Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης

Συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης

Η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ «καλεί σε συλλαλητήριο ενάντια στις αντεργατικές - αντιλαϊκές αποφάσεις που σκοπεύει να φέρει με πολυνομοσχέδιο στη Βουλή την ερχόμενη βδομάδα η κυβέρνηση, την Πέμπτη 11 Ιούλη στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Αγ. Βασιλείου στην Τρίπολη.

 Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα του νομού να δώσουν μαζική αποφασιστική απάντηση στη λαίλαπα των μέτρων που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ. Να οργανώσουν την πάλη τους μέσα στους χώρους δουλειάς, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για να μην περάσει η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, η παραπέρα υπονόμευση του ΕΟΠΥΥ, οι απολύσεις στο δημόσιο και το κλείσιμο δημόσιων Οργανισμών και υπηρεσιών, οι νέες περικοπές που σχεδιάζονται στις συντάξεις.

 Το συλλαλητήριο πρέπει να αποτελέσει μία γερή ταξική απάντηση σε κυβέρνηση-τρόικα-κεφαλαιοκράτες και εφαλτήριο για την κλιμάκωση των αγώνων ανατροπής της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής των μονοπωλίων.

Να απαντήσουμε στην επίθεση με ένα ισχυρό αγωνιστικό λαϊκό τείχος

Ετοιμάζεται νέα σφαγή και επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, νέο χτύπημα στους ήδη πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, γοργή επέκταση των απολύσεων στο δημόσιο, νέες περικοπές σε φάρμακα και στην Υγεία. Αν δεν τους σταματήσει ο ταξικός αγώνας, η λαϊκή οργή και παρέμβαση, η επίθεση θα αποκτά ταχύτητα.

Ετοιμάζουν μισθούς των 350 ευρώ χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτοί που δήθεν κόπτονται για την ανεργία των νέων απελευθερώνουν τις απολύσεις, φέρνουν νέο τσάκισμα στις αποζημιώσεις των απολύσεων.  Οι μειώσεις στις συντάξεις του ΟΑΕΕ που προετοιμάζουν εδώ και μήνες αποτελούν τον οδηγό για νέες μειώσεις στις συντάξεις του ΙΚΑ.

Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τις νέες θερινές αξιώσεις της κυβέρνησης - τρόικας και των επιχειρηματικών ομίλων, τα παραμύθια της ανάπτυξης που τηλεοπτικά σερβίρουν. Η ανάπτυξη που αναφέρουν, δεν αφορά το λαό. Είναι ανάπτυξη του κεφαλαίου και των κερδών του, επομένως βάρβαρη, αντιλαϊκή, απάνθρωπη. Είναι ανάπτυξη που προϋποθέτει την εξαθλίωση και την ανέχεια της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Όλοι στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 Ιούλη στην Τρίπολη στην Πλατεία Αγ. Βασιλείου στις 8 μ.μ.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...