Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μια μοναδική ερμηνεία της Γιώτας Νέγκα (από την Αρκαδία) στο «Μουσικό Κουτί» ΕΡΤ1 (vd)

Μια μοναδική ερμηνεία της Γιώτας Νέγκα (από την Αρκαδία) στο «Μουσικό Κουτί» ΕΡΤ1 (vd)

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου (10.00 το βράδυ) φιλοξενούν στο Μουσικό Κουτί τον ξεχωριστό τραγουδοποιό Μίλτο Πασχαλίδη και τη γνήσια λαϊκή τραγουδίστρια Γιώτα Νέγκα (με καταγωγή από την Καμενίτσα Αρκαδίας). Οι δύο καλλιτέχνες μιλούν για τα πρώτα τους χρόνια στο τραγούδι, για τις άγνωστες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τους στίχους τους καθώς και για τα είκοσι πέντε χρόνια φιλίας τους.

Η Γιώτα Νέγκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αιγάλεω «σε ένα σπίτι που ήταν γεμάτο μουσική όλη μέρα. Ο πατέρας μου έπαιζε μπουζούκι και άκουγε βυζαντινή μουσική» δηλώνει με περηφάνια η λαϊκή τραγουδίστρια, που δεν σταματά όμως να πειραματίζεται στις συνεργασίες και τα τραγούδια που επιλέγει: «Σαφέστατα και ο δρόμος μου είναι λαϊκός, δεν ξεχνώ τους δασκάλους μου, αυτούς που μας άφησαν θησαυρούς αλλά είμαι ένας άνθρωπος που ζει και εκφράζεται στο σήμερα!».

Την πρώτη φορά που άκουσε τη φωνή της στο ραδιόφωνο η Γιώτα Νέγκα ήταν με το τραγούδι "Με τα μάτια κλειστά": «Το ακούω στη διαπασών από το ραδιόφωνο στο διπλανό διαμέρισμα και ακούω να τραγουδούν και την κορώνα! Τότε ένιωσα ότι ο κόσμος με αγαπά!»

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Ρένα Μόρφη, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Γιώτα Νέγκα βρίσκονται on stage ερμηνεύοντας πρωτότυπες διασκευές που θα ακουστούν ξανά και ξανά φέρνοντας στου νου… γλυκές αναμνήσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...