Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υπογράφτηκε το έργο για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Αλέας - Τζιούμης:  "Δημιουργούμε πόλους έλξης για Έλληνες και ξένους τουρίστες" (vd)

Υπογράφτηκε το έργο για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Αλέας - Τζιούμης:  "Δημιουργούμε πόλους έλξης για Έλληνες και ξένους τουρίστες" (vd)

Στην υπογραφή της σύμβασης, για ένα πολύ σημαντικό έργο, προχώρησε σήμερα (10/9/2020) ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση της λειτουργίας και ανάδειξη του ευρύτερου χώρου που περιβάλλει τον Αρχαιολογικό Χώρο Αλέας Αθηνάς και το Μουσείο με τη δημιουργία Αρχαιολογικού Περιπάτου», αρχικού προϋπολογισμού σχεδόν 1.200.000 €.

Ο κ. Τζιούμης μίλησε μία για μία «ιδιαίτερα χαρούμενη μέρα» για τον Δήμο Τρίπολης, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό το έργο θα αλλάξει εντελώς την εικόνα της περιοχής της Αλέας, όπου υπάρχει ένα εξαιρετικό Μουσείο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το έργο χρηματοδοτείται από την εταιρεία ΤΑΠ ΤΟΚ και οι εργασίες θα γίνονται υπό την εποπτεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Ο εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι το ένα έτος.

«Εντάσσεται κι αυτό το έργο, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει ο Δήμος Τρίπολης, να αναδείξει τα σημεία με σπουδαία ιστορία, ώστε η περιοχή να γίνει επισκέψιμη κι αυτό να αποφέρει προστιθέμενη αξία στην περιοχή της Τεγέας και συνολικά στον Δήμο μας» είπε στις δηλώσεις του ο κ. Τζιούμης και ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει έρθει σε συνεννόηση με τον ΟΤΕ, ώστε στην περιοχή αυτή να υπάρχει ελεύθερο wifi.

Τέλος, ο Δήμαρχος προανήγγειλε ότι στο νέο πρόγραμμα της ΤΑΠ ΤΟΚ, ο Δήμος Τρίπολης θα επιδιώξει τη χρηματοδότηση έργου ενοποίησης του αρχαιολογικού χώρου της Αλέας, με τον αρχαιολογικό χώρο της Επισκοπής, ώστε να δημιουργηθεί ένας μεγάλος αρχαιολογικός περίπατος, ένας πόλος έλξης για Έλληνες και ξένους τουρίστες.

5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 16:31 Σύνδεσμος σχολίου

    @10:41, 1:17, 19:44 Τα έργα βρε αισχρά παπαγαλάκια δεν τα έχει αγοράσει ή νοικιάσει κανένας αυτοδιοικητικός για να είναι δικά του, αλλά τα κάνει γιατί έχει υποχρέωση να τα κάνει. Τα έργα γίνονται για τους κατοίκους των δήμων και μόνο γι΄αυτούς. Τι θα πει είναι του Τατούλη και του Παυλή; Είναι όλων εκείνων που τους ψήφισαν και κανένας δήμαρχος δεν είναι υποχρεωμένος να προσκυνάει κανέναν προηγούμενο προκειμένου να κάνει ένα έργο. Ο κάθε δήμος έχει συνέχεια. Σήμερα είναι δήμαρχος ο Τζιούμης, αύριο θα είναι άλλος, μεθαύριο παράλλος. Εκείνο που μετράει είνα να υπάρχει συνέχεια βρε καραγκιοζάκια, όχι σε ποιον ανήκει το έργο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 10:41 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΙΔΩΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ , κ. ΔΗΜΑΡΧΕ . ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ . ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ , ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ , ΕΑΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΣ.

  • ΝΙΚΟΣ
    ΝΙΚΟΣ Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 01:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Κωστάκη εσύ μόνο υπογραφές βάζεις στα έργα των άλλων...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 19:44 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΥΛΗ!!

  • Βασιλης Ι.
    Βασιλης Ι. Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 15:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Για το αρχαιολογικο μουσειο Τριπολεως που στεγαζεται σε ενα ιστορικο κτιριο και εκτιθενται σημαντικοτατα ευρηματα λαμβανεται καποια μεριμνα [ προβολη, αναδειξη, καταλληλες σημανσεις, αντικατασταση προθηκων ] ???

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...