Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Oι άνθρωποι για τους κυβερνώντες δεν είναι παρά απλά νούμερα στα μπλοκάκια τους» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

«Oι άνθρωποι για τους κυβερνώντες δεν είναι παρά απλά νούμερα στα μπλοκάκια τους» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας επισημαίνει: «Η δικομματική κυβέρνηση, καταθέτοντας κατά την πάγια τακτική της, ένα πολυνομοσχέδιο-σκούπα, σαρώνει ό,τι έχει απομείνει όρθιο στο δημόσιο τομέα. Δεν είναι μόνο ότι άρει τις όποιες δικλείδες ασφαλείας υπήρχαν, αφού πλέον με μία απλή Κοινή Υπουργική Απόφαση θα μπορούν να καταργούνε θέσεις, κλάδους και ειδικότητες σε Υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, αποκεντρωμένες διοικήσεις, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ –ό,τι ακριβώς έκαναν με την ΕΡΤ.

Δεν είναι μόνο ότι επεκτείνουν τις υποχρεωτικές μετατάξεις και μεταφορές και στους υπαλλήλους των ΝΠΔΔ, δικαιώνοντας την αρχική θέση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ότι οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι ήταν μόνο η αρχή ενός ντόμινο μετατάξεων, διαθεσιμότητας και απολύσεων.

Είναι ότι με μία απλή κίνηση, με 3 μόλις άρθρα (80, 81 και 82) εξαφανίζουν από το προσκήνιο δεκάδες χιλιάδες δημοσίους και δημοτικούς υπαλλήλους, θέτοντάς τους σε

διαθεσιμότητα και δείχνοντάς τους έτσι, ουσιαστικά, την πόρτα της εξόδου και της απόλυσης.

Μέσα σε μία νύχτα αποφάσισαν ότι οι 2.200 σχολικοί φύλακες δεν τους χρειάζονται, ομοίως και οι 3.500 δημοτικοί αστυνόμοι. Με μία απλή κίνηση 2.500 περίπου εκπαιδευτικοί από 52 διαφορετικές ειδικότητες πετιούνται στο δρόμο, αφού μαζί με τις ειδικότητες καταργούνται και οι αντίστοιχες οργανικές τους θέσεις. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι για τους κυβερνώντες δεν είναι παρά απλά νούμερα στα μπλοκάκια τους, τα οποία σβήνουν και ξαναγράφουν όταν δεν τους βγαίνουν τα άλλα νούμερα, αυτά των οικονομικών μεγεθών, λόγω δήθεν “αστοχιών” ενός οικονομικού υφεσιακού προγράμματος που είναι από την αρχή καταδικασμένο να αποτύχει, αφού όλοι οι στόχοι του είναι σε ευθεία αντίθεση με τις ανάγκες της κοινωνίας.

Το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία, το επίσης προστατευόμενο από το Σύνταγμα δημόσιο αγαθό της Παιδείας, καταλύονται δήθεν υπό το βάρος των πιέσεων της τρόικας. Η αλήθεια είναι ότι ο απώτερος στόχος της δικομματικής κυβέρνησης είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας και όλων των απαραίτητων για την κοινωνία υπηρεσιών, αδιαφορώντας εάν στο 1.355.237 φανερούς ανέργους (ΕΛΣΤΑΤ, στοιχεία απασχόλησης για το α’ τρίμηνο του 2013) προστεθούν σταδιακά άλλοι τόσοι. Πλέον, δεν χωρούν ατομικοί σχεδιασμοί, αφού κανείς δεν ξέρει εάν αύριο θα είναι ο επόμενος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να βγούνε στην αντεπίθεση: μόνο η συντονισμένη αντίδραση όλης της κοινωνίας μπορεί να τους ανατρέψει!»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...