Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σύλλογος Καρυτινών | Άνοιξε τραπεζικός λογαριασμός για την ανακαίνιση του Ναού της Ευαγγελιστρίας  

Σύλλογος Καρυτινών | Άνοιξε τραπεζικός λογαριασμός για την ανακαίνιση του Ναού της Ευαγγελιστρίας  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΑΡΥΤΙΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ  Ο «Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ»

                                                                

Ανακοίνωση - Πρόσκληση

Αγαπητοί φίλοι της Καρύταινας, αγαπητά μέλη του Συλλόγου,

Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας γνωρίσουμε, ότι την Κυριακή 11 Απριλίου 2021, στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία, είναι προγραμματισμένη, μετά από ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας ΚΚ ΙΕΡΕΜΙΑ, η επίσκεψη στην Καρύταινα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ΚΚ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, με μεγάλο αριθμό Συνοδικών και μη Μητροπολιτών.

Μετά την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό μας Ι. Ν. της Εαγγελίστριας, θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση για τον Θ. Κολοκοτρώνη και τους Αγωνιστές του 1821.

Με την προοπτική της ιδιαίτερα τιμητικής για την Καρύταινα αυτής επίσκεψης, ο Σύλλογός μας είχε την ευγενή  παραίνεση και παράκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, να βοηθήσει σε ορισμένες αναγκαίες εργασίες ανακαίνισης του Ι. Ν. της Ευαγγελίστριας.

Ο Σύλλογός μας, όπως πάντοτε, ανταποκρίθηκε θετικά και δεσμεύθηκε να προσπαθήσει αποκλειστικά με συνδρομές φίλων και μελών του, καθώς επίσης με τυχόν δωρεές, να υλοποιήσει τις εξής εργασίες στο Ναό.

  • Την αναγκαία ανακαίνιση του Ιερού του Ι. Ναού,
  • Την επισκευή και συντήρηση των δύο σάπιων ξύλινων κλιμάκων καθώς και του υπέροχου χώρου του γυναικωνίτη, ώστε στη συνέχεια να είναι δυνατή η εγκατάσταση εκεί μικρού Εκκλησιαστικού Μουσείου, όπου θα εκτίθενται τα πλούσια ιστορικά εκθέματα που διαθέτει ο Ναός μας.

Παρακαλώ σημειώστε ότι για το σκοπό αυτό, ο Σύλλογός μας έχει ήδη εξασφαλισμένη την αναγκαία τεχνική βοήθεια και υποστήριξη, από το σπουδαίο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο των Αθηνών.

  • Την αντικατάσταση  δύο κατεστραμμένων εξωτερικών ξύλινων θυρών του Ι. Ναού.

Ήδη είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι πρώτος ανταποκρίθηκε στην έκκληση του Συλλόγου μας, ο αγαπητός Απόστολος Κοντογιάννης, εκλεκτό τέκνο της Καρύταινας, με ποσό 5.000 ευρώ, υπέρ Υγείας και στη Μνήμη προσφιλών του προσώπων. Με το ποσόν αυτό καλύπτεται πλήρως το έργο ανακαίνισης του Ιερού του Ναού, το οποίο και θα αρχίσει άμεσα με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως και θα απομένει προς υλοποίηση το έργο του γυναικωνίτη και της αντικατάστασης των ξύλινων θυρών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά τον Αγαπητό Αποστόλη και εύχεται η Ευαγγελίστρια να  χαρίζει υγεία και δύναμη στον ίδιο και στην οικογένειά του.

Ο Σύλλογός μας καλεί όλους τους φίλους και τα μέλη του να ανταποκριθούν κατά δύναμη, έστω και με πολύ μικρή οικονομική συμβολή, στην μεγάλη και θεάρεστη αυτή προσπάθεια. Για λόγους απόλυτης διαχειριστικής διαφάνειας, παρακαλούμε το οποιοδήποτε ποσόν να κατατίθεται απευθείας  στον λογαριασμό του Ι. Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με παράλληλη τηλεφωνική ενημέρωση του Ταμία του Συλλόγου Μιχάλη Πετρά 6944206830 ή του Προέδρου Γιώργου Αδαμόπουλου 6944365246 για την σύνταξη του σχετικού καταλόγου των προσφορών, δηλώνοντας ταυτόχρονα, εάν το επιθυμούν, την ευχή ή τον σκοπό της αφιέρωσης, που στη συνέχεια θα διαβιβάζεται στον Ιερέα της Καρύταινας.

Ο αριθμός λογαριασμού ETE του Ι. Ν. του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι :IBAN

GR 3801104100000041000198527.

Σημειώνεται ότι για κάθε ανάληψη ποσού από τον λογαριασμό αυτόν για οποιοδήποτε έργο στο Ναό, θα απαιτείται γραπτή απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, η οποία στη συνέχεια θα επικυρώνεται από τον Μητροπολίτη, και αντίγραφο της θα αποστέλλεται στο Σύλλογό μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται, με τη Μεσιτεία της Θεοτόκου, Υγεία και Πρόοδο σε όλους τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου μας και ευελπιστεί ότι με την συμμετοχή και βοήθεια όλων, θα μπορέσει να ανταποκριθεί στον υψηλό στόχο της υλοποίησης της αναγκαίας συντήρησης του περικαλλούς Μητροπολιτικού Ναού μας, για τον οποίο όλοι εμείς οι Καρυτινοί διατηρούμε βαθιές μνήμες και είμαστε υπερήφανοι.

Για το Δ.Σ του Συλλόγου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Αδαμόπουλος                                                                               Ηλίας Νικολούλης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...