Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μόνιμες προσλήψεις για τον ΕΛΓΑ Τρίπολης ζητά ο βουλευτής Παπαηλιού

Μόνιμες προσλήψεις για τον ΕΛΓΑ Τρίπολης ζητά ο βουλευτής Παπαηλιού

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά την επίσκεψή του στον ΕΛΓΑ Τρίπολης συναντήθηκε με τον προϊσταμενο, τα στελέχη, τους εργαζόμενους και συζήτησε μαζί τους θέματα που αφορούν στον οργανισμό :

Τα τελευταία χρόνια, οι φυσικές καταστροφές, (και) λόγω της κλιματικής αλλαγής, έχουν πολλαπλασιαστεί και αυτό θα ενταθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Επομένως, ο ρόλος του ΕΛΓΑ αποκτά μεγαλύτερη, κομβική σημασία για την πρωτογενή παραγωγή και τη στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Ο ΕΛΓΑ χρειάζεται μόνιμο προσωπικό (γεωπόνους και όχι μόνον), ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στην αποστολή του. Σήμερα, στον ΕΛΓΑ Τρίπολης υπηρετούν μόνον 4 !!! μόνιμοι γεωπόνοι και έχει προσληφθεί κάποιος αριθμός 8 μηνιτών γεωπόνων. Όλοι αυτοί προβαίνουν σε εκτιμήσεις των προκαλουμένων (από φυσικούς κινδύνους) ζημιών στη φυτική και ζωϊκή παραγωγή.   

Επιπλέον είναι απαραίτητη η αναπροσαρμογή του ύψους της αμοιβής και των δαπανών κίνησης των ελεγκτών γεωπόνων.

Και βέβαια επιβάλλεται η επίσπευση των διαδικασιών, ώστε η αποζημίωση αγροτών και κτηνοτρόφων να είναι πλήρης και να γίνεται τάχιστα.

Η αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που η κυβέρνηση της ΝΔ «έχει παγώσει», πρέπει να προωθηθεί, ώστε να καλυφθούν  περισσότεροι κίνδυνοι, να  απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να καταβάλλονται δίκαιες αποζημιώσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο,  ο ΕΛΓΑ πρέπει να ενισχυθεί με δημόσιους πόρους.                               

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...