Menu
RSS
Τρίτη, 07/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοβιτσιωτών: "Φέρτε τα οστά του Κολοκοτρώνη στο Λιμποβίσι"

Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοβιτσιωτών: "Φέρτε τα οστά του Κολοκοτρώνη στο Λιμποβίσι"

 

 

Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσοβιτσιωτών

Προς

Κύριο Μανώλη Σκαντζό

Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας

Κύριο Κώστα Τζιούμη

Δήμαρχος Τρίπολης

Κύριο Αλέξανδρο Κανελλόπουλο

Αντιδήμαρχος υποδομών

 

Κύριο Οικονομόπουλο Γιώργο

Αντιδήμαρχος τοπικής ανάπτυξης και πολιτικής προστασίας

 

κυρία ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΡΕΤΤΟΥ 

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ,

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Κύριο Πανταζόπουλο Ηλία

Δ/νση Πολιτικής Προστασίας

Αξιότιμοι κύριοι,

Με την επιστολή μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αλλά και να σας καταθέσουμε τις απόψεις και τις ανησυχίες μας για θέματα που αφορούν τον τόπο μας.

1/ Ως κάτοικοι της περιοχής ενημερωθήκαμε με χαρά πως η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας , ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τρίπολης και του ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.”, με αντικείμενο την λειτουργία του πρώην εργοστασίου ξυλείας, στο Χρυσοβίτσι Φαλάνθου Αρκαδίας, ως Κέντρου προβολής της δασικής ιστορίας του Μαινάλου.

Είναι κάτι το οποίο έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα, από την ίδια την στιγμή που έγινε η ανακατασκευή του, θα μπορούσε να έχει υπάρξει η καθημερινή λειτουργία του και να έχει υπάρξει ένας χώρος που θα είχε βοηθήσει, στην αναβάθμιση του τόπου μας και την ανάπτυξη του.

Έστω και τώρα ελπίζουμε να ΜΗΝ μείνουμε στα ευχολόγια και να μπορεί ο τουρίστας της περιοχής μας και ο επισκέπτης του τόπου μας, καθημερινά να περιφέρεται στους χώρους του Μουσείου και να μπορεί να απολαμβάνει τον καφέ του ή τον χυμό του αναπνέοντας το οξυγόνο του Μαινάλου.

2/Με χαρά επίσης διαπιστώσαμε τα βελτιωτικά έργα που έχουν γίνει στον δρόμο από το Χρυσοβίτσι ως το Λιμποβίσι , αλλά ΔΕΝ είναι αρκετά, καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών στο βουνό, θα πρέπει ο δρόμος να ασφαλτοστρωθεί, και να μπουν στα πλάγια του δρόμου μπάρες ,για την ασφάλεια των περαστικών καθώς οι πτώσεις είτε βράχων είτε οχημάτων λόγω παγετού είναι συνήθης, και τον καθιστά επικίνδυνο.

 

3/Επίσης θα θέλαμε να σας καλέσουμε να δείτε με ιδιαίτερη προσοχή και να βοηθήσετε την όποια επενδυτική και επιχειρηματική κίνηση γίνετε στον τόπο μας,  καθώς όλοι προσπαθούμε από διαφορετικό μετερίζι ο καθένας να βοηθήσει στην Ανάπτυξη της περιοχής μας ,ΔΕΝ μπορεί όμως να υπάρχουν ή καλύτερα ΝΑ ΜΗΝ υπάρχουν δρόμοι που να πηγαίνουν με ασφάλεια οι εκδρομείς προς τα ξενοδοχεία της περιοχής μας, δείτε τον δρόμο

Χρυσοβίτσι –Στεμνίτσα που οδηγεί σε έναν από τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς στο All seasons Paradise και ο  δρόμος είναι της δεκαετίας του 70 και του 80,όπως επίσης ο δρόμος για το CHALET K MAINALO που είναι για οχήματα αγροτικής άδειας.

4/ Ως κάτοικοι τις περιοχής έχουμε επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία και την αγωνία μας για τα μέτρα πρόληψης αλλά και για δημιουργία σχεδίου σε περίπτωση πυρκαγιάς στο δάσος μας. Έχει μείνει άξιος λόγου ο έκτακτος σχεδιασμός της περσινής θερινής περιόδου την ώρα που καιγόταν όλη η Χώρα, το βουνό μας, το Μαίναλο ήταν το πιο καλά φυλασσόμενο μέρος, με δυνάμεις του Στρατού της Αστυνομίας και τις Πυροσβεστικής να δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ,στους Έλληνες πολίτες πως ΑΝ θέλουμε, ΜΠΟΡΟΥΜΕ .

Υπενθυμίζουμε την ανάγκη που έχει η ευπαθή δασική  περιοχή μας, για μέτρα πρόληψης και επιτήρησης, καθώς ο κίνδυνος φωτιάς αποτελεί πραγματική απειλή,

Παρακαλούμε να εφαρμοστούν τα παρακάτω.

1/ Αποκομιδή βλαστικών υπολειμμάτων που προκύπτουν από καθαρισμούς κατοικιών για να μην επιτραπεί η δημιουργία επικίνδυνων εστιών ανάφλεξης.

 2/ Αποψιλώσεις και κλαδέματα δέντρων και θάμνων που μπορεί να ενισχύσουν τον κίνδυνο.

3/ Καθαρισμός και σήμανση των Πυροσβεστικών φωλεών ,έλεγχος πληρότητας και λειτουργίας των κρούνων και πιθανή αντικατάσταση τους σύμφωνα με τις ανάγκες.

4/ Πληρότητα των δεξαμενών Πυρόσβεσης που είναι τοποθετημένες σε διάφορα σημεία του οικισμού.

5/ Συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, εφαρμόζοντας συστήματα επιτήρησης μέσω drones και άλλων σύγχρονων τεχνολογιών.

Είναι φανερό πως η εφαρμογή των παραπάνω καθώς και ο συντονισμός των μέτρων αποτελούν την αναγκαία συνθήκη για την διασφάλιση Πυρασφάλειας και Πυροπροστασίας της περιοχής μας, που σας υπενθυμίζουμε πως είναι από τα μεγαλύτερα αλλά και τα τελευταία ελατοδάση της Ελλάδας.

6/Επίσης θα θέλαμε να προτείνουμε στον ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ειδικά στον Δήμαρχο         τον κ. Τζιούμη να δώσει μεγαλύτερο βάρος και προσοχή στο πιο Ιστορικό κατά την άποψη μας σημείο της Αρκαδίας, που δεν είναι άλλο από το Λιμποβίσι.

Μόλις ένας χρόνος έχει περάσει από το σημείο της Ελληνικής Ιστορίας που ήταν τα 200χρονα και βρίσκει το πιο Ιστορικό της μέρος, να είναι θαμμένος ο δρόμος από δέντρα, να ΜΗΝ υπάρχει στην διαδρομή από Τρίπολη προς Χρυσοβίτσι ΠΟΥΘΕΝΑ πινακίδα που να οδηγεί τους ταξιδιώτες προς το Σπίτι του Γέρου του Μοριά, και να αχνοφαίνεται  μια αποδόμηση της περιοχής και της Εθνικής Ιστορίας μας.

Κύριε Τζιούμη από αυτό το σπίτι και τωρινό μουσείο ξεκίνησε η απελευθέρωση και ο Αγώνας ενός ολόκληρου Έθνους, ΔΩΣΤΕ και ΔΕΙΞΤΕ την δέουσα προσοχή και σεβασμό , ΜΗΝ αναλώνεστε από συνεργάτες που κοιτάζουν τα δικά τους και μόνο συμφέροντα, αυτοί  θα βρίσκονται στο σπίτι τους την επόμενη 5ετια,αντίθετα με εσάς που είμαστε σίγουροι για την επανεκλογή σας σαν ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

Φέρτε τα οστά του ΓΕΡΟΥ του ΜΟΡΙΑ στο Μουσείο στο Λιμποβίσι που είναι η θέση τους, στηρίξτε ιδιωτικές πρωτοβουλίες που επιθυμούν να περάσουν την τεχνολογία της εποχής μας μέσα στο Μουσείο και τις σπουδαίες δυνατότητες που μπορούν να φέρουν.

ΔΕΝ μπορεί να υπάρχει πολιτισμός ΑΝ δεν σέβεσαι την Ιστορία σου

ΔΕΝ μπορεί να υπάρχει τουρισμός ΑΝ δεν στηρίζεις την Ιστορία σου

Κύριοι παρακαλούμε πολύ, όπως προχωρήσει άμεσα ο έλεγχος και η υλοποίηση των παραπάνω για την αποφυγή ατυχημάτων και κινδύνων ,αλλά και για την βελτίωση της καθημερινότητας ντόπιων και επισκεπτών. Είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που η Ιστορία μας καλεί να πάρουμε θέση και πρωτοβουλίες για να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενεές την σπουδαία αξία του τόπου μας.

Ο Πρόεδρος Συλλόγου Χρυσοβιτσιωτών

Γιάννης Σκαλτσάς

1 σχόλιο

  • ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ
    ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 19:38 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΘΑ ΝΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΛΑ Ο ΝΙΚΑΣ!!! ΑΑΑΑ ΡΕ ΨΩΝΙΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...