Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρκαδία | Εργαζόμενοι καταγγέλλουν ανώνυμα για να μην χάσουν τη δουλειά τους – «Κανένα μέτρο προστασίας για τον covid σε επιχειρήσεις και σούπερ μάρκετ» (vd)

Αρκαδία | Εργαζόμενοι καταγγέλλουν ανώνυμα για να μην χάσουν τη δουλειά τους – «Κανένα μέτρο προστασίας για τον covid σε επιχειρήσεις και σούπερ μάρκετ» (vd)

Για την υγειονομική κρίση αλλά και την κατάσταση που επικρατεί σε επιχειρήσεις της Τρίπολης όσον αφορά τον κορωνοϊό, μίλησε η κυρία Παναγιώτα Πανούση, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, στα καταστήματα και Α.Ε. Ν. Αρκαδίας.

Η κυρία Πανούση ξεκίνησε λέγοντας πως παρά τις κινητοποιήσεις του Σωματείου που αφορούν τη λήψη μέτρων προστασίας στο εργασιακό περιβάλλον «η Κυβέρνηση συνεχίζει την εγκληματική πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα για την Αρκαδία, η κυρία Πανούση στάθηκε στο γεγονός ότι δέχονται ανώνυμες καταγγελίες, καθώς οι εργαζόμενοι φοβούνται να μην χάσουν τη δουλειά τους, που αφορούν τη μη λήψη μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού τόσο από αλυσίδες σούπερ μάρκετ, δημόσιες υπηρεσίες ή εργοστάσια και επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ.

Η κυρία Πανούση στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι δεν έχουν ληφθεί από πλευράς Κυβέρνησης τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης των εργαζομένων και της δημόσιας υγείας ενώ αναφέρθηκε και στις πιέσεις που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας γενικότερα αλλά και το Παναρκαδικό Νοσοκομείο ειδικότερα.

Τέλος, μίλησε και για τις προτάσεις που κάνουν ως Σωματείο για την καταπολέμηση της πανδημίας. Μερικές από αυτές είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με επίταξη των ιδιωτικών μονάδων ΜΕΘ, ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί περισσότερο, διενέργεια τεστ κάθε εβδομάδα σε εργασιακά περιβάλλοντα όπου είναι δύσκολη η τήρηση των μέτρων καθώς επίσης και επίσπευση των εμβολιασμών.

Β.Γ.

2 σχόλια

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...