Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μαντινεία | Προσπάθεια για συλλογική διαπραγμάτευση στην τιμή πώλησης του γάλακτος

Μαντινεία | Προσπάθεια για συλλογική διαπραγμάτευση στην τιμή πώλησης του γάλακτος

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  Γιώργος Η. Παπαηλιού με τον τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Σταύρο Αραχωβίτη  συναντήθηκε στην Τρίπολη  με τον γαλακτοκομικό-κτηνοτροφικό συνεταιρισμό «Μαντινεία» :  

Στην Αρκαδία (και όχι μόνον), οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Το κόστος παραγωγής, εν προκειμένω εκτροφής των ζώων έχει εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη. Το ασύμφορο του πράγματος αναγκάζει πολλούς κτηνοτρόφους  να περιορίζουν τα κοπάδια τους.

Η (συλλογική) δράση τους, μέσω συλλογικών-συνεταιριστικών σχημάτων, αποτελεί προϋπόθεση για την επιβίωσή τους.

Το πρώτο βήμα για την  ενεργοποίηση του γαλακτοκομικού-κτηνοτροφικού συνεταιρισμού «Η Μαντινεία» έχει γίνει προς την κατεύθυνση της συλλογικής διαπραγμάτευσης για την τιμή πώλησης του γάλακτος.

Χρειάζονται και άλλα, όπως δράσεις, μέσω των οποίων να αντιμετωπίζονται οι αθέμιτες πρακτικές που είναι πολλές και εμφανίζονται σε πολλά στάδια, ώστε να επιδειχθεί αντοχή στον ανταγωνισμό.

Με αυτές τις δράσεις μπορεί να συμπληρωθεί και να ολοκληρωθεί το πλαίσιο παρέμβασης του συνεταιρισμού, ώστε αυτός να αποκτήσει πραγματική και αποτελεσματική υπόσταση (αγορά βυτίου, δημιουργία εγκαταστάσεων συγκέντρωσης του γάλακτος που να πληρούν κτηνιατρικές και υγειονομικές προδιαγραφές κλπ).

Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η ανάδειξη των προβλημάτων της κτηνοτροφίας με όλα τα μέσα, κοινοβουλευτικά και άλλα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...