Σύντομα η απόφαση για να ονομαστεί "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" η σήραγγα Αρτεμισίου!
Σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη και επαφές με άλλους φορείς είχε την Τρίτη 24 Αυγούστου, στην Αθήνα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.
Υπήρξε συνάντηση του Π. Νίκα με τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, στον οποίον έθεσε για μία ακόμα φορά το ζήτημα των έργων της παράκαμψης των Λαγκαδίων και το Σπάρτι (Πυρί) – Γύθειο, ενώ από την πλευρά του ο γ.γ. τον ενημέρωσε ότι επίκειται απόφαση για την ονοματοδοσία των σηράγγων του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα με ήρωες της Επανάστασης του 1821, όπως έχει προταθεί από την περιφερειακή Αρχή.
Να θυμίσουμε ότι για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σχεδιάζει την ονομασία σηράγγων του αυτοκινητοδρόμου «Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας» (Μορέας).
Σύμφωνα με όσα ανάφερε ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια πρόσφατου περιφερειακού συμβουλίου, σύντομα θα έρθει απόφαση ονομασίας των σηράγγων με συγκεκριμένα ιστορικά πρόσωπα που συνδέονται με την κάθε περιοχή.
Ειδικά, για την Αρκαδία, η σήραγγα Αρτεμισίου θα ονομαστεί «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», η σήραγγα Καλογερικού θα πάρει το όνομα Γρηγορίου Ε’ και η σήραγγα Ραψομμάτη θα λάβει το όνομα του Ήρωα Νικηταρά.
Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr
3 σχόλια
-
Ο ένας ζητάει να γίνουν έργα και ο άλλος αντιπροτείνει ονοματοδοσίες. Βέβαια. Είναι πιο ανέξοδες αυτές.
-
Ντροπής πραγματα...
-
Έλεος πια, το έχουν ξεφτιλίσει το όνομα του Γέρου. Μόνο σε σώβρακα δεν έχουν δώσει το όνομά του. Είπαμε. Έχειξεπεραστεί κάθε όρο πια






