπτωση 48,35 %.


Περιγραφή και ουσιώδη χαρακτηριστικά τον έργου

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων, πλατειών και δρόμων στην Τ.Κ. Αλέας του Δήμου Τρίπολης και, ειδικότερα του ανατολικού άξονα, που συνδέει το Μουσείο με τον Αρχαιολογικό χώρα του Ιερού της Αλέας Αθηνάς και τμήμα του Δυτικού άξονα, από το Μουσείο έως την πλατεία πίσω από το Μουσείο, συνολικού εμβαδού 5.670,00 τ.μ

Αναλυτικότερα, οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι:

- Νέες Υποδομές (Νέο δίκτυο αποχέτευσης όμβριων υδάτων, νέα φωτιστικά σώματα σε όλη την περιοχή παρέμβασης και νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού)

- Διαμόρφωση πλατώματος έμπροσθεν του Αρχαιολογικού Μουσείου (χώρος υποδοχής κατασκευή στάσης λεωφορείου - κιόσκι, πεζοδρόμια εκατέρωθεν του πλατώματος)

- Δημιουργία αρχαιολογικού περιπάτου και ξενάγησης - Ανατολικός άξονας (Διαμόρφωση πεζόδρομου, που συνδέει Μουσείο και Ναό Αλέας Αθηνάς, Διαμόρφωση τμημάτων συνδετήριων κάθετων δρόμων στον κεντρικό άξονα)

- Πεζοδρόμηση Δυτικού άξονα (Σύνδεση στάσης λεωφορείου με Μουσείο, Δημιουργία πρόσβασης ΑΜΕΑ με Μουσείο και δυτικό τμήμα πλατείας

- Διαμόρφωση Χώρων στάσεων (Ανάδειξη πλατείας και δημιουργία υπαίθριου χώρου του Μουσείου και χώρου εκδηλώσεων, Αποκατάσταση υπαρχόντων πέτρινων καθιστικών και κερκίδων στην πλατεία του Μουσείου, Αποκατάσταση χώρου μπροστά από τον Ναό του Αγ. Νικολάου, Διαμόρφωση χώρου στη θέση του πηγαδιού, Αποκατάσταση και ανάδειξη υπάρχοντος πηγαδιού).

H ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΠ ΤΟΚ

Ένα ακόμα συγχρηματοδοτούμενο έργο από το ΤΑΠΤΟΚ Αρκαδία 2020 μπαίνει στο στάδιο υλοποίησης.

Με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Τρίπολης, ανακηρύχθηκε ο οριστικός ανάδοχος του έργου «Βελτίωση της λειτουργικότητας και ανάδειξη του ευρύτερου χώρου, που περιβάλλει τον Αρχαιολογικό Χώρο Αλέας Αθηνάς και το Μουσείο, με τη δημιουργία Αρχαιολογικού Περιπάτου».
Πρόκειται για το πρώτο από τα 4 υποέργα, πράξης που χρηματοδοτείται από το ΤΑΠΤΟΚ ΑΡΚΑΔΙΑ 2020 της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της ενταγμένης Πράξης είναι 1.317.800,00€. Αντικείμενο της πράξης είναι η ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων (οδών και πλατειών) του ανατολικού άξονα, που συνδέει το Μουσείο με τον Αρχαιολογικό χώρο του Ιερού της Αλέας Αθηνάς και τμήμα του Δυτικού άξονα, από το Μουσείο έως την πλατεία πίσω από το Μουσείο.

Οι παρεμβάσεις αφορούν την δημιουργία ροών και στάσεων:
• Ροών με διαμόρφωση πεζοδρομήσεων εκατέρωθεν του Μουσείου και ιδιαιτέρως του ανατολικού άξονα, που οδηγεί στο Ιερό της Αλέας Αθηνάς και
• Στάσεων με διαμορφώσεις στην υπάρχουσα πλατεία πίσω από το Μουσείο, στο πλάτωμα μπροστά από το Μουσείο,
μπροστά από το Ναό του Αγ. Νικολάου και στο πλάτωμα του υπάρχοντος πηγαδιού.
Έτσι, επιθυμούμε να επιτευχθεί η νοηματική και λειτουργική σύνδεση των δύο καίριων και επιβλητικών στοιχείων του χώρου του Μουσείου και του μοναδικού μνημείου του Ιερού της Αλέας Αθηνάς, το οποίο συγκεφαλαιώνει στη δομή του όλη την αρχιτεκτονική γνώση του ελληνικού πολιτισμού.

Η πράξη αποτελείται από 4 υποέργα:
• Υποέργο 1: Βελτίωση της λειτουργικότητας και ανάδειξη του ευρύτερου χώρου, που περιβάλλει τον Αρχαιολογικό Χώρο Αλέας Αθηνάς και το Μουσείο, με τη δημιουργία Αρχαιολογικού Περιπάτου
• Υποέργο 2: Υπογειοποίηση του εναέριου δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του συγκεκριμένου χώρου
• Υποέργο 3: Προμήθεια εξοπλισμού του ανωτέρω χώρου
• Υποέργο 4: Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες
Μετά την ανάδειξη του οριστικού αναδόχου του πρώτου υποέργου, ακολουθεί η συμβασιοποίηση των υπόλοιπων υποέργων που είναι αναγκαία για την εκτέλεση της πράξης.

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr 

6 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 21:40 Σύνδεσμος σχολίου

    @14:49 Δεν μου λες ρε λεβέντη; Ο κατηγορούμενος είχε φέρει μαζί του και ένα...ειδώλιο; Και τι παρίστανε αυτό το ειδώλιο; Τη θεά της γονιμότητας; Την μπανάνα σου και στο κλουβί σου γρήγορα. Διάλειμμα τέλος

  • Πασχαλίτσα
    Πασχαλίτσα Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 18:11 Σύνδεσμος σχολίου

    μπράβο στον Τατούλη!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 15:39 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΔΩ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΒΛΑΣΗ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟ..ΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕ!!! ΧΑΧΑΧΑ!!! ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΛΑΣΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ !!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 15:01 Σύνδεσμος σχολίου

    @14:49 , ΟΤΑΝ Η ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ , ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ , ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ....... ΟΣΟ ΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΩΛΙΟ .......ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ ΣΟΥ .....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 14:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Προς το παρόν ο Πετρος κάνει τη γιορτή του στο ειδώλιο του κατηγορουμένου. Με χρόνια και καιρούς, θα δούμε. Μικρός είναι εξάλλου...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 12:24 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗ , ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΕΤΑΞΕ ΣΤΟ ΤΑΠΤΟΚ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ , ΦΙΛΟΔΟΞΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...