Menu
RSS
Τετάρτη, 01/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το έθιμο του κοινοτικού χορού αναβίωσε στις Ρίζες Τεγέας (εικόνες)

Το έθιμο του κοινοτικού χορού αναβίωσε στις Ρίζες Τεγέας (εικόνες)
Εικόνες από την αναβίωση του εθίμου του χωριού μας. Από ένα έθιμο που είχε να πραγματοποιηθεί σχεδόν δέκα χρόνια. Φέτος με τη βοήθειά σας καταφέραμε να γιορτάσουμε ξανά τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας με τον τρόπο που μας έδειξαν οι πρόγονοί μας.
Ευχαριστούμε πολύ τους χορευτές του χωριού μας, μικρούς και μεγάλους, αλλά και τους φίλους του χωριού, που μας χάρισαν αυτή την όμορφη βραδιά. Είναι παράδοση μας εδώ στις Ρίζες, τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας, να την γιορτάζουμε κατ' αυτόν τον τρόπο. Με παραδοσιακούς χορούς. Μια παράδοση που έρχεται από πολύ παλιά. Οι πρώτες φωτογραφίες από τους εορτασμούς αυτής της μέρας, δείχνουν τους ριζιώτες να χορεύουν στην πλατεία. Αυτό το έθιμο θέλαμε να αναβιώσουμε. Τον κοινοτικό χορό. Το έθιμο αυτό ξεκινά μετά το 1827 και την αναστήλωση του ναού της Αγίας Μαρίνας από τα ερείπια του παλαιότερου ναού. Εκεί γινόταν αρχικά ο χορός και αργότερα στην πλατεία του Αγίου Αθανασίου. Τα τελευταία χρόνια, στον εορτασμό συμμετείχε τοπική χορευτική ομάδα, την οποία αποτελούσαν νέοι αλλά και μεγαλύτεροι ριζιώτες. Αυτό το έθιμο, μας έδειξε και τον τρόπο του φετινού εορτασμού. Παραδοσιακή μουσική, χορός, ένα μικρό κέρασμα σε φαγητό και ντόπιο κρασί. Εμείς προσθέσαμε το τοπικό μας προϊόν. Η σπιτική βυσσινάδα μαζί με τη γλυκιά βυσσινόπιτα ήταν προσπάθεια που έκαναν οι κυρίες του χωριού μας. Τις ευχαριστούμε πολύ. Τα απολαύσαμε όλοι.
Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε εσάς, που με την βοήθειά σας, οργανώσαμε αυτή την εκδήλωση.
Αγγελική Χαϊδά, Δέσποινα Δελή, Ρούλα Γκανά, Πόπη Ράντη, Κατερίνα Κουτσιούρη, Δημήτρη Παπαγεωργίου, Νίκη Γκόρου, Ξανθή Παπούλια,
Γιάννη, Παναγιώτη, Δημήτρη και Δήμητρα Σαλτούρου, Κατίνα Καρρά, Κωνσταντίνα Τσιντή, Τάκη Πλατανίτη, Κωνσταντίνε Πλατανίτη, Βασίλη Γραβάνη, Αθανασία Μπόζνου, Βασίλη Λώλη, Τούλα Καρρά, Ντίνα Καρρά, Ελένη Μπινάση, Πετρούλα Γραμματικοπούλου, Οδύσσεια Γκόρου, Τάσο Καραγιάννη και Βινεϊ Μπατί σας ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθεια και την προσφορά σας.
Ευχαριστούμε ακόμη και τις μικρές μας φίλες και συγχωριανές μας, Αγάπη Τράκα και Μαρία Παπαγεωργίου, για την συμμετοχή τους στην προετοιμασία της εκδήλωσης και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να αγαπούν και να βοηθούν το χωριό μας.
Επίσης, ευχαριστούμε την Κανέλλα Γιαννοπούλου την Αγγελική Χαϊδά, τη Σοφία Γκόρου και τον Ανδρέα Γκόρο που έπαιξαν με τους μικρούς μας φίλους με τα δώρα που είχε ετοιμάσει για αυτούς ο Σύλλογός μας.
Για το τέλος αφήνουμε τους χορηγούς μας που με τις υπηρεσίες και τα
προϊόντα τους κάλυψαν τις ανάγκες της εκδήλωσης.
Οικογένεια Κωνσταντίνου Οδ. Γκόρου
Οικογένεια Ηλία Δελή
Οικογένεια Καραγιάννη (Rizes Tegeas)
Οικογένεια Νικολάου Τζιντή
Οικογένεια Χρήστου Τζιντή (Αρτόπολις)
σας ευχαριστούμε πολύ!
Τα έξοδα της εκδήλωσης καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από τη δική σας συμμετοχή στη λαχειοφόρο αγορά που πραγματοποιήθηκε τόσο το βράδυ της εκδήλωσης όσο και τις προηγούμενες μέρες. Θερμά ευχαριστούμε όλα τα καταστήματα της περιοχής που μας έδωσαν τα δώρα.
Γκάγκας - Γεωτεχνική Αρκαδίας
SUNDAYS - Κυριάκος Νικολόπουλος
Φαρμακείο - Ασημοπούλου Αρετή
Super Market - Τελης Πλατανίτης
Οικογένεια Καραγιάννη - Rizes Tegeas
Δ&Ν Λαμπίρης
Ευχαριστούμε όλους εσάς, που με την παρουσία σας αλλά και κάθε άλλο τρόπο στηρίξατε το Σύλλογο και το χωριό μας. Τις Ρίζες μας!
Τιμήσατε την παράδοση που μας άφησαν οι παλιότεροι, δείχνοντάς μας το πραγματικό πανηγύρι.
Χρόνια πολλά σε όλους!
Σύντομα θα είμαστε και πάλι όλοι μαζί στην πλατεία.
Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος "ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...