Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έκκληση του Μητροπολίτη Μαντινείας για την ιστορική Μονή Καλτεζών

Έκκληση του Μητροπολίτη Μαντινείας για την ιστορική Μονή Καλτεζών

Ως πόνο ψυχής χαρακτήρισε το συναίσθημα που τον διακατέχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, επισκεπτόμενος σήμερα, Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, την ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας, προκειμένου να δει ιδίοις όμμασι τις σοβαρότατες ζημιές, οι οποίες προκλήθηκαν από κατάρρευση τμήματος του Μαναστηριού.

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξε το Μοναστήρι στους Αγώνες για την Ελευθερία, το χαρακτήρισε φάτνη και λίκνο της Νεότερης Ελλάδος, αφού εκεί έλαβε χώρα το Βουλευτήριο της Πελοποννησιακής Γερουσία στις 26 Μαΐου 1821.

Ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος αναφερόμενος στην κτιριακή φθορά του χρόνου σε συνδυασμό με την κοίμηση της τελευταίας Ηγουμένης πέρυσι, απηύθυνε πατρική έκκληση σε όλους τους Έλληνες να συνδράμουν με την βοήθειά τους στην αναστήλωση της Μονής, προκειμένου να έχει την μορφή που της αξίζει για την προσφορά της στο Έθνος.

https://arxon.gr

13 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 12:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Μην εκλιπαρείτε τώρα να σας δώσουν χρήματα όταν τα είχατε πάρει απο την Αρχαιολογία. Πού τα χρησιμοποιήσατε; Τώρα μην κλαίτε!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 20:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι επιλογές έχουν αποτέλεσμα. Η μοναχή λάτρευε το μοναστήρι και το διαχειριζόταν άξια εδώ και πολύ καιρό ζητούσε να γίνουν οι εργασίες. Δεν έβρισκε ανταπόκριση ή έβρισκε εμπόδια. Όπως δεν έβρισκε ανταπόκριση για να λειτουργεί κάποιος ιερέας κατά καιρούς.. Ποιος σεβάστηκε τον ιδιοκτήτη του μοναστηριού τον ΄Αγιιο Νικόλαο με τόσα θαύματα, καθώς και την σπουδαία ιστορική σημασία του χώρου.

  • no name
    no name Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 00:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Παπά να βγάλεις φράγκα από το ταμείο και να κάνεις τις επισκευές. Αν δεν έχεις ταμείο, τότε θα υπάρξουν εύλογες απορίες.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 16:15 Σύνδεσμος σχολίου

    αγαπούλα...πούλα κανα τζοβαϊρι να το φτιάξεις υποκατάστημα της επιχείρησής σου

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 15:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι λες ρε φίλε ? Πάτε καλά ? Στο 2021 και ζητάτε από τους βιοπαλαιστές να πληρώσουν για τα μαγαζια των ρασοφορων? Όχι ρε παπά , δεν σε ακούω να μιλάς για σχολεία, δασκάλους , καθηγητές. Εντάξει ,το ξέρουμε όλοι ότι δεν θέλετε μορφωμένους ανθρώπους,γιατί σας κόβουν τη σούπα. Έχω μια πρόταση παπά. Το καπέλο που φοράς, το μπαστούνι που κρατάς, οι 3 -4 σταυροί που κρέμονται στο λαιμό σου ,μπορούν να χτίσουν το μοναστήρι από την αρχή. Εξ άλλου αυτός που λες ότι πιστεύεις ,δεν τον κρεμασαν σε χρυσό αλλά σε ξύλο. Εσείς το λέτε " Σήμερον κρεμάτε επί ξύλου " .( Παρακαλώ να περάσει το σχόλιο)

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 14:42 Σύνδεσμος σχολίου

    13.51 περασανε 9 ολοκληρα χρονακια και δεν εκαναν τιποτα ωστε να μην πεσει το μοναστηρι και τα εξασφαλισανε μολις ηταν ετοιμοι να φυγουν και φταιει ο Λαμπροπουλος τωρα !!! Ναι αλλά τα στατικα προβληματα στη Μονή είχαν εμφανιστεί από το 2014 τι κανατε παλικαρια απο τοτε ? απολυτως τιποτα γιατι ησασταν πουθεναδες και ταζατε παντου λαγους με πετραχειλια. Ο Βαγγέλης ανελειπως πηγαινε καθε Μάιο στην επετειο της συναξης των οπλαρχηγών δεν του ειχανε πει οτι το μοναστηρι εχει προβλημα? Τωρα τσιμουδιά βέβαια δεν μιλαει ! Το άλλο το ζαβό δεν ξερει τιποτα κρυβεται ο πατριωτης ! Α ρε βρεγμενη σανιδα που χρειαζεται και φραγγέλιο με ολους τους αχρηστους που μπλεξαμε. Αλλά το ζαβο απο μεγαλες προσευχές και πολλαπλούς σταυρούς και μεγαλους ήξερε, να δωσει μερικα ευρω να γινει ενίσχυση του μοναστηριου δεν ήξερε !!!!!!!! Θου Κυριε φυλακην τω στοματι μου .............

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 13:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Γιαννακούρας και ο Τατούλης εξασφάλισαν χρήματα για την αναστήλωση της Ιεράς Μονής . Γιατί δεν ξεκίνησε το έργο , κύριοι Νίκα και Λαμπρόπουλε;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 22:11 Σύνδεσμος σχολίου

    να πουλήσει κανένα ακίνητο η μητρόποληκαι να επισκευάσει τα ντουβάρια ,απο ποιούς ζητα συνδρομή; απο τους μαγαζάτορες με τα κλειστά μαγαζιά ,τους "εργαζόμενους" που ζουν με επίδομα ψιχουλάκια; ντροπή , με τόση περιουσία να ζητιανευετε απο τους μη έχοντες

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 22:07 Σύνδεσμος σχολίου

    βόηθα με φτωχέ να μην σου μοιάσω

  • Ο  ΓΕΡΩΝ ΠΟΥ  ΤΑ  ΠΑΝΘ  ΟΡΑ
    Ο ΓΕΡΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΘ ΟΡΑ Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 20:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Kαι καλά ο Βαγγέλης δεν το είχε εντάξει σε πρόγραμμα το Μοναστήρι ??
    Και ο Πέτρος ο πολυπράγμων που όλα τα γνωρίζει τόσα χρήματα διαχειρίστηκαν! Χάθηκε να δωσουν το κατιτις να μην καταρευσσει η ιστορική Μονή !!!!!
    Ναι αλλά για τα στέγαστρα για τα μανουάλια της Μεσσηνίας υπηρχαν χρήματα, εδώ παπαλα !!!!!!!!! Δοξάστε τον και μαζί και όλους τους γελοίους φαφλατάδες !!!!!!!!!

  • Θεοσεβούμενος
    Θεοσεβούμενος Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 20:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Το σπιτακι στο Μερκοβουνι μια χαρα στεκεται .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 20:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Σεβασμιότατε μην εξεδίωκες την Μοναχή Αικατερίνη που φρόντιζε το Μοναστήρι τώρα πρακάλεσε τον δήμο και την περιφέρεια να φτιάξουν τις ζημιές.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 19:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Κάτσε ρε Δέσποτα! Τι κλαις και οδύρεσαι τώρα? Εσύ έδιωξες (τα περι αποχωρήσεως ούτε για πλάκα μη τα λες-μαθεύτικε πλέον τι έγινε) την μοναδική άξια καλόγρια που είχε απομείνει και πάλευε μόνη της. Τώρα είναι αργά για δάκρυα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...