Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αλέξανδρος στο TV Super για τη Μονή Καλτεζών | Τι είπε για τη μοναχή που έφυγε - Ποιες μέρες ανακοίνωσε ότι θα είναι ανοιχτό το μοναστήρι! (vd)

Αλέξανδρος στο TV Super για τη Μονή Καλτεζών | Τι είπε για τη μοναχή που έφυγε - Ποιες μέρες ανακοίνωσε ότι θα είναι ανοιχτό το μοναστήρι! (vd)

Μετά το θάνατο  της Ηγουμένης της Μονής Καλτεζών, Βερονίκης, στο Μοναστήρι απέμεινε μόνο μια μοναχή και κατά συνέπεια δεν ήταν δυνατό να διοικηθεί, αφού για να λειτουργήσει Ηγουμενοσυμβούλιο,  χρειάζονται τουλάχιστον τρεις μοναχές. Μάλιστα, στη συνέχεια, αποχώρησε και η τελευταία μοναχή, με αποτέλεσμα να οριστεί η μια προσωρινή διοίκηση από ιερείς.

Στην κάμερα του TV Super και στη Σίντυ Κόλα μίλησε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος ο οποίος εξήγησε τι συνέβη και πως θα λειτουργεί η Μονή εφεξής.

«Η τελευταία μοναχή αποχώρησε αυθαίρετα από το Μοναστήρι. Είπε ότι εγώ δεν ακούει το Δεσπότη. Χαρακτήρισε την επιτροπή των ιερέων με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Απέρριψε το διορισμό της στην Επιτροπή. Εγώ φεύγω, είπε, και αυθαίρετα αποχώρησε από. Για να φύγει όμως από το μοναστήρι, πρέπει να κάνει αίτηση και να γίνει δεκτή από τον Μητροπολίτη. Αυτό δεν έγινε. Εγώ διόρισα μια επιτροπή με πέντε ιερείς και πλέον το Μοναστήρι θα διοικείται και θα λειτουργεί τρεις φορές την εβδομάδα. Όλη την ημέρα της Τετάρτης, η πόρτα του μοναστηριού θα είναι ανοιχτή. Το ίδιο θα συμβαίνει και κάθε Σαββατοκύριακο. Αυτές τις τρεις ημέρες μπορούν να την επισκέπτονται οι πιστοί.»

Όσο για το ενδεχόμενο να επιστρέψει η μοναχή στο Μοναστήρι, ο Σεβασμιώτατος είπε: «Εγώ περιμένω, όταν μετανοεί κάποιος, εγώ θα συγχωρώ, αν ειλικρινά ζητάει συγνώμη.»

Για την επόμενη ημέρα, τόνισε ότι θα γίνει προσπάθεια για να ξαναλειτουργήσει κανονικά το Μοναστήρι με μοναχές, αλλά τόνισε ότι αυτό χρειάζεται υπομονή. «Εγώ αναζητώ να βρω Αδελφότητα από τέσσερα – πέντε πρόσωπα και πάνω και να αρχίσει ξανά η Μονή να λειτουργεί φυσιολογικά».

Τέλος, για το 2021, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας είπε ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει αποδεχτεί τις προτάσεις της Μητρόπολης για μία εκδήλωση σχετικά με τους προκρίτους και Ιερείς που ήταν φυλακισμένοι στην Τριπολιτσά και μία δεύτερη εκδήλωση σχετικά με τη Συνέλευση της Μονής Καλτεζών.

Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει στην Τρίπολη, θα οργανωθεί ένα Πνευματικό Συμπόσιο με εισηγητές και ομιλίες στις 20 και 21 Μαρτίου 2021.

Η δεύτερη εκδήλωση θα γίνει στη μονή Καλτέζων στις 30 και 31 Μαΐου 2021.

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 10:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε βάσανα που μας βρήκαν........

  • μλκ
    μλκ Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 09:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Παγκάρι μόνο!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 21:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο ! Ο Μητροπολίτης μίλησε ......στην κάμερα του αγίου καναλιού TV - super .......

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...