Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Κάθε νοσηλευτής και νοσηλεύτρια στην Τρίπολη κάνει τη δουλειά για 3 ή 4 εργαζόμενους. Οι ελλείψεις είναι μεγάλες» (vd)

«Κάθε νοσηλευτής και νοσηλεύτρια στην Τρίπολη κάνει τη δουλειά για 3 ή 4 εργαζόμενους. Οι ελλείψεις είναι μεγάλες» (vd)

Με θέμα ''θεραπεία εκεί που ζω'' πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά τη χορήγηση των κυτταρικών φαρμάκων και στην παροχή των υπηρεσιών υγείας.

Είναι γεγονός ότι πολλές φορές οι ασθενείς που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες αναγκάζονται να καταφεύγουν στα μεγάλα αστικά κέντρα για να νοσηλευτούν (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να σπαταλούν χρήματα για την εξυπηρέτηση τους και μάλιστα σε εποχές ιδιαίτερα δύσκολες.

Ο πρόεδρος της ΕΝΕ Νίκος Ορφανός ενημέρωσε για ένα πρόγραμμα που υπάρχει μέσω ΕΣΠΑ το οποίο παρέχει νοσηλεία στον τόπο όπου βρίσκεται ο ασθενής και αυτό ήταν το θέμα της σημερινής συνάντησης, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές αλλά να εκπαιδευτεί κατάλληλα και το προσωπικό, ώστε να παρέχεται η νοσηλεία στον ασθενή στον τόπο όπου ζει και να μην χρειάζεται να μεταβαίνει συνεχώς στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Η κατάρτιση των επαγγελματιών υγείας θα πρέπει να αφορά τη σωστή διαχείριση των φαρμάκων, ώστε να μπορεί να γίνει η σωστή παρέμβαση σε όλα τα στάδια του καρκίνου με επαγγελματισμό και ασφάλεια για όλους.

Στην Τρίπολη υπάρχει ογκολογικό τμήμα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και είναι σχετικά καλό δήλωσε η προϊστάμενη του Έλσα Κατσούλη, το οποίο μάλιστα εξυπηρετεί πλήθος ασθενών καθώς έρχονται ασθενείς από όλη την περιφέρεια και συγκεκριμένα από την Αργολίδα, τη Μεσσηνία και τη Λακωνία!

Τέλος ο πρόεδρος νοσηλευτών Αρκαδίας Παναγιώτης Κοσκινάς αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου και ιδιαίτερα στη μεγάλη υποστελέχωση του (τμημάτων, νοσοκομείων και υπηρεσιών) με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να κάνουν τη δουλειά τριών ή τεσσάρων επιπλέον εργαζομένων.

Τα τελευταία τρία χρόνια μάλιστα περίπου 5.000 νοσηλευτές έχουν συνταξιοδοτηθεί!

Β.Π. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...