Menu
RSS
Παρασκευή, 18/07/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«eTwinning σχολεία» | 3ο Λύκειο, 3ο Γυμνάσιο και 4ο Δημοτικό ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Τρίπολη! (vd)

«eTwinning σχολεία» | 3ο Λύκειο, 3ο Γυμνάσιο και 4ο Δημοτικό ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Τρίπολη! (vd)

Η πρώτη eTwinning κοινότητα: τρία σχολεία της πόλης συμμετέχουν στο ίδιο eTwinning έργο

 

Εδώ κι αρκετά χρόνια, πολλά σχολεία της Τρίπολης υλοποιούν eTwinning έργα με σχολεία του εξωτερικού, σε μία προσπάθεια να βοηθήσουν τους μαθητές να γνωρίσουν την κουλτούρα άλλων λαών, να αναπτύξουν ενσυναίσθηση και να συνειδητοποιήσουν το ρόλο τους ως πολίτες «ενός παγκόσμιου χωριού». Για πρώτη φορά, τρία σχολεία από την ίδια πόλη συμμετέχουν στο ίδιο έργο με σχολεία από πέντε χώρες του εξωτερικού, Πολωνίας, Ουκρανίας, Αρμενίας, Ιταλίας και Ρουμανίας.

Πιο συγκεκριμένα, το 3ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης και το 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης, έχοντας ήδη αναγνωριστεί επίσημα ως «eTwinning σχολεία», ένωσαν τις δυνάμεις τους με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, για να δημιουργήσουν την πρώτη eTwinning κοινότητα. Σκοπός είναι να υπάρξει μία ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των σχολείων αυτών και των οικογενειών τους, καθώς πρόκειται για σχολεία τριών διαφορετικών βαθμίδων, στα οποία φοιτούν και αρκετά αδέρφια.

Το έργο φέρει τον τίτλο «Christmas spree or Christmas spirit?”, δηλαδή, «Χριστουγεννιάτικο ξεφάντωμα ή Χριστουγεννιάτικο πνεύμα;» και ευελπιστεί να ανακαλύψει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Οι μαθητές αρχικά αντάλλαξαν πλούσιο οπτικο-ακουστικό υλικό για να παρουσιάσουν τα σχολεία και την πόλη τους. Έπειτα,  προχώρησαν σ’ ένα διαγωνισμό επιλογής λογότυπου για το έργο τους. Από τα είκοσι σχέδια που είχαν ετοιμάσει όλα τα συμμετέχοντα σχολεία, ψηφίστηκε πρώτο με 112 ψήφους από τις 298, το παρακάτω σχέδιο εμπνευσμένο και σχεδιασμένο από τον μαθητή του 3ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης, Κανέλλη Κωνσταντίνο. Απεικονίζει το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα που ενώνει πολλούς λαούς σ’ έναν κοινό σκοπό, την προσφορά αγάπης και θαλπωρής σ’ όσους το έχουν ανάγκη.

          twin1

Στη συνέχεια, οι μαθητές δημιούργησαν κι έστειλαν στους εταίρους τους χειροποίητες και ψηφιακές Χριστουγεννιάτικες κάρτες και τραγούδησαν τα κάλαντα στα Αγγλικά αλλά και στη μητρική τους γλώσσα.  Το έργο θα προχωρήσει με την αναφορά σε ήθη κι έθιμα, μύθους και παραδόσεις μέσα από ένα πλήθος διαδραστικών παιχνιδιών και σύγχρονων τηλε-διασκέψεων και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιανουαρίου 2022.

Υπεύθυνες Καθηγήτριες:

3ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης: Τσίρμπα Γεωργία, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας

3ο Γυμνάσιο Τρίπολης: Κοίλιαρη Εφη, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας

4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης: Τσίρμπα Κωνσταντίνα, καθηγήτρια Πληροφορικής

Οι ετικέτες των δύο σχολείων

                              twin2

  1. Χριστουγεννιάτικη κάρτα ζωγραφισμένη δια χειρός του Σταμάτη Μακρή, μαθητή του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης

    twin3

  1. Χειροποίητες κάρτες από χαρτόνι επιμελημένες από την Ισμήνη Τάτα, μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Τρίποληςtwin4
  1. και ψηφιακές δημιουργίες από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης,

Βίντεο με τα ρομπότ Beebot μέλισσα και ποντικάκι, τα οποία είναι προγραμματισμένα να διασχίζουν μία μακέτα της πόλης λέγοντας τα κάλαντα: .https://video.link/w/1kKPc

Ψηφιακός Χριστουγεννιάτικος Χάρτης της Τρίπολης. Επιλέγοντας ένα μπλε σημείο βλέπεις διάφορες πλατείες της πόλης και το σχολείο στολισμένα εορταστικά και επιλέγοντας ένα πράσινο σημείο, μπορείς να διαβάσεις ένα έθιμο που συνηθίζουμε οι Έλληνες να τηρούμε την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

https://www.thinglink.com/card/1517467646600151043

twin5

Ένα από τα ψηφιακά  Χριστουγεννιάτικα παραμύθια που έφτιαξαν οι μαθητές.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το eTwinning έργο μας, μπορείτε να δείτε στην επίσημη  ιστοσελίδα του: https://twinspace.etwinning.net/208768/home

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...