Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιαννακούρας: «Έκθεση Τεγέας. Καλύτερα καθόλου»

Γιαννακούρας: «Έκθεση Τεγέας. Καλύτερα καθόλου»

Είχα την τύχη από τα παιδικά μου χρόνια, λόγω ενδιαφέροντος του πατέρα μου, να επισκέπτομαι σχεδόν κάθε χρόνο την έκθεση Τεγέας και ίσως την επισκέφτηκα από την πρώτη κιόλας φορά που πραγματοποιήθηκε.

Στο μυαλό μου η έκθεση  της Τεγέας φάνταζε ως ένα πολύ σημαντικό γεγονός την καλοκαιρινή περίοδο.

Θυμάμαι αγρότες να εκθέτουν τα προϊόντα τους, διαφημίζοντας πολλές ποικιλίες αγροτικών προϊόντων ακόμα και ράτσες ζώων, όπως προβάτων.

Θυμάμαι πολλούς επίσης εκθέτες διαφόρων αγροτικών μηχανημάτων και όχι μόνο.

Η επίσκεψη στην έκθεση ήταν υποχρεωτική σχεδόν, γιατί έδινε την ευκαιρία να γνωρίσει κανείς καινούρια προϊόντα, νέα εργαλεία και μηχανήματα, τα οποία έδιναν τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να βελτιώσουν τις παραγωγικές τους  δυνατότητες.

Ακόμα και πρόσφατα, κατά  την περίοδο που είχα την τύχη και την τιμή να είμαι Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας η εικόνα της έκθεσης ήταν ικανοποιητική με δεκάδες εκθέτες.

Ήταν μία έκθεση που τουλάχιστον αντιπροσώπευε τον τίτλο της ως Παμπελοποννησιακή.

Αυτό που αντίκρισαν τα μάτια μου φέτος και μάλιστα μετά από δύο χρόνια αποχής, κατά την 50η διοργάνωση της έκθεσης, θα το χαρακτήριζα επιεικώς αποκαρδιωτικό.

Μία έκθεση καρικατούρα, μία έκθεση θεσμών και όχι παραγωγών και επιχειρηματιών, μία έκθεση με τα μισά περίπτερα κενά και  από τα υπόλοιπα, τα περισσότερα να καλύπτονται από τον Τεγεατικό Σύνδεσμο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Τρίπολης, τον ΦοΔΣΑ, την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης, το Επιμελητήριο Αρκαδίας,  τον ΕΕΣ, τον Σύλλογο ΑμεΑ και λοιπούς φορείς ( δηλαδή φωτογραφίες.). Ευτυχώς που υπήρχαν και αυτοί.  Και κάπου ενδιάμεσα να υπάρχει ένας παραγωγός από την Κρήτη και ελάχιστοι ίσως και λιγότεροι από τα δάχτυλα του ενός χεριού εκθέτες από την Τρίπολη.

Αν θεωρείτε κύριοι διοργανωτές και λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς ότι αυτό είναι Παμπελοποννησιακή Έκθεση ή κάνετε λάθος ή είστε εκτός πραγματικότητας.

Και αυτό μην θεωρηθεί ως αντιπολιτευτικός λόγος, αλλά δυστυχώς είναι μία πραγματικότητα, για την οποία δέχθηκα πολλά παράπονα τόσο από επισκέπτες, όσο και κυρίως από παραγωγούς και ανθρώπους της αγοράς της Αρκαδίας.

Ακούγοντας μάλιστα τον κ. Νίκα να λέει πως σχέδιο του είναι μία έκθεση του Νότου αντίβαρο στην έκθεση της Θεσσαλονίκης , προχωρώντας  και σε συμφωνία με την παραπάνω έκθεση, βλέποντας την συγκεκριμένη εικόνα, μου ήρθε στο μυαλό μία εφημερίδα η «Φωνή των Γκραβάρων» που κάποτε έγραψε η συνάδελφος εφημερίδα «Times» της Νέας Υόρκης.

Τα πράγματα είναι απλά κύριοι. Ή διοργανώνουμε μία έκθεση που να ανταποκρίνεται στον βαρύγδουπο τίτλο της ως Παμπελοποννησιακή ή μην την κάνουμε καθόλου.

Βαγγέλης Γιαννακούρας

Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας

τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

8 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022 16:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Απάντηση στον 8:54. Ναι φίλε μου πολύ χαμηλό το επίπεδο των σχολίων, εάν επικεντρώνεται το βλέμμα σου στο δικό σου. Ο κ. Γιαννακουρας αναπολεί στιγμές του παρελθόντος, που ζούσε με τον πατέρα του. Άρα αναφέρεται σε δικές του επιλογές , επιθυμίες, ήθη έθιμα και αναζητήσεις και τις παρουσιάζει ως αναγκαίες στην παρούσα περίπτωση. Την στιγμή δε που αμφισβητεί και περιπαίζει κάθε ανάλογη σκέψη πολλών πολιτών, ως αναχρονιστική. Βλέπε πχ σχόλιο φίλου που λέει ότι φίλα το χέρι του παπά ,ενώ γνωρίζουμε ότι απαξιώνει την εκκλησία, κάνοντας παιχνίδι πολιτικό στα μνημόσυνα και τις πανηγύρεις. Φυσικά δεν αμφισβητώ τον θεσμό των εκθέσεων, το φέρνω δε ως παράδειγμα να μην με ενδιαφέρει και εμένα κάτι και να μην το αποδέχομαι, όπως και αυτός. Και το χειρότερο απαξιώνει και όλους αυτούς που πλαισιώνουν την έκθεση φέτος. Εμένα μπορεί να με ενδιαφέρει να δω τι καύσιμο θα επιλέξω φέτος στο σπίτι μου. Ο Γιαννακουρας μπορεί να το έχει λύσει το θέμα του, εκθέτης είναι δεύτερης ποιότητας; Ο αδερφός μου είναι ΑΜΕΑ, θα μας ρίξεις στην θάλασσα που πήγαμε στο περίπτερο των ΑΜΕΑ;; ΝΤΡΟΠΉ ... Ο κ. Τατουλης δεν έπαιξε ποτέ τέτοια παιχνίδια. Εσύ τι ; Με κάθε σεβασμό και ειλικρίνεια.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 12:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Με το που τους βλέπεις σε πιάνει σύγκρυο και αναρωτιέσαι ...... θα ξανάρθουν αυτοί ;;;;;;; ........όχι Θεέ μου ........δεν θα το αντέξω.....................αυτές οι φιγούρες ξανά ;;;;;;;;;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 12:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Βαγγέλη αφησε τις χαζομαρες που λες γιατι θα σου θυμισω οτι παλια μας ελεγες θα φερεις το τρένο ξανα στην Τρίπολη , θα φτιάξεις το αεροδρόμιο , θα φταιξεις την Τάκα να ποτίζει ο κόσμος τα χωράφια του και αλλες ακομη μπούρδες και τα πηρε όλα ο αέρας. Τώρα ξυνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη ! Δεν έκανες τίποτα για την αρκαδία τοσα χρονια που ησουν στα πραματα. ντιπ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 08:54 Σύνδεσμος σχολίου

    οι εκθέσεις φίλε μου όταν και όπου γίνονται έχουν το σκοπό της ενημέρωσης και της πληροφόρησης των επαγγελματικών κλάδων αλλά και των πολιτών που ενδιαφέρονται για ένα προϊόν ή μία υπηρεσία. Αλλιώς θα είχαν καταργηθεί ανά την Ελλάδα και τον κόσμο. Πάντως το επίπεδο των σχολίων είναι όπως πάντα πολύ χαμηλό

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 23:54 Σύνδεσμος σχολίου

    κ. πρώην αντιπεριφερειάρχη, ο κόσμος αλλάζει η τεχνολογία προοδεύει γενικά τα πάντα άλλαξαν. Εάν περίμεναν οι αγρότες και οι λοιποί κλάδοι, να βρουν την πληροφορία στην έκθεση μια φορά το χρόνο αλίμονο τους! Να είστε προοδευτικός όχι μόνο όπου θέλετε, αλλά παντού. Αλλιώς μην το παίζεις έξω προχωρημένος! Πάλι καλά και αυτοί που πήγαν 1000 φορές να το λες και να το εννοείς.

  • Κρις
    Κρις Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 23:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Έχετε απόλυτο ,απόλυτο δίκιο κ.Βαγγελη.Η έκθεση(!) είναι για λυπηση...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 21:03 Σύνδεσμος σχολίου

    οι τρεις καμπαλερος μπρρρρρρρρρρ απουσιαζει ο κυνηγος (εχει βγαλει τα σκυλια για κατουρημα αυτός) πωπω βλεμα εξουσιας ομως κοιταζουν το φακο του φωτογραφου και παγωνει το αιμα μας ρε τιντουτοι

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 20:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Απο τη φωτογραφια φαινεται καθαρα οτι γυαλιζει το ματι τους για εξουσία .............ερωτηση στον Βάγγο : αφου δεν σου αρεσει ρε Βαγγελη ετσι οπως γινεται η εκθεση γιατι πηγες ? Σε μια υποβαθμισμενη οπως την περιγραφεις εκθεση τι πηγες να κανεις ? Να βγάλεις φωτογραφλια με το παρεακι σου ? Και να γραφεις τις κουταμερες σου τωρα ...... καλμα Βαγγελη δεν βγαζει πουθενα η χολή που εκπεμπεις καθε φορά εναντιον του Νικα και του καθε Νικα. Συμβιβασου με την ιδεα της ηττας και απελθε εν ειρήνη στο καβουκι σου με τον Τατουλη ! The game is over. Kαλο χειμωνα Βαγγεεεεεεεεεέλη !!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...