Menu
RSS
Παρασκευή, 18/09/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Δημοτικό Κοιμητήριο | Οι ανακοινώσεις του Ηλία Κούρου για τις επόμενες παρεμβάσεις του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης (vd)

Δημοτικό Κοιμητήριο | Οι ανακοινώσεις του Ηλία Κούρου για τις επόμενες παρεμβάσεις του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης (vd)

Οι εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των συνθηκών και χώρων του Δημοτικού Κοιμητηρίου συνεχίζονται κατά διαστήματα από το Νομικό Προσώπου του Δήμου Τρίπολης. Μάλιστα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις και αυτό το γεγονός αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία για να μιλήσουμε από κοντά με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Ηλία Κούρο.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Κούρος αναφέρθηκε στη σημασία και σπουδαιότητα του Δημοτικού Κοιμητηρίου για το Δήμο Τρίπολης και τόνισε ότι παρά τις όποιες παρεμβάσεις και έργα που έχουν γίνει στο παρελθόν, χρειάζεται το κάτι παραπάνω. Παράλληλα ο κ. Κούρος σε μια σύντομη αναδρομή από την αρχή της θητείας του στο Νομικό Πρόσωπο μίλησε για τις παρεμβάσεις όπως μια συντήρηση του Κοιμητηρίου αλλά και η απομάκρυνση αρκετών δέντρων που δημιουργούσαν σοβαρό πρόβλημα, μην παραλείποντας τον επαγγελματία που ανέλαβε να απομακρύνει τα δέντρα χωρίς ουσιαστικά κόστος για το Νομικό Πρόσωπο.

Ενοποίηση εκτάσεων και παρεμβάσεις στα κτίρια…

Μετά από σχετική συμφωνία με το Δήμαρχο Τρίπολης υλοποιήθηκε η ενοποίηση των εκτάσεων και των χώρων του Δημοτικού Κοιμητηρίου (καθώς κάποιοι χώροι ανήκαν στο Δήμο), που πέρασαν στο σύνολό τους στο Νομικό Πρόσωπο με σκοπό την καλύτερη διαχείριση και έλεγχο του Δημοτικού Κοιμητηρίου.

Παράλληλα πρόκειται σύμφωνα με τον κ. Κούρο να υπάρξουν παρεμβάσεις στα κτίρια του Δημοτικού Κοιμητηρίου. Έγινε πρόσφατα η αναθεώρηση της άδειας και πραγματοποιηθεί μια μελέτη ανακαίνισης των κτιρίων προκειμένου με κάποιο τρόπο να τεθούν σε δημοπράτηση και να λειτουργήσουν. Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου τόνισε ότι θα πρέπει η είσοδος να μεταφερθεί από το σημείο στο οποίο βρίσκεται και εγκυμονεί κινδύνους στην αρχική της θέση.

Δημιουργία οστεοφυλακίου, 70 νέοι χώροι ταφής και τοποθέτηση νέων βρυσών…

Ο κ. Κούρος πρόσθεσε ότι αναμένεται επίσης να γίνουν παρεμβάσεις για τη δημιουργία οστεοφυλακίων σε συγκεκριμένο διαμορφωμένο χώρο και παράλληλα θα δημιουργηθούν 70 νέοι χώροι ταφής. Ο κ. Κούρος αποκάλυψε ότι οι χώροι είχαν φτάσει σε οριακό σημείο καθώς είχαν μείνει ελεύθεροι μόλις τρεις χώροι ταφής.

]

Εργασίες στο Δημοτικό Κοιμητήριο για την δημιουργία 70 νέων χώρων ταφής.[/caption]

Παράλληλα έγιναν εργασίες για την τοποθέτηση επιπλέον 20 βρυσών στο χώρο του Δημοτικού Κοιμητηρίου προκειμένου να εξυπηρετούν τις ανάγκες των συγγενών για τον καθαρισμό των μνημάτων και για άλλες ανάγκες και σύντομα θα ολοκληρωθεί η σύνδεσή τους.

Καταγραφή, σηματοδότηση των μνημάτων…

Ο κ. Κούρος αναφέρθηκε και σε άλλες εργασίες και παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην καταγραφή των μνημάτων, με μια δοκιμαστική έναρξη της διαδικασίας. Παράλληλα καταγραφή και αποτύπωσή τους σε σχέδιο, αλλά και η σηματοδότηση του Δημοτικού Κοιμητηρίου που θα καθοδηγεί τους συγγενείς.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου πρόσθεσε ότι χρειάζονται και άλλες μικρές παρεμβάσεις που δεν απαιτούν ιδιαίτερο κόστος αλλά βελτιώνουν τις συνθήκες στο συγκεκριμένο χώρο.

Προοπτική για επέκταση του Δημοτικού Κοιμητηρίου…

Τονίστηκε επίσης ότι υπάρχει μια έκταση που αποτελεί δωρεά ιδιώτη στο Δήμο Τρίπολης για την οποία θα πρέπει να κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, έτσι ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για επέκταση το συντομότερο δυνατό του Δημοτικού Κοιμητηρίου και τη δημιουργία νέων χώρων ταφής. Κι αυτό γιατί οι διαδικασίες απαιτούν χρόνο και σκοπός είναι να μην προκύψει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης χώρων.

Κλείνοντας από την πλευρά του ο κ. Κούρος τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το προσωπικό του Νομικού Προσώπου είναι στη διάθεση των πολιτών να καταθέσουν προτάσεις και παρατηρήσεις που αφορούν το Δημοτικό Κοιμητήριο για ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των συνθηκών.

Πηγή - www.drt915.gr 

3 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 12:58 Σύνδεσμος σχολίου

  ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕΙ ΕΤΟΥΤΟΣ ΕΔΩ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 19:27 Σύνδεσμος σχολίου

  τιλερε.............

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 19:01 Σύνδεσμος σχολίου

  ΣΩΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...