Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μνημόσυνο για τον Ιωάννη Καποδίστρια στην Τρίπολη (εικόνες)

Μνημόσυνο για τον Ιωάννη Καποδίστρια στην Τρίπολη (εικόνες)

         Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τριπόλεως τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, ο οποίος   εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, και στη συνέχεια ετελέσθη Ιερό  Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου, πρώτου Κυβερνήτου της Ελλάδος και Μεγάλου Ευεργέτου της Πατρίδος  μας, Ιωάννου Καποδίστρια. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ομιλία εκφώνησε προς τιμή του Κυβερνήτου ο Φιλόλογος κ. Ηλίας Χαλκιάς.

                 Την εκδήλωση με την παρουσία τους τίμησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Πολιτευτής Αρκαδίας κ. Ιωάννης Κατσίρης, ο εκδότης της εφημερίδος "ΟΔΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ" κ. Νικόλαος Γαργαλιώνης και πλήθος πιστών Τριπολιτών. Ο Κυβερνήτης κατά την επίσκεψή του, στην ισοπεδωμένη από τον Ιμπραήμ Τριπολιτσά, στις 11 Ιουλίου 1828 είχε εκκλησιαστεί στον τότε κατεστραμμένο και καμένο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, είχε κοινωνήσει των αχράντων μυστηρίων και είχε προσφέρει χρήματα για την ανοικοδόμηση του Ναού.

                 Φέτος συμπληρώνονται 189 χρόνια από τη δολοφονία του Κυβερνήτου της Ελλάδος Ιωάννου Καποδόστρια, καθώς την 27η Σεπτεμβρἰου 1831 δολοφονήθηκε έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Ναύπλιο.

                Ας είναι η μνήμη του αιωνία και ας μνημονεύουμε πάντα όλους τους ευεργέτες και τους ήρωες της πατρίδος μας, αφού αυτοί πρόσφεραν και έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Η ζωή και το έργο τους ας γίνει παράδειγμα για όλους μας.

1 σχόλιο

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 22:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι δολοφόνοι του Καποδίστρια ταυτόχρονα δολοφονούσαν την Ελλάδα κατόπιν επιταγών των ξένων Ευρωπαϊκών δυνάμεων,κάτι δεν πάει .....καλά εδώ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...