Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι θέσεις της παράταξης Τσιαμούλου για τα θέματα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου

Οι θέσεις της παράταξης Τσιαμούλου για τα θέματα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

«Για εκτροχιασμό των θεσμών και μονομερή άσκηση της δημοτικής εξουσίας» έκανε λόγο ο Νίκος Τσιαμούλος στο Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης Τρίτης στις 30 Ιουνίου 2020, τονίζοντας  την ύπαρξη σοβαρών θεμάτων που δεν έρχονται προς συζήτηση στο Σώμα και δεν ενημερώνονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Στηλίτευσε την απουσία διαλόγου και άσκησε κριτική για τις απευθείας αναθέσεις του Δημάρχου, για προμήθειες και δημόσια έργα καθώς και για την κήρυξη του Δήμου Τρίπολης σε έκτακτη ανάγκη, λόγω της δικαστικής απόφασης για το κλείσιμο του παράνομου στον Άγιο Βλάση.
 
 «Φόρος τιμής στον εκλιπόντα Δημήτρη Παυλή»
 Κατά το πρώτο, δια ζώσης, Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τα μέτρα κατά της πανδημίας του COVID19, ο Νίκος Τσιαμούλος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τις ικανότητες του αείμνηστου πρώην Δημάρχου Δημήτρη Παυλή, κάνοντας λόγο για την παρακαταθήκη που άφησε πίσω του και την συνεργασία που είχε μαζί του στα πρώτα του Αυτοδιοικητικά βήματα. Ο κ. Τσιαμούλος επεσήμανε ότι παρά τις αντιπαραθέσεις τους, ο Δημήτρης Παυλής ήταν ένας άνθρωπος στον οποίο οφείλει πολλά. Τέλος,  ανέφερε ότι η απουσία της γνώσης και της εμπειρίας του Δημήτρη Παυλή, θα είναι αισθητή καθώς μπορούσε να προσφέρει πολλά και σε πολλούς τομείς.
 
«Λειτουργία κατασκηνώσεων»
 Με αφορμή την ανάκληση της απόφασης από την Δημοτική Αρχή, να μην λειτουργήσουν φέτος οι  παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος, ο Νίκος Τσιαμούλος και οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης ψήφισαν “παρών” . Αναφέρθηκε αρχικώς στο γεγονός των χρημάτων  που έχουν δαπανηθεί για τις κατασκηνώσεις από τα χρήματα των δημοτών και κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή ότι είναι ευθυνόφοβοι και ότι θα μπορούσαν με διαλογική συζήτηση – κάτι το οποίο ξεχνάει πολύ συχνά να το κάνει – να βρεθεί ένα σχέδιο λειτουργίας των κατασκηνώσεων που και τόσο μεγάλη ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε λόγω της κατάστασης έχουν οι τα παιδιά των συνδημοτών μας. Η λειτουργία των κατασκηνώσεων του Δήμου μας, είναι μια σπουδαία παροχή προς τους συνδημότες μας την οποία πληρώνουν οι ίδιοι με τους Δημοτικούς φόρους που καταβάλουν.
 
«Για το έργο Αποχέτευση ομβρίων υδάτων περιοχής Φιλικών και Περιφερειακής οδού Δ.Κ Τρίπολης» 
 Ο κ. Τσιαμούλος κατέθεσε διερευνητικό ερώτημα για το εάν η Τρίπολη, πράγματι, έχασε τη χρηματοδότηση ύψους 2.500.000 για το αντιπλημμυρικό έργο «Αποχέτευση ομβρίων υδάτων περιοχής Φιλικών και Περιφερειακής οδού Δ.Κ Τρίπολης» η οποία είχε προβλεφθεί από το ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΙΙ και είχε περάσει από την αξιολόγηση της τεχνικής γραμματείας. Το έργο είχε υποβληθεί από τη ΔΕΥΑΤ, ήταν προς ένταξη και αφορούσε την Αντιπλημμυρική θωράκιση μιας περιοχής η οποία έχει πλημμυρίσει αρκετές φορές μέχρι σήμερα και συνεχίζει να κινδυνεύει από πλημμύρες με αποτέλεσμα να έχει χαρακτηριστεί ως Ζώνη Κινδύνου Πλημμύρας.
 Ο κ. Τσιαμούλος υπογράμμισε την αναγκαιότητα και τη σοβαρότητα του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας και πως πρέπει να προχωρήσει κατά προτεραιότητα από το Υπουργείο Εσωτερικών, θέμα για το οποίο εν τέλει ψηφίστηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
 
 «Σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων»
 Ο κ. Τσιαμούλος αναφερόμενος στο ζήτημα της εγκατάστασης συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων στο Δήμο Τρίπολης και σε συνέχεια των δηλώσεών του σε ραδιοφωνική συνέντευξη για το κόστος απόκτησης του εν λόγω συστήματος, δέχθηκε “πρόχειρη” κριτική από τον κ. Τσαγγαρέλη, όπου τελικά ήταν μια απολογία για την κακοδιαχείριση του Δημοσίου χρήματος. Ο κ. Τσαγκαρέλης, έχει μπερδέψει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση με την ηλεκτρονική τιμολόγηση λόγω επαγγέλματος.

 Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση απλοποιεί τις διαδικασίες της Διοίκησης καθώς εξυπηρετεί και την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.
Εμφανίστηκε υπέρμαχος της συγκεκριμένης εφαρμογής που πλήρωσαν οι Τριπολίτες :
17.000,00 + 4.080,00 = 21.080,00 με την επιλογή του, ενώ αν πλήρωνε με δικά του χρήματα θα είχε ανακαλύψει ότι υπάρχει και εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τέτοια εφαρμογή.
Είναι εύκολο όταν μονολογείς, να λες ότι θες… αλλά το ότι δεν αξιολόγησε σωστά την συγκεκριμένη προμήθεια φαίνεται από το γεγονός ότι δεν γνωρίζει τι είναι το ΙΡΙΣ. Θα ενημερώσουμε λοιπόν τον Κο Τσαγκαρέλη, τι είναι το ΙΡΙΣ.

 Το ΙΡΙΣ είναι εφαρμογή ηλεκτρονικής διακίνησης και αρχειοθέτησης εγγράφων, την οποία ανέπτυξε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και ήδη εφαρμόζεται σε Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους και σε πολλές άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιους Δήμους (ΙΛΙΟΥ, ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΣΟΥΛΙΟΥ, ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΛΑΓΚΑΔΑ, ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΑΣΟΥ, ΝΑΟΥΣΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ κ.α.) που προμηθευτήκαν την εφαρμογή ΔΩΡΕΑΝ ενώ ο Κος Τσαγκαρέλης δηλαδή οι δημότες του Δήμου Τρίπολης, το πλήρωσαν 21.080,00. Με το ΙΡΙΣ όλοι οι φορείς του Δημοσίου που εντάσσονται σε αυτή την πλατφόρμα. ΔΕΝ χρειάζεται να υπογράφονται ηλεκτρονικά. Δηλαδή καμία υπογραφή δεν θα χρειάζεται για την αποστολή ενός εγγράφου στο Υπουργείο Εσωτερικών. Δεν θα μπω σε περεταίρω λεπτομέρειες, που θα έπρεπε ο Αντιδήμαρχος να γνωρίζει ήδη.
 Ο ίδιος ο Υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κος Πιερρακάκης την προτείνει και την διαθέτει δωρεάν. Όταν ο ίδιος ο Υπουργός, ανακοινώνει οι εφαρμογές θα είναι ενιαίες για όλο το Δημόσιο (με απαρχή το ενιαίο σύστημα μισθοδοσίας).

 Επειδή όμως η άγνοια δεν πρέπει να είναι χαρακτηριστικό όσων ασχολούνται με την Δημόσια Διοίκηση, προτείνω στον κ. Τσαγκαρέλη, να αρχίσει το διάβασμα, για το καλό του Δήμου και των Δημοτών. Να δέχεται την κριτική και τα λάθη του και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν διαχειρίζεται Δημόσιο χρήμα.

1 σχόλιο

  • ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
    ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 14:04 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΕΓΑΛΟ ΑΣΤΕΡΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΝΙΚΟ.
    ΕΡΙΞΕΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...