Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με ΦΕΚ καθιερώνεται ως "δημόσια γιορτή" η Μάχη των Βερβένων - Οι ανακοινώσεις Βλάση!

Με ΦΕΚ καθιερώνεται ως "δημόσια γιορτή" η Μάχη των Βερβένων - Οι ανακοινώσεις Βλάση!

Ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας καθιερώνεται πλέον με επίσημη απόφαση (ΦΕΚ) η Μάχη των Βερβένων. Αυτό ανακοίνωσε ο Αρκάς Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης.

Σε δηλω΄ση του, αναφέρει: "Μπορεί να πέρασαν αρκετά χρόνια με επίμονες και άκαρπες προσπάθειες από πολλούς Αρκάδες, πλέον όμως η ιστορική μάχη των Βερβένων καθιερώνεται με το υπ. αριθ. 110/2020 Προεδρικό Διάταγμα ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για την Κοινότητα Βερβένων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας Νομού Αρκαδίας.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρόεδρο των Βερβένων Νίκο Καρκούλη, που είχε το όραμα και άσκησε κάθε πίεση για την υλοποίηση του και τον ευχαριστώ θερμά για την δημόσια αναγνώριση της δικής μου συμβολής. Εγώ, από την πλευρά μου, οφείλω να ευχαριστήσω τον τέως Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο καθώς ήταν ο μόνος που ουσιαστικά ασχολήθηκε και ολοκλήρωσε την διαδικασία, μετά από τη παρέμβαση και παράκληση μου.

Οι μάχες των Βερβένων, αλλά και των Δολιανών, είχαν ιδιαίτερη σημασία για την εξέλιξη της Επανάστασης, καθώς έφεραν 2 συντριπτικές ήττες για τους Τούρκους και άνοιξαν επί της ουσίας το δρόμο για την Άλωση της Τριπολιτσάς!΄"

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 19:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο άντε και στου Μπέτσι. Για τις γιορτές πρώτος -τις ανακοινώσεις γιατί δε νομίζω να έκανε κάτι ουσιαστικό για την καθιέρωσή της - ο Κώστας.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 19:08 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΠΡΑΒΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...