Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κλείνουν αστυνομικά τμήματα στην Αρκαδία – «Κόβονται» θέσεις αστυνομικών – Δεν υπάρχουν λεφτά για να συντηρηθούν τα περιπολικά (vd)

Κλείνουν αστυνομικά τμήματα στην Αρκαδία – «Κόβονται» θέσεις αστυνομικών – Δεν υπάρχουν λεφτά για να συντηρηθούν τα περιπολικά (vd)

 

Αστυνομικοί από την Αρκαδία συμμετείχαν στις διήμερες εργασίες του Γενικού Συμβουλίου, την 10 και 11 Ιουλίου 2013 στην Αθήνα και εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους «για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της ότι η αστυνομική οικογένεια βιώνει το δικό της δράμα, συμπιεζόμενη τόσο από την οικονομική ύφεση που πλήττει την ελληνική κοινωνία, όσο και από τα υπηρεσιακά συσσωρευμένα προβλήματα, γνωστά και αναγνωρισμένα από όλους πολλές φορές έως σήμερα».

Για το θέμα αυτό έδωσε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας Παναγιώτης Καγκαράκης που συμμετείχε στο Γενικό Συμβούλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

-Ζητάμε να θεσμοθετηθεί το επάγγελμα μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.

-Για το κέντρο λαθρομεταναστών στην Κόρινθο, γίνονται καθημερινές μετακινήσεις αστυνομικών υπαλλήλων και από την Αρκαδία. Έχει ζητηθεί να βρεθεί λύση, αλλά δεν υπάρχει καμία ουσιαστικά εξέλιξη. 

- Πολλά περιπολικά υπολειτουργούν, έχουν φθορές και δεν μπορούν να αποκατασταθούν, διότι υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια.

- Για κανέναν αστυνομικό δεν είναι ευχάριστο να κάνει συλλήψεις για χρέη. Βέβαια, είναι μέσα στα καθήκοντα μας και πρέπει να το τηρήσουμε.

- Θα κλείσουν αστυνομικά τμήματα, μέχρι το Σεπτέμβριο. Υποθέτουμε πια είναι, αλλά δεν ξέρουμε με σιγουριά. Επίσης, θα κοπούν 6.000 – 7.000 θέσεις.

- Εκφράζω την αλληλεγγύη μας στους δημοτικούς αστυνομικούς, στους εκπαιδευτικούς, στους εργαζομένους της ΕΡΤ και σε όσους δοκιμάζονται. Άποψη της Ομοσπονδίας μας για τη δημοτική αστυνομία, είναι να λειτουργήσει αυτόνομα μέσα στη δομή του δήμου. Αν ενσωματωθεί η δημοτική αστυνομία σε εμάς, θα δημιουργηθούν προβλήματα.

- Ίσως τα επόμενα χρόνια τεθεί θέμα διαθεσιμότητας και για τους αστυνομικούς υπαλλήλους.
Για να διαβάσετε το ψήφισμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, πατήστε ΕΔΩ. 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...