Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κατασκηνώσεις στο Παράλιο Άστρος | Ανακλήθηκε η απόφαση για τις 33 προσλήψεις - Ο διάλογος στο δημοτικό συμβούλιο

Κατασκηνώσεις στο Παράλιο Άστρος | Ανακλήθηκε η απόφαση για τις 33 προσλήψεις - Ο διάλογος στο δημοτικό συμβούλιο

Από τη στιγμή που αποφασίστηκε ότι φέτος δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης, στο Παράλιο Άστρος, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να προχωρήσει σε ανάκληση των 33 προσλήψεων. Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα. 

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ.: Ι.Σμυρνιώτης Ιωάννης, 2.Κοσκινάς Δημήτριος, 3. Ψυχογυιός Βασίλειος 4.Ζαμπαθά Χριστίνα, 5.Παρασκευόπουλος Ιωάννης, 6.Κουκάκης Σταύρος 7. Νικήτας Ευάγγελος, 8.Μπουρτσουκλής Αγαμέμνων, 9.Κοσκινάς Παναγιώτης ΙΘ.Τρίκολας Κωνσταντίνος, Ι 1.Τσιαμούλος Νικόλαος, 12.Τσαμούλος Ζαχαρίας 13 Φαχούρι Ιμπραχήμ, 14.Παρασκευοπούλου- Καλασούντα Βασιλική και 1 5Σταμάτης Χαράλαμπος ψήφισαν παρών.

Στο πλαίσιο αυτού του θέματος, άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση για το αν έπρεπε να λειτουργήσουν ή όχι οι κατασκηνώσεις και για το γεγονός ότι η απόφαση αυτή δεν πέρασε από δημοτικό συμβούλιο, αλλά ήταν μια απόφαση που πήρε ο ίδιος ο Δήμαρχος 

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

κ. Σμυρνιώτης Ιωάννης: Εμείς Θα ψηφίσουμε παρών γιατί ακόμα και δημόσιοι φορείς κάνούν κατασκηνώσεις. Νομίζω άτι μπορούσαμε να το συζητήσουμε εδώ πρώτα και να πάρουμε την απόφαση. Εμείς ψηφίζούμε παρών σε αυτά.

κ Τσιαμούλος Νικόλαος. Πέρα αχό το ότι ορθώς κινηθήκαμε για την πρόσληψη του προσωπικού γιατί δεν ξέραμε που Θα καταλήξει η ιστορία και αν μας έλεγε το Υπουργείο λειτουργήστε τις κατασκηνώσεις Θα έπρεπε να έχουμε έτοιμο το προσωπικό, εδώ δαπανήσαμε κα κάποια χρήματα για να γίνουν οι εργασίες στις κατασκηνώσεις φέτος και από την ώρα που υπάρχει ίνα πλαίσιο από το Υπουργείο που δίνει τη δυνατότητα με δικές μας επιλογές, είτε να τις λειτουργήσουμε είτε όχι, βέβαια είναι πολλά τα παιδιά, υπάρχουν άλλα θέματα τα έχούμε συζητήσει με το Δήμαρχο, Θα μπορούσαμε να μειώσουμε τις περιόδους και να ανοίξουμε τις αποστάσεις. Εν χάση περιπτώσει είναι αμφιλεγόμενη ιστορία για αυτό το λόγο όλη η παράταξη ψηφίζει παρών.

κα Πρόεδρος: Πάντως Θα έπρεπε να έχουμε υπόψη ότι αν έστω και ένα παιδί ή κάποιος αχό τους εργαζόμενους εκεί παρουσίαζε Θέμα λοίμωξης με κορωνοϊό, Θα υπήρχε θέμα.

κ Γούργαρης Ευάγγελος: Εμείς δεν συμφωνούμε με αυτή την απόφαση. Ομως τώρα όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ακύρωση, αναγκαστικά Θα πρέπει να ψηφίσουμε την ακύρωση, αλλιώς Θα είμαστε διφορούμενοι. Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Είναι ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στον κοινωνικό τομέα με τις διακοπές και την αναψυχή των λαικών οικογενειών. Προηγήθηκε μια δεκαετή κρίση με μνημόνια, ανεργία, σε αυτά προστέθηκαν τώρα και τα προβλήματα του κορονοιού. Είμαστε όπως είπα και νωρίτερα στη νέα κρίση και δεν ξέρω αν αρκούμαστε τώρα στο να ακυρώσουμε τις εκδηλώσεις ή πρέπει να κάτσουμε να ψάξουμε να βρούμε κάτι εναλλακτικό. Εγώ Θα πρότεινα γιατί και παρακάτω έχει μεταφορά χρημάτων που ήταν για αυτή τη δουλειά για άλλη χρήση, αν το Θέλετε ας μην το αποφασίσουμε τώρα, αλλά Θα πρότεινα ο Δήμος να κάνει οργανωμένες μεταφορές παιδιών που είναι σε κατασκηνωτική ηλικία για μπάνια στο χώρο εκεί μπροστά αχό τις κατασκηνώσεις που κάμε ή να δει και κάποιες άλλες Εκδρομές στο βουνό, στη Βυτίνα, στο μουσείο υδροκίνησης, νομίζω ότι μπορούμε να οργανώσουμε τέτοιες δράσεις, φυσικά δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να λύσουμε αυτό το ζήτημα, Θα πρέπει να το σκεφτούμε κα τουλάχιστον πολύ σύντομα Θα πρέπει να το αποφασίσουμε, γιατί ο χρόνος τρέχει. Και κατά δεύτερο, νομίζω ότι το Θέμα με τοω, ηλικιωμένους να μην το αποκλείσουμε να χάνε στις κατασκηνώσεις το φθινόπωρο, όπως πήγαιναν πάντα, εκτός και αν τότε έχουμε και άλλα προβλήματα Πάντως να μην το αποκλείουμε από τώρα και τα λίγα χρήματα που ήταν για αυτή τη δουλειά, να τα κάμε αλλού. Φυσικά η οργάνωση αν Θα γίνει για μεταφορά παιδιών για μπάνια και λοιπά πρέπει να γίνει με ευθύνη του Δήμου που θα κληρώσει τα λεωφορεία, που Θα έχει διαθέσει το ανάλογο προσωπικό, συνοδούς, γυμναστές ότι χρειαστεί, ευχαριστώ, εννοείται ότι Θα τηρηθούν τα μέτρα

κ Βόσνος Δημήτριος: Μια λέξη μόνο. Θεωρώ για λόγους δεοντολογίας και λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου, αυτές οι αποφάσεις Θα πρέπει να κερνάνε μέσα από το Δημοτικό συμβούλιο. Επί τη ευκαιρία επιτρέψτε μου να πω ακόμα και το αίτημα για την έκτακτη ανάγκη του Δήμου, έπρεπε να περάσει από το Δημοτικό συμβούλιο. Αυτό σαν διαδικασία δεν Θα το χαρακτηρίσω. Η διαδικασία της συζήτησης των επικεφαλής Θα μπορούσε να γίνει και με τηλεδιάσκεψη και να χρησιμοποιηθεί για σοβαρά Θέματα, όπως ήταν το αίτημα του Δήμου να μπει η Πόλη σε έκτακτη κατάσταση, δεν είναι αίτημα του Δημάρχου, είναι αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου για μένα. Αυτό θεωρώ το ελάχιστο, πρώτον. Δεύτερον, να σταματήσούμε τη λειτουργία των κατασκηνώσεων και αυτό εγώ στη Θέση του Δημάρχου Θα ζητούσα την άποψη του Δημοτικού συμβουλίου ή τουλάχιστον των παρατάξεων. Εγώ επιμένω και του Δημοτικού συμβουλίου μέσω των παρατάξεων. Νομίζω ότι υπάρχουν ζητήματα λειτουργίας πού τα προσπερνάμε. Έχω και άλλα δεν  ήθελα να τα βάλω, απλώς με την ευκαιρία ήθελα να τα βάλω. Μπορεί το Δημοτικό συμβούλιο να ήθελε να πάρει την ευθύνη να λειτουργήσει Εγώ δεν Θα m Ψήφιζα, αλλά λέω έτι μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει την ευθύνη να λειτουργήσει η κατασκήνωση.

κα Πρόεδρος: Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής είναι να μη γίνει.

κ. Βόσνος Δημήτριος: Εγώ επειδή είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Θα Ψηφίσω αυτό που εισηγείται η Δημοτική Αρχή. Λέω σαν δεοντολογία και σε λειτουργία π έπρεπε να κάνουμε.

κα Πρόεδρος: Άλλο m ένα, άλλο m άλλο. Είναι απόφαση της Δημοτικής Αρχής την Ψηφίζουμε ή δεν την Ψηφίζουμε.

κ. Σμυρνιώτης Ιωάννης: Ας υποθέσουμε ότι δεν την ανακαλεί m Δημοτικό συμβούλιο και επιβάλλει στην Δημοτική Αρχή να κάνει κατασκηνώσεις, γιατί όπως και εμείς όταν γινόταν ο χαμός με m σκουπίδια έμειναν ένα μήνα κάτω, καταλαβαίνω την αγωνία σας και τη συμμερίζομαι και εγώ δεν Θέλω να μείνουν τα σκουπίδια κάτω, όπως κάποια άλλοι επεδίωξαν στο παρελθόν. Οταν έγινε η έκτακτη ανάγκη η οποία επαναλαμβάνω έγινε αφού είχαμε πάρει έγκριση να κάμε στην Αθήνα και ξαφνικά ανακαλύφθηκε ότι ο Δήμος Τρίπολης δεν είχε σταθμό μεταφόρτωσης για αυτό έγινε έκτακτη ανάγκη, ενώ τώρα έχει ....τέλος πάντων. Και ενώ εμείς είχαμε 25 στους 4ί, το φέραμε Δημοτικό συμβούλιο. Τώρα έχουμε μια έκτακτη ανάγκη η οποία δεν ξέρουμε για ποιο λόγο δόθηκε και π Θα γίνει με αυτό. Τίποτα άλλο.

κ. Τσιαμούλος Νικόλαος: Πρόεδρε δεν σας είπε ο κ. Βόσνος να το αποσύρετε, εδώ υπάρχει μια απόφαση που ζητάτε να την ανακαλέσουμε είναι πολύ σοβαρό αυτό που λέει. Εμείς δεν Θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στηνεπιλογή της Δημοτικής Αρχής για αυτό κει λέμε παρών. Αν σας λέγαμε κατά έτσι όπως είναι η δομή π Θα κάνατε; Αύριο πρέπει να λειτουργήσετε τις κατασκηνώσεις. Θέλω να καταλάβετε δηλαδή σε ότι αφορά την προχειρότητα που λειτουργείτε. Αυτό είναι αυτό αποδεικνύεται άλλη μία φορά. 

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...