Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το σχέδιο της Περιφέρειας για την Τάκα | Εγκρίθηκαν τα πρώτα χρήματα για δενδροφύτευσης περιμετρικά της λίμνης!

Το σχέδιο της Περιφέρειας για την Τάκα | Εγκρίθηκαν τα πρώτα χρήματα για δενδροφύτευσης περιμετρικά της λίμνης!

Το πρώτο έργο που σχεδιάζει η περιφερειακή αρχή για να γίνει η λίμνη Τάκα μία περιοχή που θα προσελκύει επισκέπτες, ενέκρινε το περιφερειακό συμβουλίο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος εξήγησε ότι πρόκειται για ένα έργο 325.000 ευρώ, που αφορά τη διαμόρφωση του χώρου, για την οποία υπάρχει έτοιμη μελέτη και μπορεί να ξεκινήσει άμεσα. Θα γίνει μια δενδροφύτευσης περιμετρικά της λίμνης και το έργο αφορά ανάπλαση του περιβάλλοντος και αναβάθμιση της περιοχής.

Ο Βαγγέλης Γιαννακουρας τόνισε ότι «τα χρήματα που άφησε η προηγουμένη αρχή είναι αρκετά για να κάνετε εσείς τα εγκαίνια.

Ποιος έκανε τη μελέτη; Τι δένδρα θα χρησιμοποιηθούν; Έχουν σκεφτεί αν τα δένδρα αυτά πώς θα ποτιστούν το καλοκαίρι; Θα υπάρχει δίκτυο να τα ποτίζει ή θα ξεραθούν στο πρώτο καύσωνα; Πόσο κάνει το κάθε δένδρο;»

Ο Γιώργος Πουλοκέφαλος είπε ότι συμφωνεί με το έργο της Τάκας αλλά «κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε συνολικά για να έρθει το νερό μέσα στη λίμνη».

Ο Θανάσης Πετράκος είπε ότι «σωστά γίνεται η αναβάθμιση, αλλά ο χώρος πρέπει να λειτουργήσει και ως χώρος άρδευσης. Να επεκταθούν τα δίκτυα στα χωριά που έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα με το νερό. Να γίνει συμπληρωτική δημοπράτηση για τα δίκτυα».

Ο Μανώλης Σκαντζός είπε ότι «ο Μεσσήνιος Περιφερειάρχης είχε ένα όραμα και προχωράμε. Έχει γίνει μια μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας. Να αρχίσει να αποδίδει η Τάκα ως τόπος. Το θέμα της άρδευσης το έχουμε θέσει στον Υπουργό και έχει πάρει το δρόμο του. Θα διατεθούν κι άλλα χρήματα στο μέλλον.»

Ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε ότι έχει γίνει μια αναλυτική μελέτη με κάθε λεπτομέρεια για τα δένδρα σε σχέση με το περιβάλλον της επριοχής.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τόνισε πως μόλις ανάλαβε καθήκοντα «με επισκέφθηκε ο Προέδρος του χωριού Βουνό και στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την περιοχή και με τον Δήμαρχο Τρίπολης. Η Τρίπολη πρέπει να γίνει και πάλι προορισμός. Η λίμνη αυτή μπορεί να προσφέρει θέσεις εργασίας, να γίνει ποδηλατοδρόμος, ναυταθλητικές οργανώσεις.»

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 14:11 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ . ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΝΕΡΟ .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 22:41 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΟΥΤΟΥΡΑΔΕΣ ......

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...