Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συγκομιδή επτά τόνων πατάτας στο Λεωνίδιο από τη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας (εικόνες)

Συγκομιδή επτά τόνων πατάτας στο Λεωνίδιο από τη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας (εικόνες)

Όπως κατ' έτος,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  μαζί με Κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφέρειας του Λεωνιδίου και της Τριπόλεως, με την βοήθεια των  λαϊκών  υπαλλήλων  των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως,  εθελοντών  εκ της  Τριπόλεως και της γύρω περιοχής και   του πρώην Δημάρχου Λεωνιδίου κ. Δημητρίου Τσιγκούνη,     βρέθηκαν από πρωίας  σε  ένα από τα κτήματα της Ιστορικής Ιεράς Μόνης Αγ. Νικόλαου Σίντζας Λεωνιδίου (Μετόχι) με σκοπό την εργασία   συγκομιδής  άνω των επτά  τόνων οικολογικής πατάτας.

Ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης         μας με προσωπική του  πρωτοβουλία και την πολύωρη εργασία του κατά τον μήνα  Μάρτιο, εφύτευσε πέντε στρέμματα πατάτα.  Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας φρόντισε για το πότισμα του κτήματος  ενώ η λίπανση του φυτώριου της πατάτας έγινε  μόνο από κοπριά που είχε συλλεχθεί την προηγούμενη χρονιά από κοντινούς στάβλους.

Σήμερα Πέμπτη 4η  Ιουλίου 2013   από τα χαράματα άρχισε η συγκομιδή της πατάτας η οποία όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων ήταν ικανοποιητικά αποδοτική, αφού η συναχθείσα ποσότητα ήταν άνω των επτά  τόνων.

Οι πατάτες οι οποίες συγκεντρώθηκαν, όπως κάθε χρόνο  διανεμήθηκαν  στα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, στα Γηροκομεία, τον Οίκο Τυφλών Τριπόλεως, τις Ιερές Μονές και τα Φιλανθρωπικά Προγράμματα της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Φ. Πρόγραμμα «ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΠΤΩΧΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ» τόσο στο Λεωνίδιο, όσο και στην Τρίπολη  για την στήριξη των  αναξιοπαθούντων αδελφών μας.

Ευχόμαστε αυτού του είδους οι ενέργειες να βρουν μιμητές και συνεχιστές, έτσι σεβόμενοι και καλλιεργώντας την γη οικολογικά, να απολαμβάνουμε τους  πολλαπλασίους καθαρούς καρπούς της, ιδιαιτέρως αυτή την      δύσκολη   εποχή       που  όλοι βρισκόμαστε σε πολλών ειδών δοκιμασίες.
Στον ακούραστο Ποιμενάρχη  μας, που είναι η ψυχή τέτοιων πρωτοβουλιών και ενεργειών, ο Πανάγαθος Θεός να τον Αξιώνει και να του χαρίζει υγεία, ο Άγιος Νικόλαος δε, προστάτης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου  Σίντζας στην οποία Μονή ανήκει το κτήμα αυτό, να του χαρίζει μακροημέρευση επ' αγαθώ της τοπικής μας Εκκλησιάς.

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...