Menu
RSS
Δευτέρα, 06/12/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Γ. Ρογάρης: «Συγχαρητήρια στον Δήμο Τρίπολης για την αναβάθμιση του κτιρίου Γυμνασίου και Λυκείου Λεβιδίου»

Γ. Ρογάρης: «Συγχαρητήρια στον Δήμο Τρίπολης για την αναβάθμιση του κτιρίου Γυμνασίου και Λυκείου Λεβιδίου»

«Για  είκοσι χρόνια το σχολείο είχε προαύλιο χωρίς μια στοιχειώδη περίφραξη για προστασία των μαθητών μας»

Την απόλυτη ικανοποίησή του για τα έργα ανακαίνισης και αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Λεβιδίου, εκφράζει, με επιστολή του, ο πρώην Διευθυντής του Λυκείου Λεβιδίου κ. Γεώργιος Ρογάρης.

Ο κ. Ρογάρης ευχαριστεί τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τρίπολης κ. Στέφανο Χατζόπουλο για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος και υπογραμμίζει ότι ήταν ένα αίτημα που παρέμενε ανικανοποίητο τα τελευταία 20 χρόνια.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πριν από είκοσι και πλέον χρόνια είχαμε προσπαθήσει να γίνει μια σωστή περίφραξη στο σχολείο μας, το Γυμνάσιο και Λύκειο Λεβιδίου, με την τοπική αυτοδιοίκηση στον Καποδιστριακό Δήμο Λεβιδίου και μάλιστα σε καιρούς οικονομικής ευμάρειας  και με το χρήμα  να κυκλοφορεί με μεγαλύτερη ευκολία από ότι σήμερα  στην εποχή των μνημονίων και των οικονομικών δυσκολιών,  όμως δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.

Για  είκοσι χρόνια το σχολείο είχε προαύλιο χωρίς μια στοιχειώδη περίφραξη για προστασία των μαθητών μας.

Γι αυτό σήμερα σαν κάτοικος Λεβιδίου και  πρώην Δ/ντής του Λυκείου Λεβιδίου, θέλω να συγχαρώ κατ¨ αρχάς τον τοπικό εκπρόσωπο του χωριού μας τον κ. Παναγιώτη Ξύδη και το πενταμελές τοπικό μας συμβούλιο, επίσης όλους τους φορείς που δραστηριοποιήθηκαν για την ανακαίνιση του κτιρίου Γυμνασίου και Λυκείου Λεβιδίου  (θερμομόνωση όλου του κτιρίου, αλλαγή κουφωμάτων, περίφραξη του χώρου και των δύο προαυλίων και λοιπές εργασίες στο προαύλιο χώρο.)

Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στον Δήμαρχο του Δήμου Τρίπολης κ. Τζιούμη Kώστα ,στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τρίπολης κ. Στέφανο Χατζόπουλο και στους Δ/ντες των σχολείων Γυμνασίου και Λυκείου κ. Καραντζά Φίλιππο     και κ. Χρυσανθακόπουλο Ανδρέα και σε όλους που συνεργάσθηκαν για να γίνει το έργο   γιατί το κτίριο  του σχολείου μαζί με το γήπεδο (5χ5) και το αμφιθέατρο που βρίσκονται στον ίδιο χώρο έχουν δημιουργήσει ένα χώρο ιδανικό που έλκει και δεν απωθεί την νεολαία του χωριού μας.

 Αν προστεθεί με πολύ λίγα έξοδα ακόμη-αν χρειασθεί και με μια οικονομική ενίσχυση από όποιους Λεβιδιώτες μπορούμε  -  χώρος πράσινου-  ανάμεσα στο πέτρινο αμφιθέατρο  και στο προαύλιο του σχολείου, θα είναι  ένα οικοδομικό τετράγωνο κόσμημα του χωριού μας.

(Πολλοί από μας θα θυμούνται τον έρημο αυτό χώρο πριν η δωρεά του απόδημου Πατριώτη  Πάρχα και της συζύγου του το γένος Αναστασιάδη ξεκινήσει την ανέγερση του κτιρίου περίπου το 1960).

Ένας ακόμη χώρος στο χωριό μας, το  ρέμα στη ¨κάτου βρύση¨, η εστία μόλυνσης, η εύκολη λύση απόθεσης σκουπιδιών για όλους μας και ίσως και γειτόνων μας, ο χώρος με παλιές άσχημες μνήμες, αυτό το ρέμα είναι σήμερα το «πάρκο της κάτω βρύσης».

Στους μήνες της καραντίνας και της απομόνωσης μια ομάδα νέων του χωριού μας με τη βοήθεια των μαστόρων του χωριού και των ξένων μας που ήλθαν εργάζονται και έγιναν Λεβιδιώτες, όλους αυτούς τους μήνες εργάσθηκαν, καθάρισαν  και δημιούργησαν ένα χώρο  που δεν μπορούσε κανένας να φαντασθεί παρά μόνο ο Αγροτικός Γιατρός Λεβιδίου, ο Κρητικός  που έγινε Λεβιδιώτης που αγάπησε το χωριό μας ίσως περισσότερο από πολλούς από εμάς ο γιατρός λοιπόν υπήρξε ο ¨ ιθύνων νους ¨που παρότρυνε  συσπείρωσε τους νέους και με  τη καθημερινή βοήθειά του έγινε και αυτό το έργο.

Συγχαρητήρια σε όλους.

Γεώργιος  Ρογάρης

3 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 17:40 Σύνδεσμος σχολίου

  Συγχαρητήρια στους ντόπιους εθελοντές...εκείνοι δείχνουν το δρόμο... να πάρουν την κατάσταση στα δικά τους χέρια... ν' αναλάβουν πρωτοβουλίες και ν' αναβαθμίσουν κι άλλες γειτονιές στο Λεβίδι.... να βρουν μιμητές σ΄ άλλες κοινότητες και στην πόλη της Τρίπολης να φροντίσουν τις γειτονιές τους...

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 17:14 Σύνδεσμος σχολίου

  Συγχαρητήρια οφείλει να δώσει ο Δήμαρχος και ο κάθε πολίτης Λεβιδιώτης στον κύριο Πέτρο Τατούλη για το σημαντικό αυτό έργο στο Λεβίδι . Ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνασίου Λεβιδίου! Μέσω του ΤΑΠΤΟΚ.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 17:06 Σύνδεσμος σχολίου

  Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΕΒΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ . ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΤΑΠΤΟΚ . ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...