Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χαρά Ζαμπαθά για τις μάσκες: "Στη γυμναστική, δουλεύουμε με το σώμα. Μιλάμε και συνεννοούμαστε με τα μάτια" (vd)

Χαρά Ζαμπαθά για τις μάσκες: "Στη γυμναστική, δουλεύουμε με το σώμα. Μιλάμε και συνεννοούμαστε με τα μάτια" (vd)

Στο πλαίσιο του Αγιασμού που τελέστηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κυρία Χαρά Ζαμπαθά, μίλησε στην Έλλη Αρτοπούλου και στο "Καλημέρα Αρκαδία".

Η κυρία Ζαμπαθά, με δεδομένη τη χρήση μάσκας στο σχολείο, υπογράμμισε ότι η δουλειά του εκπαιδευτικού είναι να αγκαλιάσει τα παιδιά, να δείξουν τα παιδιά εμπιστοσύνη στο δάσκαλο, να μπορέσουν να φύγουν απ΄την αγκαλιά του γονιού. Αν τους εμπνεύσουμε εμείς την εμπιστοσύνη, θα έρχονται και  φεύγουν χαρούμενα. Αυτός είναι ο κύριος ρόλος μας, πέρα από τις γνώσεις που πρέπει να προσφέρει ο κάθε δάσκαλος στην ειδικότητά του.

Για την επικοινωνία με τη μάσκα, τόνισε ότι "στο μάθημα της γυμναστικής, για να μπορούν όλα τα παιδιά να προσέχουν, είχαμε ως αρχή ότι στη γυμναστική δουλεύει το σώμα και όχι το στόμα. Είχαμε να ξεκινήσει να μιλάμε και να συνεννούμαστε με τα μάτια, βέβαια η δυσκολία της μάσκας υφίσταται, ειδικά στα παιδάκια της πρώτης, αλλά όλα αυτά είναι για την ασφάλειά τους."

2 σχόλια

  • Ανωνυμος
    Ανωνυμος Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 20:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Συνεννοουνται με τα μάτια... Όταν κλείνει μια φορά τα μάτια κάνουν κοιλιακούς 2 φορές κλείσιμο ραχιαιους 3 φορές κάμψεις... Κτλ...

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 20:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Μόνο ότι ήταν κρίμα που τόσο καιρό δεν την φορούσαν τα παιδιά δεν είπε η κυρία. Τι άλλο θα ακούσουμε. Αλλά το σχολείο που έγινε ο επίσημος αγιασμός κάθε άλλο παρά τυχαία επιλογή αποτέλεσε;;; γιατί δεν λέει η κυρία για το μέγεθος της μάσκας ...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...