Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έσβησε η φωτιά στη Μονή Μπούρα - Κάηκαν 25 στρέμματα

Έσβησε η φωτιά στη Μονή Μπούρα - Κάηκαν 25 στρέμματα

ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ

Φωτιά εκδηλώθηκε στις 3.00 το απόγευμα, κοντά στην Ιερά Μονή Μπούρα, σε δασική έκταση, κοντά στο Λεοντάρι Φαλαισίας του Δήμου Μεγαλόπολης. Για την κατάσβεση της έχουν ήδη καταφτάσει στο σημείο 13 πυροσβεστικά οχήματα, 30 πυροσβέστες, 14 πεζοπόρο και 4 πετζετέλ (2 από την Τρίπολη και 2 από την Καλαμάτα), σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

16:40 Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη.

17:15 Έχουν καεί περίπου 20 στρέμματα δασικής έκτασης (θάμνοι, πουρνάρια, ελιές, δρυς και χαμηλή βλάστηση). Πνέουν μικρής έντασης άνεμοι στην περιοχή αλλά η φωτιά είναι σε καλή εξέλιξη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής της Πυροσβεστικής ο κος Γιόβας (ο οποίος βρίσκεται στο σημείο και συντονίζει την επιχείρηση), καθώς υπάρχει νέφωση και ελπίζουν να βρέξει.

18:00 Δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο η φωτιά, αλλά η προσπάθεια κατάσβεσής της είναι σε καλό δρόμο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

19.15 Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Η επιχείριση κατάσβεσης συνεχίζεται προκειμένου να ελεγχθεί πλήρως το μέτωπο.

20.40 Έσβησε η φωτιά και συνολικά κάηκν 25 στρέμματα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε στην έκταση που βρίσκεται μεταξύ του χωριού Σουλάρι και της Ιεράς Μονής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...