Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κώστας Βλάσης στον Alpha 989: “Η νίκη στη Μάχη του Λεβιδίου απέδειξε ότι οι Τούρκοι δεν είναι ανίκητοι»

Κώστας Βλάσης στον Alpha 989: “Η νίκη στη Μάχη του Λεβιδίου απέδειξε ότι οι Τούρκοι δεν είναι ανίκητοι»

«Διευκολύνουμε πλήρως τους Απόδημους Έλληνες να μπορούν να έρθουν να ψηφίσουν στον τόπο τους»

Στην εκπομπή του Τάκη Πουρναράκη στον Alpha 989 φιλοξενήθηκε στις 14/4/2021 ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης.

Ο κ. Βλάσης αναφέρθηκε στην επέτειο της Ιστορικής Μάχης του Βαλτετσίου (14 Απριλίου 1821) και μίλησε για μία από τις πρώτες και σημαντικότερες μάχες των Ελλήνων κατά των Τούρκων.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός υπογράμμισε ότι η σημασία της νίκης εκείνης ήταν μεγάλη, διότι καθόρισε την επιτυχή έναρξη της Επανάστασης και άνοιξε το δρόμο για την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς.

«Όταν στο Λεβίδι ακούστηκε ότι φτάνει ο Τουρκικός Στρατός, κανείς δεν έφυγε. Οι Έλληνες Επαναστάτες κατάφεραν να κερδίσουν 3.000 άνδρες της Τουρκίας με μόλις 70 πολεμιστές».

Έκανε ειδική αναφορά στον Αναγνώστη Στριφτόμπολα, τον Δημήτρη Πλαπουτά, τον Νικόλαο Πετμεζά και άλλους Αγωνιστές του ’21.

“Το Λεβίδι ήταν η πρώτη απόδειξη ότι οι Τούρκοι δεν είναι ανίκητοι» είπε ο κ. Βλάσης.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός μίλησε για την ψήφο των Απόδημων Ελλήνων. «Φέραμε στη Βουλή μαζί με τον κ. Βορίδη ένα νομοσχέδιο που αίρει τους περιορισμούς για να διευκολύνουμε πλήρως τους Έλληνες που μπορούν να πάρουν το αεροπλάνο και να έρθουν να ψηφίσουν στον τόπο τους. Δεν αυξάνουμε τον αριθμό αυτών που έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν. Ας ελπίσουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην υπαναχωρήσει πάλι από αυτές τις θέσεις και να δεχτεί αυτό που έχει πει και η κυρία Τζάκρη και να το ψηφίσουμε όλοι μαζί.»

Τέλος, ο κ. Βλάσης μίλησε για τα εγκαίνια του πρώτου Φιλελληνικού Μουσείου στην Ελλάδα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Βελέντζα.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...