Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα επόμενα δύο μεγάλα έργα που προγραμματίζονται στη Γορτυνία!

Τα επόμενα δύο μεγάλα έργα που προγραμματίζονται στη Γορτυνία!

 

Δύο σημαντικά έργα έχουν δρομολογηθεί στη Γορτυνία. Αυτό προέκυψε μέσα από τη σύσκεψη που έγινε ανάμεσα στον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα και αγροτικούς φορείς και προέδρους κοινοτήτων της περιοχής.

Το ένα είναι η παραποτάμια ηλεκτροδότηση σε μήκος 15 χιλιομέτρων του άδων και του Αλφειού που εκτιμάται ότι θα αλλάξει τον αναπτυξιακό χάρτη, πηγαίνοντας ρεύμα στην περιοχή.

Το άλλο έργο είναι ένα αυτόνομο, νέο αρδευτικό έργο στην περιοχή της Καπελίτσας που θα αντλεί νερό από το Λάδωνα και θα τροφοδοτεί νερό καλλιεργήσιμες εκτάσεις περίπου 5.00 στρέμματα στην περιοχή της Τριποταμιάς, της Καπελίτσας, στο Νιοχώρι και στο Βασιλάκι. Μία περιοχή που είναι πολύ γόνιμη.

Τα έργα αυτά έχουν ενταχθεί εδώ και 1,5 χρόνο στο ΕΣΠΑ. Στην Περιφέρεια θέλουν να «τρέξουν» τα σχέδια και εκτιμούν ότι ενδεχομένως ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι να ξεκινήσουν τα έργα, αν δεν προκύψουν προβλήματα με τη γραφειοκρατίας. 

Όλα αυτά τα στοιχεία ανακοινώθηκαν μετά το τέλος της σύσκεψης από τον Β. Γιαννακούρα και τον Π. Παρασκευόπουλο της Αλφείος Ρόδι ΑΕ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...