Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σε δημοπρασία βγαίνει το κατάστημα του "Αγίου Αθανασίου", στην Καρύταινα

Σε δημοπρασία βγαίνει το κατάστημα του "Αγίου Αθανασίου", στην Καρύταινα
Σε δημοπρασία  βγαίνει το κατάστημα   του "Αγίου Αθανασίου", στην Καρύταινα,  υγειονομικού ενδιαφέροντος,   την Κυριακή 10  Απριλίου 2022.
. Η Καρύταινα είναι ένας από τους πιο γραφικούς και ιστορικούς οικισμούς της Αρκαδίας. Είναι χτισμένη σε κορυφή λόφου γύρω από  μεσαιωνικό της  κάστρο με πολλά αξιοθέατα που μπορεί κανείς να επισκεφθεί. Περιβάλλεται από ένα άγριο και επιβλητικό τοπίο που συμπληρώνει ο Αλφειός ποταμός που βρέχει τα  “πόδια” του χωριού.
Κοντά στο χωριό περνάει και ο Λούσιος ποταμόςόπου μαζί με τον Αλφειό είναι ιδανικοί για πολλές δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού όπως rafting. Το χωριό είναι τουριστικός προορισμός, συνεχώς αναπτυσσόμενος.

Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό μπορούν να ενημερωθούν από τη διακήρυξη.  Δύνανται επίσης, να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τη
διακήρυξη από το Γραφείο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καρύταινας
(τηλ. επικοιν.: 6943550907).

-------------------------------------

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΚΑΡΥΤΑΙΝΑΣ

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καρύταινας, έχοντας υπόψη τις διατάξεις του Ν. 590/1977 «Περί Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος», τις διατάξεις του άρθρου 16 του Κανονισμού 8/1979 «Περί Ιερών Ναών και Ενοριών» και την υπ' αριθμ. 6/14-02-2021 Πράξη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καρύταινας, η οποία εγκρίθηκε με την υπ' αριθμ. 3/02-03-2021 Πράξη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως,

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό και προσκαλεί τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν κλειστές προσφορές για την εκμίσθωση ισογείου καταστήματος εμβαδού 31,15 τ.μ., μετά της ισογείου αποθήκης αυτού εμβαδού 12,62 τ.μ. και του ισογείου WC εμβαδού 4,62 τ.μ. και μετά του προαυλίου αυτού χώρου εμβαδού 500,00 τ.μ., ιδιοκτησίας του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καρύταινας», το οποίο ευρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως, στην Τοπική Κοινότητα Καρύταινας, της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνος, του Δήμου Μεγαλόπολης, της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για επαγγελματική χρήση και συγκεκριμένα ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί υπό τους κάτωθι όρους:

Άρθρο 1: Διενέργεια Διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Γραφείο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καρύταινας, το οποίο ευρίσκεται εντός του Ιερού αυτού Ναού, στην Τοπική Κοινότητα Καρύταινας, της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνος, του Δήμου Μεγαλόπολης, ενώπιον του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ως άνω Ιερού Ναού, την 10η Απριλίου 2022, ημέρα Κυριακή και ώρα 12η μεσημβρινή.   

Ως ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα ορίζεται το ποσό των τριακοσίων πενήντα (350,00) Ευρώ, το οποίο αποτελεί και το ποσό εκκίνησης της δημοπρασίας.

Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε πέντε (5) έτη. Αρχίζει την 01-05-2022 και λήγει στις 30-04-2027.

Άρθρο 2: Προθεσμία Υποβολής Φακέλων Προσφορών

Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό πρέπει να καταθέσουν την προσφορά τους και τα λοιπά απαιτούμενα δικαιολογητικά κατά τα οριζόμενα στην παρούσα διακήρυξη, στις 09-04-2022 και από ώρα 10η πρωινή έως 12η μεσημβρινή στο Γραφείο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καρύταινας.

Προσφορές υποβαλλόμενες μετά την ανωτέρω καταληκτική ημερομηνία και ώρα δεν θα γίνονται δεκτές.

Άρθρο 3: Εγγύηση Συμμετοχής

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται κατάθεση εγγυήσεως δι' εγχειρίσεως του χρηματικού ποσού των διακοσίων (200,00) Ευρώ, τοις μετρητοίς, στο ταμείο του Ιερού Ναού. Προσφορές άνευ εγγυήσεως δεν γίνονται δεκτές.

Μετά τη λήξη της δημοπρασίας η εγγύηση επιστρέφεται σε όλους πλην του πλειοδότη. Η εγγύηση του πλειοδότη συμψηφίζεται με το μίσθωμα του τελευταίου μισθωτικού μηνός.

Σε περίπτωση μη υπογραφής του συμφωνητικού μίσθωσης εξ υπαιτιότητας του τελευταίου πλειοδότη, η εγγύηση καταπίπτει υπέρ του εκμισθωτή Ιερού Ναού, το δε ακίνητο επαναδημοπρατείται εις βάρος του τελευταίου πλειοδότη, επιφυλασσομένου του εκμισθωτή να επιδιώξει την αποκατάσταση πάσης περαιτέρω θετικής ή αποθετικής ζημίας. Κατά τον επαναληπτικό διαγωνισμό δεν δικαιούται να λάβει μέρος ο τελευταίος πλειοδότης εις βάρος του οποίου γίνεται η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού.

Κατά την περίπτωση της ανωτέρω παραγράφου, αντί επαναλήψεως του διαγωνισμού υφίσταται η δυνατότητα, κατόπιν απόφασης του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, να κληθεί ο δεύτερος πλειοδότης για την υπογραφή του συμφωνητικού μίσθωσης με την τιμή της προσφοράς του. Στην περίπτωση αυτή, τα δικαιώματα του εκμισθωτή για κατάπτωση της εγγύησης της προηγούμενης παραγράφου παραμένουν αναλλοίωτα.

Άρθρο 4: Όροι συμμετοχής - Δικαιολογητικά

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό και σε κάθε φάση της διαδικασίας συνιστά αμάχητο τεκμήριο ότι ο υποψήφιος έχει μελετήσει την παρούσα διακήρυξη και ανεπιφύλακτα τη δέχεται και αναλαμβάνει να εκτελέσει όλους τους όρους της.

Οι προσφορές πρέπει να κατατεθούν σε σφραγισμένο φάκελο, στο εξωτερικό του οποίου φακέλου θα αναγράφεται το όνομα και το επίθετο του συμμετέχοντος και η ένδειξη «προσφορά». Οι προσφορές που θα βρίσκονται στο εσωτερικό του φακέλου πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφουν το προσφερόμενο μηνιαίο μίσθωμα, ποια θα είναι η χρήση του μισθίου, τα πλήρη στοιχεία του ενδιαφερομένου, ήτοι όνομα, επίθετο, πατρώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση κατοικίας, Α.Φ.Μ. και Δ.Ο.Υ. του προσφέροντος και να είναι υπογεγραμμένες από τον υποψήφιο.

Όλοι όσοι λάβουν μέρος στο διαγωνισμό υποχρεούνται να προσκομίσουν σε ξεχωριστό φάκελο, στο εξωτερικό του οποίου θα αναγράφεται το όνομα και το επίθετο του συμμετέχοντος και η ένδειξη «δικαιολογητικά», τα εξής δικαιολογητικά συμμετοχής:

α) Κατάθεση εγγυήσεως δι' εγχειρίσεως του χρηματικού ποσού των διακοσίων (200,00) Ευρώ, τοις μετρητοίς, στο ταμείο του Ιερού Ναού.

β) Φορολογική ενημερότητα σε ισχύ.

γ) Ασφαλιστική ενημερότητα σε ισχύ.

δ) Νομιμοποιητικά έγγραφα σε περίπτωση συμμετοχής νομικού προσώπου.

ε) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, στην οποία ο υποψήφιος θα δηλώνει ότι δεν εκκρεμεί σε βάρος του πειθαρχική και ποινική δίωξη και ότι δεν έχει καταδικασθεί για διάπραξη αδικημάτων περί την περιουσία, αδικημάτων που προσιδιάζουν με την ασκούμενη επαγγελματική του δραστηριότητα, καθώς και σε οποιαδήποτε ποινή για κακούργημα ή για τα πλημμελήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης, απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, απιστίας, συκοφαντικής δυσφήμισης, παραχάραξης, σωματικής βλάβης και παράβασης των διατάξεων περί ναρκωτικών ή για έγκλημα που αναφέρεται στα ήθη.

στ) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, στην οποία ο υποψήφιος δηλώνει ότι έχει λάβει γνώση όλων των όρων της παρούσας διακήρυξης και τους αποδέχεται ρητά και ανεπιφύλακτα.

Τα έξοδα του διαγωνισμού, καθώς και τα έξοδα σύνταξης της σύμβασης μίσθωσης, βαρύνουν μονομερώς αυτόν που θα αναδειχθεί πλειοδότης και θα καταβληθούν πριν την υπογραφή του συμφωνητικού μίσθωσης.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Προσφορά μικρότερη του οριζόμενου στην παρούσα ελάχιστου μισθώματος θεωρείται ως μη γενόμενη και δεν θα λαμβάνεται υπόψη.

Κάθε προσφορά είναι δεσμευτική για κάθε προσφέροντα και αποτελεί απόδειξη ότι αυτός θεωρεί την προσφερθείσα από αυτόν ως μίσθωμα προσφορά ότι είναι δίκαιη, εύλογη και ότι ανταποκρίνεται στη μισθωτική αξία του μισθίου. Επίσης, η προσφορά του πλειοδότη δηλώνει ότι αυτός παραιτείται κάθε δικαιώματος να καταγγείλει τη μίσθωση ή να ζητήσει μείωση του μισθώματος για ελαττώματα ή ελλείψεις.   

Άρθρο 5: Διαδικασία Διενέργειας Διαγωνισμού

Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει από την Επιτροπή του Διαγωνισμού, ήτοι από τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καρύταινας, στις 10-04-2022, ημέρα Κυριακή και ώρα 12η μεσημβρινή στο Γραφείο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καρύταινας, το οποίο ευρίσκεται εντός του Ιερού αυτού Ναού, στην Τοπική Κοινότητα Καρύταινας, της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνος, του Δήμου Μεγαλόπολης, παρουσία των συμμετεχόντων, εφόσον το επιθυμούν.

Η Επιτροπή θα παραλάβει τους φακέλους των δικαιολογητικών, θα τους μονογράψει, θα τους αριθμήσει και θα καταχωρίσει στο πρακτικό διενέργειας της δημοπρασίας τους ενδιαφερομένους. Στη συνέχεια η Επιτροπή θα αποσφραγίσει τους φακέλους, θα ελέγξει την πληρότητα των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών εγγράφων και θα καταγράψει στο πρακτικό τα ονόματα των υποψηφίων που αποκλείονται από το διαγωνισμό λόγω μη πληρότητας των απαιτούμενων δικαιολογητικών συμμετοχής.

Στη συνέχεια η Επιτροπή θα παραλάβει τους φακέλους των προσφορών, θα τους μονογράψει, θα τους αριθμήσει, θα τους αποσφραγίσει και θα καταχωρίσει στο πρακτικό διενέργειας της δημοπρασίας τα ονόματα των προσφερόντων και τα αντίστοιχα προσφερόμενα ποσά.

Πλειοδότης ανακηρύσσεται αυτός που θα προσφέρει το υψηλότερο μηνιαίο μίσθωμα.

Σε περίπτωση περισσότερων προσφορών με την ίδια τιμή, η ανακήρυξη του πλειοδότη θα γίνει με κλήρωση.

Για την έγκριση του αποτελέσματος του διαγωνισμού και την κατακύρωση αυτού αποφασίζει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, το οποίο περαιτέρω υποβάλλει προς έγκριση το σχετικό πρακτικό-απόφαση στο Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Αποκλείεται οποιαδήποτε αξίωση του πλειοδότη για αποζημίωση λόγω μη έγκρισης των πρακτικών της δημοπρασίας.

Αποκλείεται οποιαδήποτε αξίωση του πλειοδότη για αποζημίωση λόγω καθυστέρησης της εγκατάστασής του που θα προέρχεται από κάποιο νομικό ή πραγματικό κώλυμα.

Τυχόν ενστάσεις ως προς τη διαδικασία υποβάλλονται γραπτώς στην Επιτροπή του διαγωνισμού κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού και δεν κωλύουν τη συνέχιση της διαδικασίας. Επί των ενστάσεων αποφαίνεται το Μητροπολιτικό Συμβούλιο, ύστερα από σχετική εισήγηση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Άρθρο 6: Δημοσίευση Διακήρυξης

Η διακήρυξη θα δημοσιευθεί δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες προ του διαγωνισμού δι' αναρτήσεως στον πίνακα ανακοινώσεων του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καρύταινας και στο ιστολόγιο www.kafeneio-megalopolis.gr και περίληψη αυτής θα δημοσιευθεί δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες προ του διαγωνισμού σε μία τοπική εφημερίδα και σε μία εφημερίδα της Αρκαδίας.

Σε περίπτωση που ο διαγωνισμός αποβεί άγονος ή ασύμφορος, τότε αυτός θα επαναληφθεί την επομένη Κυριακή στον ίδιο τόπο και χρόνο άνευ νέας προκηρύξεως και δι' απλής ανακοινώσεως του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, αναφερομένης στην αρχική διακήρυξη και τοιχοκολλουμένης στον Πίνακα Ανακοινώσεων του Ιερού Ναού. Σε αυτή την περίπτωση επανάληψης του διαγωνισμού, οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό πρέπει να καταθέσουν την προσφορά τους και τα λοιπά απαιτούμενα δικαιολογητικά κατά τα οριζόμενα στην παρούσα διακήρυξη, στις 16-04-2022 και από ώρα 10η πρωινή έως 12η μεσημβρινή στο Γραφείο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καρύταινας. Προσφορές υποβαλλόμενες μετά την ανωτέρω καταληκτική ημερομηνία και ώρα δεν θα γίνονται δεκτές.

Άρθρο 7: Προσθήκη - Προσαρμογή  Όρων

Ο εκμισθωτής διατηρεί το δικαίωμα να συμπεριλάβει στη σύμβαση μίσθωσης που θα υπογραφεί και κάθε άλλο όρο που κρίνει απαραίτητο, καθώς επίσης δύναται να προσαρμόσει υπάρχοντες όρους, με βάση τυχόν αλλαγή των συνθηκών ή της νομοθεσίας.

Άρθρο 8: Αντικείμενο Μίσθωσης

Ο εκμισθωτής εκμισθώνει στον μισθωτή ισόγειο κατάστημα ιδιοκτησίας του, εμβαδού 31,15 τ.μ., μετά της ισογείου αποθήκης αυτού εμβαδού 12,62 τ.μ. και του ισογείου WC εμβαδού 4,62 τ.μ. και μετά του προαυλίου αυτού χώρου εμβαδού 500,00 τ.μ., που ευρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως, στην Τοπική Κοινότητα Καρύταινας, της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνος, του Δήμου Μεγαλόπολης, της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως αυτό αποτυπώνεται στο από 12-06-2019 τοπογραφικό διάγραμμα του Πολιτικού Μηχανικού κ. Ιωάννου Αποστολόπουλου.

Άρθρο 9: Παραλαβή του Μισθίου

Ο μισθωτής δηλώνει ρητά και ανεπιφύλακτα ότι επισκέφθηκε το μίσθιο και αφού το εξέτασε και το βρήκε της τέλειας αρεσκείας του, παρέλαβε αυτό σε άριστη κατάσταση και απόλυτα κατάλληλο για τη χρήση που το προορίζει.

Άρθρο 10: Διάρκεια Μίσθωσης

Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε πέντε (5) έτη. Αρχίζει την 01-05-2022 και λήγει στις 30-04-2027.

Κατά τη λήξη ή λύση της μίσθωσης, ο μισθωτής υποχρεούται να παραδώσει στον εκμισθωτή το μίσθιο χωρίς καμία καθυστέρηση, σε άριστη κατάσταση, άλλως θα καταπέσει η εγγύηση καλής εκτελέσεως των όρων της σύμβασης μίσθωσης και θα αναζητηθούν τυχόν άλλες δαπάνες που θα απαιτηθούν για την αποκατάσταση του ακινήτου, επιφυλασσομένου του εκμισθωτή για κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμα.

Σιωπηρή ανανέωση ή σιωπηρή παράταση του χρόνου της μίσθωσης αποκλείονται απολύτως. Σε καμία περίπτωση η παραμονή του μισθωτή στο μίσθιο μετά τη λήξη ή λύση της μίσθωσης για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ανανέωση ή παράταση. Ο εκμισθωτής διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα να επιδιώξει την έξωση του μισθωτή από το μίσθιο, τα δε τυχόν εισπραχθέντα κατά το χρόνο αυτό μισθώματα θα θεωρούνται ως καταβληθέντα λόγω αποζημίωσης του εκμισθωτή για τη μη εμπρόθεσμη παράδοση του μισθίου.

Άρθρο 11: Μίσθωμα - Τρόπος Καταβολής

Ως μηνιαίο μίσθωμα για το πρώτο έτος της μίσθωσης θα καθορισθεί το ποσό το οποίο θα προσφέρει ο πλειοδότης κατά τη δημοπρασία, εφόσον αυτή κατακυρωθεί υπέρ αυτού.

Το εκάστοτε καταβαλλόμενο μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται από το δεύτερο έτος της μίσθωσης και κάθε επόμενο έτος κατά 5% ετησίως επί του προσαρμοζόμενου μισθώματος.

Το μηνιαίο μίσθωμα θα προκαταβάλλεται από τον μισθωτή μέσα στις πρώτες πέντε (5) ημέρες εκάστου μισθωτικού μηνός, οπότε και θα καταβάλλεται από τον μισθωτή και το ανάλογο τέλος χαρτοσήμου. Το μηνιαίο μίσθωμα θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί ο εκμισθωτής και τον οποίο θα υποδείξει ο ίδιος στον μισθωτή και με συγκεκριμένη αιτιολογία, ήτοι κατάθεση μισθώματος.

Ο μισθωτής δηλώνει ρητά και ανεπιφύλακτα ότι θεωρεί το ανωτέρω συμφωνηθέν μίσθωμα δίκαιο και εύλογο και ότι ανταποκρίνεται στη μισθωτική αξία του μισθίου.

Άρθρο 12: Χρήση του μισθίου

Το μίσθιο θα χρησιμοποιηθεί ως επαγγελματική στέγη και συγκεκριμένα ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Απαγορεύεται ρητά η χρήση του μισθίου για σκοπούς που αντίκεινται στο έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Επίσης, απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί για οιαδήποτε κακόφημη χρήση.

Απαγορεύεται ρητά στον μισθωτή να εμποδίζει το προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως, την προσέλευση πιστών, καθώς και την απρόσκοπτη λειτουργία του Ιερού Ναού και την τέλεση Ακολουθιών και Μυστηρίων.

Ρητώς συμφωνείται ότι ο μισθωτής δεν θα παρεμποδίζει την εκτέλεση των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως.

Ρητώς συμφωνείται ότι ο μισθωτής δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί άλλους χώρους ιδιοκτησίας του εκμισθωτή πλην του μισθίου.

Σε όλη τη διάρκεια της μίσθωσης, ο μισθωτής υποχρεούται να επιτρέπει την είσοδο του εκμισθωτή στο μίσθιο προς επιθεώρηση αυτού και διαπίστωση της, σύμφωνα με τους όρους του συμφωνητικού μίσθωσης, χρήσης του.

Ο μισθωτής υποχρεούται να διατηρεί το μίσθιο σε άριστη κατάσταση από πλευράς καθαριότητας, τάξης, υγιεινής κ.λπ. καθ' όλη τη διάρκεια της μίσθωσης και να συμμορφώνεται με όλες τις εύλογες υποδείξεις του εκμισθωτή.

Ο μισθωτής υποχρεούται να κάνει καλή χρήση του μισθίου και να το διατηρεί σε καλή κατάσταση, καθαρό και ευπρεπές, να το χρησιμοποιεί κατά τρόπο που να μη θίγει την ησυχία, την ασφάλεια και τα χρηστά ήθη. Επίσης οφείλει να ενημερώνει εγκαίρως τον εκμισθωτή για τυχόν κινδύνους ή ζημίες του μισθίου.

Ο μισθωτής δεν δύναται να επιφέρει αλλοιώσεις στο μίσθιο ούτε να μεταβάλει τη συμφωνηθείσα χρήση του μισθίου χωρίς την έγγραφη συναίνεση του εκμισθωτή Ιερού Ναού και την έγκριση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Καθ' όλη τη διάρκεια της μίσθωσης, ο εκμισθωτής ουδεμία υποχρέωση έχει για τη συντήρηση - επισκευή ζημιών ή βλαβών του μισθίου, ακόμη και αναγκαίων, καθώς και των παραρτημάτων και παρακολουθημάτων του (εγκαταστάσεις  παροχής ηλεκτρικού ρεύματος – ύδατος, αποχέτευσης κ.λπ.), έστω και προερχομένων εκ της συνήθους χρήσεως, για τις οποίες αποκλειστική ευθύνη φέρει και υποχρέωση έχει ο μισθωτής, ο οποίος θα  αποκαθιστά σύννομα και εμπρόθεσμα αυτές, με δική του επιμέλεια, έξοδα και δαπάνες. Ο μισθωτής υποχρεούται να προβαίνει στις ανωτέρω εργασίες συντήρησης και επισκευές με κάθε επιμέλεια και εφαρμόζοντας τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης και όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία. 

Οι τυχόν απαιτούμενες άδειες για τη λειτουργία του μισθίου εκδίδονται από τις αρμόδιες αρχές με μέριμνα, ευθύνη και δαπάνες του μισθωτή. Εάν δεν χορηγηθούν σε αυτόν οι σχετικές άδειες, ουδεμία ευθύνη θα φέρει ο εκμισθωτής ούτε θα έχει οποιαδήποτε αξίωση ή απαίτηση ο μισθωτής από τον εκμισθωτή. Για τυχόν αυθαίρετες και μη νόμιμες ενέργειες του μισθωτή επί του μισθίου θα είναι υπόλογος ο μισθωτής και ουδεμία ευθύνη θα φέρει ο εκμισθωτής για αυτές.

Ο μισθωτής έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη τήρησης, καθ' όλη τη διάρκεια της σύμβασης, όλων των προβλεπόμενων κατά νόμο αδειών λειτουργίας που απαιτούνται για τη συμφωνημένη χρήση, καθώς επίσης να τηρεί όλες τις σχετικές διατάξεις του νόμου, ενδεικτικώς αναφερομένων των περί ασφαλείας και υγιεινής διατάξεων.

Ρητά απαγορεύεται η τοποθέτηση εύφλεκτων ή εκρηκτικών υλών ή αντικειμένων που μπορούν να βλάψουν το μίσθιο.

Επιτρέπεται στον μισθωτή, κατόπιν ρητής έγγραφης συναίνεσης του εκμισθωτή, να ενεργήσει οποιαδήποτε επισκευή ή μεταρρύθμιση του μισθίου, εφόσον θα έχει λάβει για τη διενέργεια αυτών τις απαιτούμενες από τις αρμόδιες αρχές άδειες.

Κάθε δαπάνη επισκευής και συντήρησης του μισθίου θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον μισθωτή και θα παραμένει υπέρ του μισθίου και μετά τη λήξη ή λύση της μίσθωσης, χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης του μισθωτή κατά την παράδοση του μισθίου. Ο εκμισθωτής, ωστόσο, διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει από τον μισθωτή την επαναφορά του μισθίου στην προτέρα κατάσταση.

Ο μισθωτής υποχρεούται να κάνει καλή και επιμελή χρήση του μισθίου, ώστε να μη δημιουργείται κανένας κίνδυνος και κανένα πρόβλημα σε αυτό. Ο μισθωτής φέρει όλη την ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκληθεί στο μίσθιο ή και σε τρίτα πρόσωπα είτε σε εξοπλισμό από ενέργειες του ιδίου ή των προστηθέντων του. Ο εκμισθωτής δικαιούται να ζητά από τον μισθωτή την αποκατάσταση κάθε είδους ζημίας ή φθοράς που επέρχεται από τον μισθωτή ή τους προστηθέντες του στο μίσθιο.

Ο μισθωτής είναι πλήρως και αποκλειστικά μόνος υπεύθυνος για ζημίες, ατυχήματα κ.λπ. του ιδίου και του πάσης φύσεως προσωπικού του, καθώς επίσης έχει την αποκλειστική ποινική, αστική και διοικητική ευθύνη για ζημίες, βλάβες, ατυχήματα κ.λπ. που θα προκληθούν εξ αιτίας ή εξ αφορμής της παρούσας σύμβασης από τον ίδιο, τους εργαζομένους, τα μηχανήματα, τα εργαλεία, τα υλικά κ.λπ. στο μίσθιο, σε οποιαδήποτε πρόσωπα ή πράγματα, σε ιδιωτική και δημόσια περιουσία ή σε οποιαδήποτε περιουσία, αποκλειόμενης ρητά και απόλυτα κάθε ευθύνης του εκμισθωτή.

Άρθρο 13: Υπομίσθωση - Παραχώρηση Χρήσης

Απαγορεύεται ρητά η υπομίσθωση ή η με οποιοδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε συμβατική μορφή ή ορολογία παραχώρηση με ή χωρίς αντάλλαγμα της χρήσης του μισθίου προς οιονδήποτε τρίτο, χωρίς την έγγραφη συναίνεση του εκμισθωτή και την έγκριση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Άρθρο 14: Επιβαρύνσεις - Τέλη

Σε όλη τη διάρκεια της μίσθωσης, ο εκμισθωτής δεν υποχρεούται στην καταβολή οποιασδήποτε δαπάνης σχετικής με το μίσθιο.

Ο μισθωτής φέρει τις συνηθισμένες δαπάνες για τη συντήρηση του μισθίου και υποχρεούται στην καταβολή των δημοτικών φόρων και τελών, στην καταβολή οποιουδήποτε τέλους ή φόρου που θα αφορά στη χρήση του μισθίου, στην καταβολή των τηλεφωνικών ή άλλων λογαριασμών και τυχόν δικτύωσης στο διαδίκτυο, καθώς επίσης βαρύνεται με τις δαπάνες κατανάλωσης ύδατος και ηλεκτρικού ρεύματος και με όλες τις δαπάνες που συνεπάγεται η υπογραφή συμβάσεων με Οργανισμούς και Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας για την παροχή στο μίσθιο σχετικών υπηρεσιών.

Άρθρο 15: Εγγύηση Καλής Εκτελέσεως των Όρων της Σύμβασης Μίσθωσης

Πριν την υπογραφή του συμφωνητικού μίσθωσης, ο πλειοδότης υποχρεούται να καταθέσει στον εκμισθωτή εγγύηση ίση με το ποσό των χιλίων διακοσίων (1.200,00) Ευρώ, η οποία θα παραμείνει στον εκμισθωτή ως εγγύηση για την ακριβή εκπλήρωση των όρων της σύμβασης έως τη λήξη της μίσθωσης. Η εγγύηση αυτή θα επιστραφεί ατόκως στον μισθωτή μετά τη λήξη της μίσθωσης εφόσον ο μισθωτής έχει εξοφλήσει ολοσχερώς όλα τα μισθώματα και έχει εκπληρώσει όλες ανεξαρτήτως τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από τη μίσθωση.

Σε περίπτωση άρνησης του πλειοδότη να καταβάλει την εγγύηση αυτή, καταπίπτει η εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό υπέρ του εκμισθωτή, το δε ακίνητο επαναδημοπρατείται εις βάρος του τελευταίου πλειοδότη, επιφυλασσομένου του εκμισθωτή να επιδιώξει την αποκατάσταση πάσης περαιτέρω θετικής ή αποθετικής ζημίας. Κατά τον επαναληπτικό διαγωνισμό δεν δικαιούται να λάβει μέρος ο τελευταίος πλειοδότης εις βάρος του οποίου γίνεται η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού.

Κατά την περίπτωση της ανωτέρω παραγράφου, αντί επαναλήψεως του διαγωνισμού υφίσταται η δυνατότητα, κατόπιν απόφασης του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, να κληθεί ο δεύτερος πλειοδότης για την υπογραφή του συμφωνητικού μίσθωσης με την τιμή της προσφοράς του. Στην περίπτωση αυτή, τα δικαιώματα του εκμισθωτή για κατάπτωση της εγγύησης της προηγούμενης παραγράφου παραμένουν αναλλοίωτα.

Άρθρο 16: Τροποποιήσεις

Οποιαδήποτε τροποποίηση της παρούσας σύμβασης θα καταρτίζεται αποκλειστικά και μόνο κατόπιν έγγραφης συμφωνίας μεταξύ των συμβαλλομένων μερών εγκεκριμένης από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Άρθρο 17: Καταγγελία - Υπαναχώρηση

Έκαστος των συμβαλλομένων μερών δικαιούται να καταγγείλει την παρούσα σύμβαση, κατόπιν έγγραφης ειδοποίησης προς το άλλο μέρος, σε περίπτωση παραβιάσεως οποιουδήποτε όρου αυτής, που όλοι συμφωνούνται ουσιώδεις.

Η παραβίαση οποιουδήποτε όρου της σύμβασης μίσθωσης από τον μισθωτή συνεπάγεται τη λύση της σύμβασης μίσθωσης, την αποβολή του μισθωτή από το μίσθιο και την υποχρέωση του μισθωτή για αποκατάσταση των ζημιών που θα υποστεί ο εκμισθωτής εξαιτίας της πρόσκαιρης λύσης της σύμβασης μίσθωσης.

Άρθρο 18: Επίλυση Διαφορών

Κάθε διαφορά που τυχόν θα προκύψει από τη συναφθείσα σύμβαση μίσθωσης, θα επιλύεται από τα καθ' ύλην και κατά τόπον αρμόδια Δικαστήρια.

Πληροφορίες: Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τη διακήρυξη από το Γραφείο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καρύταινας (τηλ. επικοιν.: 6943550907).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...