Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εμβληματικά έργα στη Βίλα Τουρκοβασίλη και στα "Αλώνια" Τεγέας | Τζιούμης: «Κάνουμε δουλειά παντού! Αλλάζουμε την Τρίπολη, αναδεικνύουμε τα Χωριά μας»

Εμβληματικά έργα στη Βίλα Τουρκοβασίλη και στα "Αλώνια" Τεγέας | Τζιούμης: «Κάνουμε δουλειά παντού! Αλλάζουμε την Τρίπολη, αναδεικνύουμε τα Χωριά μας»

Μία πρόταση του Δήμου Τρίπολης, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, εγκρίθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αφορά εμβληματικά έργα για τον Δήμο μας, όπως η αποκατάσταση, ο εκσυγχρονισμός και η επανάχρηση της Βίλας Τουρκοβασίλη και η διαμόρφωση πάρκου αναψυχής στη θέση «Αλώνια» του Σταδίου Τεγέας.

Με αφορμή την έγκριση αυτής της πρότασης, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, προχώρησε σε συνέντευξη τύπου, όπου ανάφερε τα εξής… «Η Βίλα Τουρκοβασίλη είναι ένα ιστορικό κτίριο της πόλης μας, έχει αγοραστεί από τον Δήμο Τρίπολης, πριν κάποια χρόνια. Σήμερα βρίσκεται σε κατάσταση εγκαταλελειμμένη. Ετοιμάσαμε μελέτη, την υποβάλαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης και εγκρίθηκε η αποκατάσταση, ο εκσυγχρονισμός και η επανάχρηση της Βίλας ως κτίριο Πολιτισμού.

Το υποέργο έχει προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ και αφορά την εξωτερική αποκατάσταση της Βίλας και την πλήρη αποκατάσταση του εσωτερικού χώρου, όπου θα δημιουργηθεί χώρος Πολιτισμού πολλαπλών χρήσεων. Εκεί θα μπορούν να γίνονται διάφορες εκθέσεις με φυσικά ή ηλεκτρονικά έργα. Θα υπάρχει χώρος υποδοχής, κύριος χώρος για τις εκδηλώσεις και βοηθητικούς χώρους. Θα υπάρχει διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου με είσοδο από την οδό Καλαμών, με φυτεύσεις δένδρων και λουλουδιών, ώστε όταν ολοκληρωθεί το έργο να είναι ένα κόσμημα για αυτή την περιοχή της πόλης.

Viber 2022 08 11 13 42 57 050

Αναβαθμίζουμε μια περιοχή και δημιουργούμε μια νέα υποδομή Πολιτισμού που θα απολαμβάνουν και θα χαίρονται οι κάτοικοι και οι επισκευές του δήμου μας.

Το δεύτερο υποέργο αφορά την κατασκευή μιας πλατείας στη θέση Αλώνια στο Στάδιο Τεγέας, δίπλα στο Δημαρχείο του πρώην Δήμου Τεγέας. Σήμερα, είναι ένα χωράφι, εκτάσεως 6.5 στρεμμάτων. Στο χώρο αυτό που ανήκει στο Δήμο θα δημιουργηθεί μια καλαίσθητη πλατεία, που ήταν ένα αίτημα των κατοίκων της Τεγέας για δεκάδες χρόνια.

Θα περιλαμβάνει ένα μικρό αμφιθέατρο για εκδηλώσεις, χώρους αναψυχής και περιπάτου, πίστα skateboard, σιντριβάνια και άλλα.

Με το έργο αυτό, 800.000 ευρώ, αναμορφώνεται όλη η περιοχή της κοινότητας Σταδίου και όλη η Τεγέα. Αναδεικνύεται το κτίριο του Δημαρχείου και όλα τα διπλανά κτίρια. Η μελέτη για την πλατεία αυτή είναι χορηγία του Ιδρύματος Στασινοπούλου και θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την κυρία Αλεξάνδρα Στασινόπουλου για τη διαχρονική αγάπη που δείχνει για την Τεγέα και τον Δήμο μας γενικότερα.

Υπάρχει κι ένα τρίτο υοέργο που αφορά ψηφιακές υποδομές, που συνδέσουν τα δύο αυτά έργα.

Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής και όλων των υπηρεσιών του Δήμου –και ευχαριστώ όλους τους υπαλλήλους- είναι συνεχής και καθημερινή.

Το πρόγραμμα ήταν ανταγωνιστικό και εγκρίθηκαν οι προτάσεις και είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια που κάναμε.

Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και να βελτιώσουμε την εικόνα της Τρίπολης και να αναδείξουμε τα χωριά μας.

Τρία χρόνια στη θητεία μας, τα έργα που έχουν ενταχθεί από τη δημοτική μας αρχή ξεπερνούν τα 30.000.000 ευρώ που αποτελεί ρεκόρ και θα συνεχίσουμε διότι περιμένουμε κι άλλες εντάξεις. Στόχος μας είναι να κάνουμε δουλειά.

Τα τρία αυτά υποέργα θα δημοπρατηθούν μέσα στο Σεπτέμβριο και στόχος είναι στις αρχές του 2023 να έχουμε συμβάσεις και να αρχίσουν να υλοποιούνται.»

6 σχόλια

  • Κατερίνα
    Κατερίνα Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 14:53 Σύνδεσμος σχολίου

    τα "πωλείται¨πάνω στον περιβαλλοντα χώρο της βιλλας τι αφορουν? Υπάρχει περίπτωση να την "κλεισουν" πολυκατοικιες?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 00:13 Σύνδεσμος σχολίου

    7 εκατομμύρια € το Άργος, 3 η Τρίπολη απ' το Ταμείο. Και είμαστε και πρωτεύουσα της Περιφέρειας. Κώστας Τζιούμης ΔΥΝΑΜΗ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΣΗΣ!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 18:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Κώστα συνέχισε με αυτό τον ρυθμό και θα αφήσεις εποχή.
    Ποτέ πάλι δεν έχουν γίνει τόσα έργα στο δήμο μας

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 18:00 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 15:48 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟΣΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.
    ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 15:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Απίστευτο !! Συγχαρητήρια δήμαρχε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...