Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κώστας Βλάσης στην εφημερίδα tomanifesto: "Οδηγούμε τη Μεγαλόπολη με συντονισμένες ενέργειες σ’ ένα αύριο με ευημερία και ανάπτυξη"

Κώστας Βλάσης στην εφημερίδα tomanifesto: "Οδηγούμε τη Μεγαλόπολη με συντονισμένες ενέργειες σ’ ένα αύριο με ευημερία και ανάπτυξη"

Την ανάγκη να μην οδηγήσει το θέμα των επισυνδέσεων σε ακραίες καταστάσεις λαϊκισμού υπογράμμισε ο Κώστας Βλάσης στο «tomanifesto». Ο βουλευτής Αρκαδίας και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό αναφέρθηκε και στις δράσεις για την πορεία της Μεγαλόπολης προς την ευημερία και την ανάπτυξη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βλάσης τόνισε..

Επηρεάζουν, κύριε Βλάση, και τα κυβερνητικά σχέδια οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις; Μπορεί να ανατραπεί ο σχεδιασμός για εκλογές στο τέλος της τετραετίας;

Η ευθύνη της απόφασης για τον χρόνο διενέργειας των εκλογών ανήκει αποκλειστικά στον πρωθυπουργό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει τίποτα να κρύψει και σύντομα όλα τα ερωτήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα απαντηθούν με θεσμικό τρόπο. Εν μέσω μίας πρωτόγνωρης διεθνούς αστάθειας με έντονες πληθωριστικές τάσεις, που προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και με δεδομένη τη μόνιμη επαγρύπνηση που επιβάλλει η απρόβλεπτη στάση της τουρκικής ηγεσίας, η πατρίδα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα και ισχυρή κυβέρνηση. Γι’ αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αίσθημα ευθύνης και προτάσσοντας το συμφέρον της Ελλάδας και των Ελλήνων, έχει επιλέξει να απέχει από κινήσεις που εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα και να εξαντλήσει τη συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της κυβέρνησης. Είχαμε στο παρελθόν πολλές ευκαιρίες, με ιδιαίτερα ευνοϊκές δημοσκοπήσεις για την παράταξή μας, να κάνουμε εκλογές, αλλά δεν το κάναμε. Για εμάς κάθε μέρα που περνά είναι ημέρα παραγωγής έργου προς όφελος της Ελλάδας.

Πώς είναι η καθημερινότητα των συμπολιτών σας, μετά και τα μέτρα για τον περιορισμό των λιγνιτικών μονάδων;

Η κυβέρνησή μας αναγνώρισε από την πρώτη στιγμή ότι η Μεγαλόπολη και οι κάτοικοί της στήριξαν για δεκαετίες την ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια της χώρας, γι’ αυτό και οδηγούμε τη Μεγαλόπολη με συντονισμένες ενέργειες σ’ ένα αύριο με ευημερία και ανάπτυξη. Φυσικά και η ζωή των ανθρώπων αυτών επηρεάζεται άμεσα από τη διαδικασία της απολιγνιτοποίησης, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της τοπικής δραστηριότητας ήταν συνδεδεμένο με τη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων. Μέσω, όμως, του Εθνικού Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, του πρώτου που κατατέθηκε από χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχουμε εξασφαλίσει σημαντικούς πόρους που θα διασφαλίσουν τον ομαλό μετασχηματισμό του αναπτυξιακού μοντέλου της περιοχής, πάντα με προτεραιότητα τους κατοίκους της. Το γεγονός ότι η Μεγαλόπολη έγινε η πρώτη πόλη της Πελοποννήσου που αποκτά δίκτυο φυσικού αερίου, αλλά και τα αυξημένα κίνητρα και τα υψηλά ποσοστά επιχορηγήσεων για επενδύσεις επιβεβαιώνουν τις προθέσεις μας. Επί του παρόντος, πάντως, και λόγω της γενικότερης παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, τα λιγνιτωρυχεία συνεχίζουν κανονικά και απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, κάτι που μας δίνει χρόνο για να προετοιμάσουμε ακόμη καλύτερα το νέο παραγωγικό μοντέλο της περιοχής.

 

Όλη τη συνέντευξη, διαβάστε εδώ Κώστας Βλάσης στην εφημερίδα tomanifesto: Η κυβέρνηση επιμένει στο «όλα στο φως» για τις επισυνδέσεις - tomanifesto.gr

1 σχόλιο

  • Ο Αραχωβίτης
    Ο Αραχωβίτης Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 16:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Στο δήμο με την μεγαλύτερη ανεργία στην Πελοπόννησο όλα αυτά...
    ΑΑΑ ρε, για πόσες φάπες είναι τα ταγάρια που τους ψηφίζουν όλους αυτούς!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...