Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Όχι» από διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο κλείσιμο της Σχολής στη Στεμνίτσα

«Όχι» από διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο κλείσιμο της Σχολής στη Στεμνίτσα

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων της Σχολής  Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πληροφορήθηκε με έκπληξη  ότι το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας πρόκειται να καταργήσει τη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας  (Ε.ΠΑ.Σ.) στη Στεμνίτσα  Αρκαδίας.

 Όπως είναι γνωστό σε όλους, η  Σχολή αυτή συνεχίζει μια μακραίωνη καλλιτεχνική παράδοση, που συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και στη μείωση της ανεργίας, και έχει επανειλημμένα διακριθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εκτός αυτού, η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας έχει χαμηλό κόστος, καθώς χρηματοδοτείται και από κληροδότημα.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων της Σχολής  Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία  για το θέμα αυτό, επειδή έχει σχέση με τη διατήρηση και  την αξιοποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, στην οποία μπορεί, εκτός των άλλων,  να στηριχτεί ιδιαίτερα  η χώρα μας, για να ξεπεράσει την παρούσα κρίση.

Για όλα τα ανωτέρω πιστεύουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλείσει η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας (Ε.ΠΑ.Σ.) στη Στεμνίτσα Αρκαδίας, αλλά αντίθετα θα πρέπει να ενισχυθεί, όπως και άλλες αντίστοιχες σχολές σε όλη την Ελλάδα.

Για το  Δ.Σ.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ                                             

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ  ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΣ

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...