Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανακοινώσεις από Σκαντζό και Λαμπρόπουλο | Καλά νέα για το έργο του Αναβάλου - Οι εξελίξεις για λίμνη Τάκα και έλος Κανδήλας! (vd)

Ανακοινώσεις από Σκαντζό και Λαμπρόπουλο | Καλά νέα για το έργο του Αναβάλου - Οι εξελίξεις για λίμνη Τάκα και έλος Κανδήλας! (vd)

Σε κοινή συνέντευξη τύπου προχώρησαν την Παρασκευή (26/8/2022) ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αρκαδίας κ. Μανώλης Σκαντζός και ο Αντιπεριφερειάρχης Διοικητικού – Οικονομικού, Εκπαιδευτικών – Οργανωτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Αρχικά, ο κ. Σκαντζός αναφέρθηκε στη συνάντηση που έγινε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά στην Αθήνα, όπου συζητήθηκε το έργο του Αναβάλου, αναφέροντας όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από το 2012. «Πλέον, εγκρίθηκε και οριστικοποιήθηκε η περιβαλλοντική μελέτη και ταυτόχρονα πήρε παράταση ως το τέλος του χρόνου για τα τεύχη δημοπράτησης. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα έρθει εδώ για να κάνει ανακοινώσεις μαζί με τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα. Εμείς θα έχουμε έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης στο τέλος του 2022. Ευελπιστούμε ότι με την πρόσκληση που θα βγει από το Υπουργεί στις αρχές του 2023 και στη συνέχεια θα δημοπρατηθεί. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη. Η περιοχή αυτή έχει μπει ήδη σε ερημοποίηση, έχει εξαντληθεί ο υδροφόρος ορίζοντας, από την υπεράντληση των υδάτων, από τις πολλές γεωτρήσεις. Ο Ανάβαλος είναι ένα έργο αναγκαίο και θα κρατήσει νέους αγρότες στην περιοχή».

Ο κ. Σκαντζός ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Αρκάδα Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, για τον οποίο τόνισε ότι δίνει πάντοτε τη βοήθεια του στην Αρκαδία, χωρίς δεύτερες σκέψεις.


Στη συνέχεια, την ικανοποίησή για το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξέφρασε και ο κ. Λαμπρόπουλος.

Πέρα από τον Αναβαλο, είπε ότι τέθηκε και το ζήτημα της Λίμνης Τάκα. «Θέσαμε το θέμα της ολοκλήρωσης των καναλιών για να μπορέσει να λειτουργήσει το αρδευτικό δίκτυο. Επικεντρωθήκαμε σε θέματα που έχουν προκύψει με την Αρχαιολογία.

Επίσης προχωράμε στη δημοπράτηση έργου για το έλος της Κανδήλας, ενώ ολοκληρώθηκε η μελέτη για εντοπισμό περιοχών για κατασκευή λιμνοδεξαμένων.

Όσο για το υδατοδρόμιο στην Τάκα, λύνονται κάποια ζητήματα ιδιοκτησιακά. Πιστεύουμε ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχουμε πρόοδο.»

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 18:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο στο Σκαντζό και το Λαμπρόπουλο !
    Τεράστιας σημασίας εργα για την Αρκαδία !
    Μπραβο και στο Λυκουρεντζο για τη βοηθειά του !

  • ΜΑΥΡΗ ΑΡΑΧΝΗ
    ΜΑΥΡΗ ΑΡΑΧΝΗ Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 16:06 Σύνδεσμος σχολίου

    ΩΠΑ!!! Ο ΣΚΑΝΤΖΟΣ ΠΩΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ- ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 15:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Άκλαυτοι θα πάτε και οι δυό σας.Δεν έχετε καταλάβει ότι η θητεία σας τελείωσε χωρίς να κάνετε κάτι για την Αρκαδία.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 14:32 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ
    ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΦΤΑΝΕΤΕ
    ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...