Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο ιστορικό "Μεγάλο Καφενείο" της Τρίπολης ο Παναγιώτης Νίκας!

Στο ιστορικό "Μεγάλο Καφενείο" της Τρίπολης ο Παναγιώτης Νίκας!

Τον ιστορικό χώρο στην πλατεία του Αγίου Βασιλείου, στην Τρίπολη, όπου λειτουργεί για πάνω από ενάμιση αιώνα το “Μεγάλο Καφενείο”, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου.

Ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο για την Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Μπουντρούκα, επέδωσε στον ιδιοκτήτη του “Μεγάλου Καφενείου” Παρασκευά Κατσικερό, εκδόσεις και αναμνηστικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Σημειώνεται ότι το “Μεγάλο Καφενείο” είναι ένα από τα 53 ιστορικά καφέ της Ευρώπης, 5 από τα οποία βρίσκονται στην Ελλάδα.

Οπως διαβάζουμε στον ιστότοπο του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (https://www.ehica.eu/), “τo Ιστορικό Καφέ «Μεγάλο Καφενείο» στην Τρίπολη, λειτουργεί από το 1840 και ήταν το αγαπημένο της αριστοκρατίας. Εκεί σύχναζαν γιατροί, δικηγόροι και μεγαλέμποροι, αλλά και άτομα κάθε κοινωνικής τάξης.

Στον χώρο έχουν διατηρηθεί ατόφια αντικείμενα όπως είναι οι τεράστιοι καθρέπτες με τις σκαλιστές κορνίζες, τα οβάλ τραπεζάκια και οι καναπέδες. Τα έπιπλα αυτά είχαν ερθεί στο Καφέ απο την Βιέννη, από το εργοστάσιο, του κατασκευαστή Μίκαελ Τόνετ (1796 – 1871).

Η ονομασία του χώρου εμπεριέχει και τη λέξη «μουσείο», διότι ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα παραπάνω αντικείμενα, τα οποία έχουν ανεκτίμητη ιστορική αξία, να δει όπλα της Επανάστασης του 1821, τα οποία βρίσκονται σε ειδική προθήκη και να ενημερωθεί για την ιστορία του χώρου και της πόλης.

Από το χώρο έχουν περάσει πάρα πολλές προσωπικότητες της πολιτικής, των τεχνών, του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας.

Στον χώρο του «Μεγάλου Καφενείου» γίνονται κατά κύριο λόγο παρουσιάσεις βιβλίων και μουσικές βραδιές. Επίσης έχουν γίνει και θεατρικές παραστάσεις σε συνεργασία με θεατρικές ομάδες της πόλης και το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο”.

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 13:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Νίκας για πάντα! Ηγέτης!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 00:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Σιγά ρε μάγκες. Δεν πήγε ούτε ο πάπας, ούτε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο μπαρμπα-Πάνος ο κοινοτάρχης πήγε. Μην τρελλαθούμε τελείως κιόλας

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 00:08 Σύνδεσμος σχολίου

    ΩΡΑΙΟΣ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΠΑΝΟΣ- ΟΔΑΣΚΑΛΑΚΟΣ!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...