Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Τρίπολη (εικόνες)

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Τρίπολη (εικόνες)

Με λαμπρότητα πανηγύρισε το Ιερό Παρεκκλήσιο του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταύρου.

Χθες, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, παραμονή της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνου Τσαγκούρη, συμπαραστατούμενου από Ιερείς της πόλεως.

Προ της απολύσεως ο π. Ιουστίνος κήρυξε τον θείο λόγο κάνοντας αναφορά στον Τίμιο Σταυρό χαρακτηρίζοντάς τον, κατά τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας, ως Ξύλο ζωής, όπλο κατά του διαβόλου και φύλακα της οικουμένης. “Οι Χριστιανοί οφείλουμε να συναναστηθούμε με τον Χριστό, ξεπερνώντας τα πάθη μας και ζώντας σύμφωνα με το Ιερό Ευαγγέλιο”, κατέληξε.

Σήμερα, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2020, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνο Τσαγκούρη και Πρωτοπρ. Νικόλαο Παπασπηλίου.

Προ της απολύσεως, πραγματοποιήθηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, ενώ ο π. Ιουστίνος ομίλησε στο εκκλησίασμα, λέγοντας πως ο Χριστός ήρθε στον κόσμο για να σώσει τον κόσμο. “Ο Σταυρός του Χριστού αποτελεί Σύμβολο σωτηρίας τον οποίο και πρέπει όλοι μας να φέρουμε πάνω μας” τόνισε. Κλείνοντας, ευχήθηκε ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός του Κυρίου να δώσει στον άνθρωπο υγεία, θάρρος, χαρά, δύναμη και τόλμη, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε κάθε δοκιμασία. 

Πλήθος πιστών συνέρρεε σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα στο ως άνω Ιερό Παρεκκλήσιο για να προσκυνήσει και να λάβει την ευλογία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

https://arxon.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...